Το δυνατό δίδυμο στα γκαρντ της ΑΕΚ και τα καλά νέα από Γενεύη

Το δυνατό δίδυμο στα γκαρντ της ΑΕΚ και τα καλά νέα από Γενεύη
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τις πρώτες εντυπώσεις από τους Φρέιζιερ και Στρέλνιεκς αλλά και το τι περιμένουν στην ΑΕΚ από την FIBA

Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε την πρώτη εμφάνιση της ΑΕΚ για φέτος μπροστά στο κοινό της και την Τετάρτη ένα δεύτερο φιλικό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Δύο από τους παίκτες που ξεχώρισαν είναι οι 2 μεγάλες της μεταγραφές για φέτος, ο Τιμ Φρέιζιερ και ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

O ποιοτικός Γιάνις

Ο Λετονός βρέθηκε στο παρκέ με το Λαύριο για 22:43 και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Ακίλ Μίτσελ, πετυχαίνοντας 16 πόντους, με 1/1 δίποντο, 4/6 τρίποντα(66.7%) και 2/2 βολές, ενώ πήρε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ.

Πιο σημαντικό από τα στατιστικά του, είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι και αντιδράει κάθε φορά. Στο πρώτο ημίχρονο με το Λαύριο, προσπαθούσε και αυτός να δει τι γίνεται στον αγώνα, να βρεθεί με τους συμπαίκτες του, αφού όπως είναι λογικό έχει πιο λίγες προπονήσεις από τους άλλους. Για όποιον ξέρει τον Λετονό, φαινόταν ότι έπαιζε σβηστός, άλλωστε δεν χρειάζεται για κάτι παραπάνω σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο που η ΑΕΚ είχε κολλήσει για κάτι παραπάνω από 6 λεπτά στο σκοράρισμα, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και πάλι χωρίς να φορτσάρει, απλά καταθέτοντας την ποιότητα του στο παρκέ, σκόραρε 11 σερί πόντους και επανάφερε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Χάρις στην ικανότητα του στην δημιουργία αλλά και στην εκτέλεση, είναι ένας πολύτιμος παίκτης για την ομάδα. Στο πικ εν ρολ, μετά το σκριν στάθηκε στα 7.5 μέτρα και πυροβόλησε από μακριά, ενώ στην επόμενη φάση με ένα πολύ ωραίο play βγήκε από τα σκριν και ευστόχησε. Όταν το Λαύριο προσπάθησε να του κόψει το περιφερειακό σουτ, επιτέθηκε στα close out και με ωραίο φλόουτερ σκόραρε άλλους 2 πόντους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα έκανε όλα αυτά σχεδόν.. περπατώντας, παίζοντας στο 40% από αυτό που μπορεί. Είναι μια τρομερή ένεση ποιότητας για την ΑΕΚ και ένας παίκτης που μέσα στην χρονιά θα μας απασχολήσει με τα κατορθώματα του.

Δίδυμο με Φρέιζιερ

Ο Τιμ Φρέιζιερ ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και σίγουρα θα του πάρει λίγο χρόνο για να αντιληφθεί τον τρόπο παιχνιδιού, πώς αντιδρούν οι άμυνες και πως θα τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι. Απέναντι στο Λαύριο έμοιαζε λίγο να ψάχνεται, σαν να μην γνώριζε καλά τους συμπαίκτες του, όπως είναι και λογικό, αλλά όταν χρειάστηκε πήρε πάνω του σουτ-προσωπικότητας στο τέλος. Στην Πυλαία ήταν εμφανώς βελτιωμένος, σκόραρε 17 πόντους, έδωσε 5 ασίστ και πήρε 5 ριμπάουντ βάζοντας και πάλι το κρίσιμο σουτ που τελικά δεν έφτανε για την νίκη. Με λίγα λόγια μέσα σε λίγες μέρες έδειξε αυτό που θέλει ο Ηλίας Καντζούρης από αυτόν, το leadership στις δύσκολες στιγμές.

Σε κάποια διαστήματα του αγώνα και ειδικά στο τέλος των αγώνων, ο Ηλίας Καντζούρης δοκίμασε αυτό που περιμέναμε και που λογικά θα δούμε πολύ στους αγώνες. Τον έβαλε στο παρκέ πλάι στον Στρέλνιεκς, σε ένα δίδυμο για όλα τα γούστα, αφού και οι 2 μπορούν να σκοράρουν αλλά και να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους, είτε από πιν εν ρολ είτε φέρνοντας ανισορροπία στην άμυνα. Όσο πιο γρήγορα δέσουν μεταξύ τους και βρουν τους κώδικες επικοινωνίας, τόσο καλύτερα θα είναι για την ομάδα. Ο κόουτς Καντζούρης πιστεύει πολύ σε αυτούς τους 2 παίκτες, και θέλει να του φέρουν ηγετικότητα και καλές αποφάσεις στα δύσκολα, με τα πρώτα δείγματα να είναι άκρως θετικά. Άλλωστε έφτιαξε έτσι την ομάδα ώστε να είναι γεμάτη στους γκαρντ, που θεωρεί ότι είναι το σημαντικότερο κομμάτι στο σύγχρονο μπάσκετ και αναμένεται να είναι το δυνατό σημείο της ΑΕΚ φέτος.

Περιμένουμε καλά νέα από Γενεύη

Μέσα στην εβδομάδα «έσκασε» και άλλο ένα μπαν για την ΑΕΚ, ενώ απέχουμε σχεδόν 20 μέρες από τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που πολύ λογικά προκαλεί αγωνία στον κόσμο γιατί βλέπει ότι αντί να μειώνονται τα μπαν αυτά αυξάνονται. Στην ΑΕΚ όλο αυτόν τον καιρό, κάνουν διαπραγματεύσεις και έχουν ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό που θεωρούν ότι θα τους λύσει τα προβλήματα. Για αυτόν τον λόγο, αντιπροσωπεία της ΑΕΚ, με τον managing Director Τάκη Τριαντόπουλο και τον GM της ομάδας Γιώργο Χήνα, έχει μεταβεί στα κεντρικά της FIBA στην Γενεύη από χθες, ώστε να συζητήσει με τους αρμόδιους μια οριστική λύση για το θέμα. Φυσικά δεν θα είναι κάτι εύκολο, καθώς η ΑΕΚ δεν έχει πρότερο «έντιμο βίο», αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να βγει κάτι θετικό, ώστε να ξεμπερδεύει η ομάδα με αυτήν την υπόθεση. Θα έχουμε νέα τις επόμενες μέρες που όλοι ελπίζουμε να είναι θετικά.

Το Σαββατοκύριακο υπάρχει το τουρνουά «Νίκος Φασούρας» στο Περιστέρι, που συμμετέχει η ΑΕΚ μαζί με την τοπική ομάδα, τον ΠΑΟΚ και την Ρουμανική Κλουζ. Θα είναι ακόμα 2 καλά τεστ για την ομάδα, αν και πάλι αναμένεται να μην παραταχθεί με όλους τους διαθέσιμους παίκτες, λόγω των τραυματισμών που αποκόμισαν στην Θεσσαλονίκη.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X