Με τέτοιο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ μπορεί το πρωτάθλημα

Με τέτοιο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ μπορεί το πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταγράφει σκέψεις από το ξεκίνημα της ΑΕΚ και του ανταγωνισμού, τις μεταγραφές και όσα έρχονται μπροστά μας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε στην πρώτη στάση της σεζόν. Επειτα από πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με την ολοκλήρωση των μεταγραφών – με εξαίρεση ίσως τον Ολυμπιακό που ακόμα παίρνει παίκτες για να μεταφέρει αλλού το κάδρο της ευθύνης η διοίκηση – έχουμε καλό δείγμα γραφής για να κάνουμε κάποιες αρχικές εκτιμήσεις. Το βασικό συμπέρασμα που αποκόμισα είναι πως η ΑΕΚ δείχνει έτοιμη να κάνει πρωταθλητισμό φέτος. Δηλαδή, να κάνει σίγουρα το πρώτο βήμα βελτίωσης έπειτα από τέσσερα άθλια χρόνια, να επιστρέψει στην κανονικότητα και έπειτα να φανεί μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Ας θέσουμε κάποια δεδομένα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει έτσι όπως εμφανίζονται στο γήπεδο. Η ΑΕΚ βρήκε έναν προπονητή που έχει προσωπικότητα και ψάχνεται πολύ, ώστε να βρει τον τρόπο να πετύχει. Εχει εξαιρετικό, έως τρομερό υλικό σε κάποιες θέσεις, με πολλές λύσεις για όλες τις πιθανές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Εμεινε κενό στα αριστερά, αλλά μετρά η γνώμη του προπονητή που δεν το είχε ως βασική ανάγκη εξ αρχής, έχω κάποια ερωτηματικά για το κέντρο της άμυνας, αλλά δεν μπορείς να μένεις άλλο πίσω. Το θέμα είναι να βλέπεις μπροστά.

Η ΑΕΚ έχει βάλει βασικά στοιχεία στο παιχνίδι της, όπως τη στοχευμένη πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ενώ παράλληλα πέτυχε να κλείσει τη μαύρη τρύπα της άμυνας των τελευταίων χρόνων. Δεν ξέρω πόσο έχει γίνει αντιληπτό, επειδή χανόμαστε ορισμένες φορές στις εμμονές για παίκτες χωρίς να βλέπουμε την πραγματικότητα, η ΑΕΚ έχει δεχθεί σε πέντε παιχνίδια τρία γκολ. Από αυτά, τα δύο με τα «μουσαντένια» πέναλτι στη Λεωφόρο (και συνολικά τρία καταλογισμένα εις βάρος της ΑΕΚ), υπάρχει μόνο εκείνο το εκπληκτικό του Ντέλετιτς που στοίχισε την ήττα από το Βόλο.


Το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έχει σκοράρει οκτώ φορές και το μόνο ματς που δεν βρήκε δίχτυα ήταν εκείνο με το Βόλο. Που αν το καλοσκεφτεί κάποιος, είναι και η μαύρη τρύπα μέχρι τώρα στην πορεία της. Και πέρα από κάθε αμφιβολία που υπήρχε στο ξεκίνημα, η ποδοσφαιρική πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, είναι πραγματικά στοιχείο για να πιαστείς. Μπορεί το επικοινωνιακό τσουνάμι που σηκώνεται ένθεν κακείθεν να μην αφήνει να δει κάποιος καθαρά, αλλά ειδικά το πρώτο ημίωρο της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό, είναι ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί φέτος από ελληνική ομάδα.
Τόσο πλούσια, καθηλωτική εικόνα.

Πειστική για τις λύσεις που υπάρχουν. Με ανάπτυξη από τον άξονα και από τα άκρα. Παίκτες που συνδυάζονταν με ικανότητα και έκαναν τον αντίπαλο τους να κλειστεί γύρω από την περιοχή του για να τους σταματήσει. Θα πει κάποιος; «Σιγά τον Παναιτωλικό». Σας θυμίζω τι είχε κάνει ως το Σάββατο η ομάδα του Αναστασίου και επίσης, πως με αυτούς τους αντιπάλους θα παίξεις και εκεί μπορεί να γίνουν γκέλες που «πονάνε».

«Μάχη» για την αποστολή

Η προσδοκία για τη νέα ΑΕΚ μεγαλώνει, εάν αναλογιστεί κάποιος πως όλα αυτά συνέβησαν δίχως να βρίσκονται στο γήπεδο για διάφορους λόγους Τσούμπερ, Μάνταλος, Αμραμπατ, Γιόνσον, Φαν Βέερτ. Παίκτες δηλαδή, που σε κάθε κουβέντα στο ξεκίνημα της σεζόν θα μπορούσαν να λογίζονται ως βασικοί. Με τις επιστροφές από τραυματισμούς, να ξέρετε πως η «μάχη» θα γίνεται για μια θέση στην 20άδα της ΑΕΚ, όχι απλά για το ποιος θα παίξει στην 11άδα.


Πέραν της ΑΕΚ πάντως, παίζουν και οι άλλοι. Υπάρχει για όλους πια μια αρκετά ξεκάθαρη άποψη. Μέχρι τώρα, υπάρχουν κατά τη γνώμη μου μια ομάδα που παίζει καλύτερα (πολύ καλύτερα για να είμαι ακριβής) από όσο περίμενα και είναι ο Αρης και μια ομάδα που κυλά στα σκαλοπάτια της αυτοκαταστροφής που είναι ο Ολυμπιακός. Συνολικά, εκτιμώ πως η πεντάδα θα είναι σε κοντινές αποστάσεις τουλάχιστον ως τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό είναι αναμφίβολα θετικό σημάδι για όλους μας.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός πάει με την κεκτημένη φόρα της περυσινής περιόδου. Σαφέστατα είναι μια ομάδα που έχει βασικές αρχές από τον προπονητή της, δείχνει να έχει σχέδιο και ρόλους στο παιχνίδι της. Τα ζόρικα που θα κρίνουν και που μπορεί να φτάσει είναι δύο: 1) πως θα ανταποκριθεί μακριά από τη Λεωφόρο – ένα ματς έπαιξε ως τώρα και αυτό με ομάδα ειδικών συνθηκών – που πέρυσι ήταν μαύρη τρύπα και 2) πως θα εντάξει στην ομάδα του παίκτες όπως οι Μπερνάρ και Βέρμπιτς δίχως να αλλοιωθεί η χημεία. Ποιοι θα βγουν, ποιοι θα μπουν, πως θα αντιδράσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X