Είναι τόσο νωρίς κι όμως η ΑΕΚ ζει ξανά σε μια στριμωγμένη κατάσταση

Είναι τόσο νωρίς κι όμως η ΑΕΚ ζει ξανά σε μια στριμωγμένη κατάσταση
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πραγματικότητα της ΑΕΚ, εντός κι εκτός των γηπέδων, που πολύ γρήγορα στο πρωτάθλημα, πήρε μορφή κατ' επειγόντος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα χρόνο πριν, «πιστολισμένη» από τη διαιτησία αλλά και με δικές ανορθογραφίες να την κατατρέχουν από όσα συνέβησαν στο περίφημο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (από το 0-3 στο 3-3), η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Αγρίνιο για να παίξει με τον Παναιτωλικό. Επικράτησε και μάλιστα σχετικά εύκολα, με 3-1, αλλά όσοι ήταν εκεί -δεν ήμουν παρών, όμως οι μαρτυρίες ήταν δεκάδες- είδαν τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς να εξέρχεται από τα αποδυτήρια λες και η ομάδα είχε ηττηθεί! Κατηφής, άκεφος, βαριά μελαγχολικός. Λίγες ημέρες μετά, αποχώρησε από την ΑΕΚ.

Δεν ζούμε ακριβώς το ίδιο, αλλά βιώνουμε μια κατάσταση που μοιάζει με όσα η ομάδα αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο. Ασφαλώς σήμερα δεν τίθεται θέμα προπονητή, όμως η Ένωση είναι στριμωγμένη και ακροβατεί πάνω στο τεντωμένο σχοινί των αποτελεσμάτων. Κυνηγημένη από τη διαιτησία (κόντρα στον ΠΑΟ), με βαθμολογικές απώλειες σε παιχνίδι που δεν έπρεπε (Βόλος), ευρισκόμενη στο -6 από την κορυφή κι έχοντας το μεγάλο «πρέπει» της νίκης στο Αγρίνιο να της θυμίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο γι’ άλλο πισωγύρισμα.

Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ αντιμετωπίζει τη λαίλαπα του παραποδοσφαίρου, που έχει μια ξεκάθαρη, σχεδόν ομολογημένη αποστολή: όπου μπορεί να σπρώξει για να εκτροχιαστεί η ΑΕΚ, θα το κάνει μετά χαράς και βάσει σχεδίου. Όσο μπορεί να πιέσει την Ένωση στην εσωστρέφεια που δημιουργείται μέσω των αρνητικών αποτελεσμάτων, θα βάζει τα δυνατά της για να το πετυχαίνει. Είτε με διαιτητές εντός των γηπέδων, είτε με τον Αυγενάκη να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Είναι όλοι τους ενεργοποιημένοι, καλά οργανωμένοι και τη μέθοδο που πολλάκις τους έχει ανταμείψει.

Αυτές οι πολεμικές εναντίον σου καταστάσεις, δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Οι «έξω από δω» ισχυρίζονται ότι η ΑΕΚ ελέγχει την ΕΠΟ, την ώρα που εμείς διαπιστώνουμε ότι η ομάδα είναι και πάλι ανοχύρωτη, βάλλεται πανταχόθεν και εξακολουθεί να εμπιστεύεται άτομα τα οποία προβλήματα στον συγκεκριμένο πολεμικό χώρο, κάθε άλλο παρά τα λύνουν. Η -προς τη σωστή κατεύθυνση- επιλογή της απάντησης μέσω πολύ πιο έντονης σε σχέση με το παρελθόν επικοινωνιακής στρατηγικής, είναι δράση δυναμική, όμως δεν είναι και κάτι που τους επηρεάζει ιδιαίτερα. Ίσως για εκείνους να αποτελεί απόδειξη ότι πετυχαίνουν τον αποπροσανατολισμό της ΠΑΕ και της ομάδας ειδικότερα.

Τι μένει λοιπόν στην ΑΕΚ για να μη χάσει το τρένο;

Εύλογα, λοιπόν, αρκετός κόσμος διερωτάται για το πως είναι δυνατόν για την ΑΕΚ να παραμείνει συγκεντρωμένη, ενωμένη και όρθια όταν εναντίον της σχεδιάζονται εκ νέου πιστολιές. Σε αυτό το ποδόσφαιρο ζούμε κι αν υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει ότι κάτι θα αλλάξει, έχει ήδη ξεπεράσει το όριο του ρομαντισμού και φλερτάρει με την ανοησία. Την ίδια ώρα, αυτός που σε πολεμά, φέρνει και παιχταράδες.

Σε στριμώχνει με κάθε τρόπο έξω από τα γήπεδα αλλά παράλληλα δημιουργεί τις βάσεις για να σε εκθέσει και μέσα σε αυτά. Για το γεγονός ότι η Ένωση δεν έχει ούτε μία νίκη στα τελευταία 15 επίσημα ματς με τον Ολυμπιακό, μετρώντας μάλιστα 11 ήττες, δεν έφταιγε -παρά σε 1-2 περιπτώσεις- η διαιτησία, αλλά η πολύ μεγαλύτερη ποιότητά του. Αυτή είναι η αλήθεια και δυστυχώς, δεν μακιγιάρεται από μη αγωνιστικά αφηγήματα.

Τι κάνουμε λοιπόν εμείς; Σε πρώτη φάση, εξασφαλίζουμε ότι θα σταματήσουν οι «αυτοκτονίες» όπως αυτή με το Βόλο. Κοιτάζουμε να εξαλείψουμε τα αστεία ατομικά, λάθη σαν και αυτά που συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟ. Ασχέτως με το ότι ο Αλμέιδα έκανε κάτι πολύ τολμηρό, στην ΑΕΚ περισσότερο κόστισαν οι παιδικές χαζομάρες παικτών, παρά το μεγάλο ρίσκο που ο προπονητής έλαβε στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου.

Το πιο βασικό, όμως, είναι να βρούμε επιτέλους ένα στυλ παιχνιδιού που θα εκμεταλλεύεται την ποιότητα των παικτών της ομάδας και δεν θα τους βάζει στη διαδικασία να ψάχνονται μέσα στα ματς σε ρόλους που, όπως και να το κάνουμε αυτό ισχύει, προσπαθούν να προσαρμοστούν. Να έρθουν πειστικές νίκες, να αισθανθεί η ίδια η ομάδα ότι μπορεί να πετύχει καλά πράγματα, να νιώσουν όλοι ασφαλείς και σίγουροι γι’ αυτό που κάνουν. Κατά τ’ άλλα, το είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο (https://www.enwsi.gr/1205815/aek/aek-podosfairo/sto-neo-gipedo-mpainei-mia-omada-me-perissoteri-poiotita-alla-kai-tria-sovara-erotimatika.html), γι’ αυτό δεν επαναλαμβάνομαι με ανάλογο τρόπο στο συγκεκριμένο. Αριστερός μπακ κλάσης, στόπερ επιπέδου Βίντα κι ένας ακόμα χαφ δημιουργίας. Δεν τους πήραμε, κακό του κεφαλιού μας…

Τάσος Καπετανάκος: «Ουτοπικό να δίνει η Αστυνομία που γνωρίζουμε εγγυήσεις για τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X