ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα απέδειξε στην πράξη, πως «δεν κλειδώνεται» σ' ένα σύστημα

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα απέδειξε στην πράξη, πως «δεν κλειδώνεται» σ' ένα σύστημα
Photo Credits: INTIME

Έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ο Αλμέιδα πως δεν είναι προπονητής που “κλειδώνεται” σ’ ένα σύστημα και στην πράξη, σ’ όλα τα ματς της ΑΕΚ, έχει φανεί ακρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν πολλοί προπονητές που χρησιμοποιούν λόγια που πρακτικά δεν εννοούν, αλλά είναι φράσεις κλισέ. Είτε για να εντυπωσιάσουν, είτε για να τραβήξουν την προσοχή, είτε ακόμα και για να αιτιολογήσουν αποφάσεις τους. Ο Ματίας Αλμέιδα όμως, είναι από τους προπονητές που εννοεί κάθε λέξη απ’ αυτές που λέει δημοσίως.

“Δεν είμαι ένας προπονητής που του αρέσει να κλειδώνεται μόνο σ’ έναν σχηματισμό”, είχε πει ο Αργεντινός τεχνικός αμέσως μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Φράση που από τότε έχει επαναλάβει αρκετές φορές. Όμως το σημαντικό είναι πως στην πράξη, στο γήπεδο, σ’ όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ, έχει φανεί πως ο Αλμέιδα εννοούσε απόλυτα αυτό που είπε.

Έχει ήδη εφαρμόσει ο Αργεντινός τεχνικός, σε φιλικά και επίσημα ματς, συνολικά έξι διαφορετικούς σχηματισμούς. Όλοι πάντως, βασισμένοι πάνω σε μια ίδια βάση φιλοσοφίας λειτουργίας της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Πάνω στους ίδιους άξονες, τους οποίους δουλεύει σταθερά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Και είναι ανεξάρτητοι με τους σχηματισμούς.

Η “τριάδα” στην άμυνα και οι παραλλαγές

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

Γιώργος Τσακίρης: Ο τελικός στην Νέα Φιλαδέλφεια και το πρωτάθλημα της ΑΕΚ
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X