ΑΕΚ: Γίνεται ομάδα μέσω της σκληρής άμυνας

ΑΕΚ: Γίνεται ομάδα μέσω της σκληρής άμυνας
Photo Credits: INTIME

O Ηλίας Καντζούρης θέλει να δημιουργήσει μια ΑΕΚ που θα αμύνεται αποτελεσματικά

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Τουρνουά «Νίκος Φασούρας» παίρνοντας τελικά την 3η θέση, έχοντας ως απολογισμό μία νίκη επί του ΠΑΟΚ και μία ήττα από την Κλουζ Ναπόκα.

Η απουσία των 3Μ

Ασφαλώς οι αντίξοες συνθήκες που αγωνίστηκε σε αυτούς τους αγώνες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για συμπεράσματα αφού είναι πολύ πιθανό να μην ξαναδούμε μέσα στην χρονιά πεντάδες σαν και αυτές που έπαιξαν στο τουρνουά. Στις απουσίες των 3Μ της Ένωσης, δηλαδή του Μίτσελ, Μάντσεν και ΜακΓκρίφ ήρθε να προστεθεί η προληπτική απουσία του Γουίλιαμς, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να παίζει σχεδόν μισή αν συνυπολογίσουμε και την απουσία του Φλιώνη.

Ειδικά οι 3 ψηλοί, δεν έδωσαν πολλά περιθώρια στον Ηλία Καντζούρη για να δοκιμάσει πράγματα αφού είχε στην διάθεση του τον Μαυροειδή, τον Φιλιππάκο και τον Περσίδη, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποίησε εκεί ακόμα και τον Πετρόπουλο για να καλύψει τα κενά. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι δεν μπορούν αν βγουν συμπεράσματα για τις δυνατότητες της ομάδας από αυτά τα πρώτα φιλικά, αφού σε κανένα δεν έχει παίξει ολόκληρη η ομάδα, αλλά μπορεί κάποιος να διακρίνει κάποιες βασικές αρχές που θέλει στο παιχνίδι, ο Ηλίας Καντζούρης.

Πίεση και αυτοθυσία

Ο Έλληνας τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι θέλει μια ομάδα που να τα δίνει όλα στα παρκέ, να παίζει σε υψηλή ένταση και να είναι σκληρή στην άμυνα. Πράγματι αν κάτι είναι ευδιάκριτο σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια, είναι η πίεση στην άμυνα, η μάχη για κάθε μπάλα και η διάθεση όλων να παίξουν σκληρή άμυνα.

ΑΕΚ: Γίνεται ομάδα μέσω της σκληρής άμυνας

Ειδικά σε αυτό το διήμερο στο Περιστέρι, αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο, καθώς το κενό μέσα στην ρακέτα, οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν να το καλύψουν πιέζοντας περισσότερο στην περιφέρεια και δίνοντας τρομερές μάχες κάτω από τα καλάθια για να πάρουν καλύτερη θέση, να εξασφαλίσουν ένα ριμπάουντ και να βγάλουν μια άμυνα. Οι βουτιές στο παρκέ, ήταν σε μόνιμη βάση, δείγμα της πολύ μεγάλης θέλησης που έδειξαν όλοι οι παίκτες. Όσοι, έστω και για λίγο, δεν προσπαθούσαν όσο έπρεπε, έχοντας το μυαλό τους στην επίθεση, βρέθηκαν πολύ σύντομα στον πάγκο για να μην χάνουν την συγκέντρωση τους.

Η ΑΕΚ στα 4 φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα, έχει δεχτεί 69.7 (59,69,81,72) πόντους ανά αγώνα και παρόλο που οι μέσοι όροι δεν είναι ακριβώς ενδεικτικοί, για να καταλάβεις αν μια ομάδα είναι καλή στην άμυνα, σίγουρα είναι ένα σημάδι. Μένει να μπουν και οι 3 ξένοι της ρακέτας, που αν μη τι άλλο είναι και αυτοί πολύ αθλητικά παιδιά που εκτός από βάθος και ποιότητα, θα δώσουν ακόμα περισσότερη ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Ο Ηλίας Καντζούρης προσπαθεί από πολύ νωρίς να φτιάξει τον χαρακτήρα της ομάδας του μέσα στο γήπεδο και να σχηματοποιήσει τον τρόπο που θα αγωνίζεται. Οι απουσίες καθυστερούν λίγο αυτήν την διαδικασία, αλλά στο τουρνουά του επόμενου Σαββατοκύριακου στην Ιταλία, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα αγωνιστεί μια πλήρης ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X