Ο Γιόνσον θα είναι πάντα αναντικατάστατος

Ο Γιόνσον θα είναι πάντα αναντικατάστατος
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει γενικώς και ειδικώς για την περίπτωση του Δανού χαφ, την απουσία του και την αλλαγή σχηματισμού της ΑΕΚ για το ματς στο Αγρίνιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καταρχάς για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένας ματς στο Αγρίνιο που απαραιτήτως πρέπει να το κερδίσει. Ούτε τελικός, ούτε ημιτελικός, ούτε μικρός τελικός, ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Ένα παιχνίδι που είναι απολύτως αναγκαίο για την ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ναι, προφανώς κανένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα μέσα του Σεπτέμβρη. Αλλά για μια ομάδα που ψάχνει να κτίσει χαρακτήρα νικητή και ανταγωνιστικό, θα είναι τεράστιο βαρίδι να έχει τα τρία από τα πέντε πρώτα ματς χωρίς νίκη. Έστω και αν είναι ομάδα που δεν έπαιξε εντός έδρας τα τέσσερα από τα πέντε όπως ο… πρωτοπόρος. Είναι όμως και μια ομάδα που κουβαλάει το ασήκωτο βάρος των βαρβάτων αποτυχιών τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν.

Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε τη νίκη σ’ ένα ματς εκτός έδρας και απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είναι σε πολύ καλό φεγγάρι. Δεν μπορεί κανείς να πει ακόμα με σιγουριά αν έχει καλή ομάδα. Σίγουρα όμως, έχει την αυτοπεποίθηση που του έχουν δώσει τα αποτελέσματα που έχει πάρει σ’ αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Τι σημαίνει… Γιόνσον

Σ’ αυτό το ματς η ΑΕΚ θα χρειαστεί θα πάει χωρίς τον Γιόνσον. Στο ποδόσφαιρο έχει αποδειχθεί πολλάκις πως ουδείς αναντικατάστατος. Ωστόσο καθαρά αγωνιστικά, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που την δουλειά που κάνουν μέσα στο γήπεδο και με τον τρόπο που την κάνουν, δεν μπορεί να την κάνει ουδείς άλλος. Μια τέτοια περίπτωση είναι για την ΑΕΚ ο Γιόνσον. Και θα είναι σ’ ολόκληρη τη σεζόν.

Ο Δάνος ήδη από τα φιλικά το είχε δείξει, αλλά φάνηκε πολύ ξεκάθαρα και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, πως χωρίς ποτέ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, θα είναι πάντα ο πιο πολύτιμος της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο. Αυτός που κρατάει τις ισορροπίες της λειτουργίας της και τα μέτρα στο παιχνίδι της. Με έναν θαυμαστό συνδυασμό συνέπειας και ποιότητας.

Κάτι που μπορεί να μην έχει προσέξει κάποιος μέσα στα ματς. Δείτε πως πηγαίνει ο Γιόνσον πάνω στην μπάλα, στις προσωπικές μονομαχίες. Είναι ακριβώς αυτό που έχει πει ο καλός συνάδελφος Άκης Γεωργίου. Είναι ένας επιστήμονας ο Δάνος στον τρόπο που κάνει την δουλειά στην μεσαία γραμμή. Και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα γενικώς αλλά και ειδικώς στο ρόστερ μιας ελληνικής ομάδας.

Περί Σιμάνσκι και Γαλανόπουλου

Για να είμαστε ξεκάθαροι, ο Σιμάνσκι μια χαρά είναι ως εναλλακτική λύση του Γιόνσον. Στο «μαζί» στην ίδια ενδεκάδα υπάρχει ένα ζήτημα, γιατί φαίνεται λίγο σαν να κουτουλάνε. Και ίσως στην πορεία ο καθένας μόνος του ως εξάρι στην ενδεκάδα, με πιο δημιουργικούς χαφ μπροστά τους, να λειτουργήσουν ακόμα πιο καλά αγωνιστικά.

Επίσης ο Γαλανόπουλος, αντίθετα μ’ όσα σπεύδουν κάποιοι να προδικάσουν, πολύ σύντομα θα μπει κανονικά και στην αγωνιστική εξίσωση του Αλμέιδα, εκτός από την παρουσία του μόνο στις αποστολής της ΑΕΚ. Αρκεί κάποιος να δει πως είναι πλέον ο «Γαλανό» στις προπονήσεις και να ξέρει και τον χαρακτήρα του και την ιδιοσυγκρασία του, για να είναι σίγουρος πως πολύ σύντομα θα μπορεί να δώσει ξανά σημαντικές λύσεις στα χαφ.

Όμως σε κάθε περίπτωση, σε κάθε στιγμή της φετινής σεζόν, ο Γιόνσον θα μοιάζει αναντικατάστατος. Διότι είναι τέτοιος παίκτης ο Δανός χαφ και κυρίως τέτοια είναι η επίδραση που έχει και στην «μάχη» που γίνεται σε κάθε ματς στην νευραλγική μεσαία γραμμή αλλά και στην λειτουργία γενικά της ΑΕΚ. Και είναι μεγάλη απώλεια για το ματς στο Αγρίνιο.

Ξέρετε πως θεωρώ τον Αραούχο ως τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος και τον ιδανικότερο αρχηγό της ΑΕΚ. Καθαρά ποδοσφαιρικά, θα μου ήμουν πολύ πιο ήσυχος αν τελικά ο Γιόνσον προλάβαινε να είναι έτοιμος και να παίξει κανονικά και ο «Τσίνο» έμενε εκτός μόνο απ’ αυτό το ματς για να μην ρισκάρει κάποιον τραυματισμό. Βεβαίως εν τέλει ο Αραούχο θα βρει δίχτυα στο Αγρίνιο, θα με ξεφτιλίσει και πολύ θα το απολαύσω.

Και η υποχρεωτική αλλαγή

Για να το κλείσω, επειδή καμιά φορά χρειάζεται να αναλυθούν και να γίνουν πενηνταράκια τα αυτονόητα. Εξυπακούεται πως δεν συνιστά την παραμικρή δικαιολογία η απουσία του Γιόνσον, για το ενδεχόμενο που κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Και εννοείται πως πρώτος ο Αλμέιδα ούτε θέλει να σκεφτεί, ούτε να ακούσει κάτι τέτοιο. Από την άλλη μεριά, για να ξέρουμε και τι λέμε, καθαρά αγωνιστικά, είναι πολύ κομβική η απουσία του Γιόνσον. Και θα είναι πάντα κομβική, σε οποιοδήποτε ματς υψηλών απαιτήσεων ξαναπροκύψει. Όπως άλλωστε είναι εξαιρετικά κομβική η παρουσία του Δανού, στο παιχνίδι της φετινής ΑΕΚ.

Βεβαίως υπάρχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο που έχει προκύψει μέσα απ’ αυτό. Στο Αγρίνιο θα είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ θα κληθεί σε επίσημο παιχνίδι να παίξει μ’ έναν καθαρόαιμο κόφτη στην ενδεκάδα. Είναι σίγουρο πως ο Αλμέιδα είχε στο μυαλό του να το κάνει κάποια στιγμή. Υπό ομαλές συνθήκες και με τον Γιόνσον να είναι αυτό το μοναδικό εξάρι.

Τώρα θα χρειαστεί να γίνει υποχρεωτικά και με διαφορετικά δεδομένα. Ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα μετατραπεί το σχήμα της ΑΕΚ, χωρίς την παρουσία δυο αμυντικών χαφ στην ενδεκάδα. Και ίσως μάλιστα αυτό να είναι ένας προπομπός, γι αυτό που θα δούμε πολύ περισσότερο από την ομάδα, εννοώ σε σχηματισμό, μετά την διακοπή για τις εθνικής ομάδες.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X