«Εκτέλεσαν» την ΑΕΚ οι Βούλγαροι – Την «έστησαν» με ανύπαρκτα 2 πέναλτι στην Λεωφόρο για να χάσει 2-1 από τον ΠΑΟ!

«Εκτέλεσαν» την ΑΕΚ οι Βούλγαροι – Την «έστησαν» με ανύπαρκτα 2 πέναλτι στην Λεωφόρο για να χάσει 2-1 από τον ΠΑΟ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχασε με το... έτσι θέλω απόψε στην Λεωφόρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έπρεπε να χάσει και έχασε απόψε.

Προηγήθηκε με το γκολ του Πινέδα στο 37′, αλλά πριν τελειώσει το ημίχρονο έχανε με 2-1 μετά τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι, μεγάλα λάθη του Καμπάκοφ, με τα οποία συμφώνησε και ο Στογιάνοφ στο VAR. Δείγμα ότι απόψε ήρθαν να… στήσουν την ΑΕΚ στην Λεωφόρο και το έκαναν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο.

Η Ένωση έτσι με το αποψινό… σφαγείο μένει στο -6 από την κορυφή του πρωταθλήματος από την 4η αγωνιστική, έχοντας δύο ήττες από Βόλο εντός και ΠΑΟ εκτός.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν ήταν χειρότερη από τον ΠΑΟ και δεν άξιζε να χάσει και δεδομένα θα μπορούσε να πάρει και την ισοπαλία, ακόμη και τη νίκη απόψε. Αλλά δεν την άφησαν…

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1 το ματς με τον Χατζισαφί και τον Ρότα στα άκρα της άμυνας και Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης, έχοντας για 2ο σερί ματς 4άδα στα μετόπισθεν.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ντέρμπι με 4-3-3 και Κουρμπέλη – Πέρεθ στα χαφ, στις δύο πτέρυγες της επίθεσης παίζουν οι Αϊτόρ και Παλάσιος, ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας είναι με Σάρλια – Πούγγουρα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε κλασικά με το πρέσινγκ ψηλά και με ένταση, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Ο Σπόραρ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ στο 5′ από λάθος θέση του Τζαβέλλα, αλλά νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έχουν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, όμως η ΑΕΚ πιέζει ψηλά και έχει περιορίσει τη δυνατότητά τους να απειλούν. Η Ένωση πίεζε μεν, αλλά αδυνατούσε να βγει ορθά στην επίθεση και ειδικά από δεξιά έδειχνε προβληματική με Ρότα-Γκαρσία.

Στο 18’ ο Χατζισαφί εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση και ο Μπρινιόλι αν και μπλόκαρε την μπάλα, λίγο έλειψε να την… σπρώξει στην εστία του. Και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και το ματς είχε ρυθμό με την μπάλα πάνω-κάτω. Η πίεση του Παναθηναϊκού κρατούσε την ΑΕΚ κάτω από τη σέντρα και οδηγούσε συχνά τους παίκτες της σε λάθη. Οι γηπεδούχοι μάλιστα μετρούσαν ήδη δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Σπόραρ που έκλεψε από τον Τζαβέλλα και τον Κουρμπέλη που πέταξε έξω την εξ επαφής κεφαλιά που βρήκε ανενόχλητος στο 2ο δοκάρι. Στο 32’ ο Γκατσίνοβιτς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Καμπάκοφ έδειξε πέναλτι, όμως προηγήθηκε η παράβαση οφσάιντ.

Στο 37’ ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε την μπάλα, ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Πινέδα, ο οποίος ντρίπλαρε τον Πούγγουρα και έκανε το 0-1 άνετα. Πανηγύρισε έξαλλα και έτρωγε για τρία λεπτά μπουκάλια, με τον Καμπάκοφ να του δείχνει… κίτρινη κάρτα! Ο ΠΑΟ αντέδρασε αμέσως. Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά ο Τζαβέλλας έκοψε ξανά και ο Βίντα απομάκρυνε την μπάλα προ του Στάνκοβιτς. Και φτάσαμε στο 42’ με τα όργια Καμπάκοφ. Ο Σπόραρ από ανύπαρκτο πέναλτι, έσπρωξε εμφανώς τον Χατζισαφί στον αέρα και έτσι έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πιάσει την κεφαλιά και να την στείλει στο χέρι του Ιρανού που ήταν με πλάτη. Ο Καμπάκοφ ακατανόητα έδωσε αμέσως πέναλτι και μαζί του συμφώνησε και ο Στογιάνοφ στο VAR που δεν τον έστειλε καν να το δει! Ο Αϊτόρ πήρε φόρα και το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από την ΑΕΚ. Ακολούθησαν σκληρά μαρκαρίσματα παικτών του ΠΑΟ με τον Καμπάκοφ να κλείνει τα μάτια σε κίτρινες και μετά… χτύπησε ξανά. Στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, ο Αϊτόρ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λιβάι Γκαρσία τον τζάρτζαρε ελαφρά έξω από την περιοχή και ο Καμπάκοφ πάλι έδωσε αμέσως πέναλτι. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπεσαν πάνω του, ενώ ο Στογιάνοφ στο VAR πάλι συμφώνησε αμέσως μαζί του και δεν τον έστειλε καν στο VAR! Ο Σπόραρ στο 45+7 και το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-1 με το ημίχρονο να τελειώνει με την ΑΕΚ να έχει δεχθεί… σφαγή από τα παλιά.

Το β’ ημίχρονο άρχισε στην Λεωφόρο δίχως αλλαγές από Γιοβάνοβιτς και Αλμέιδα. Ο ΠΑΟ μ μπήκε πιο… μαζεμένος πίσω, με την ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι. Ο Αραούχο στο 55’ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Μπρινιόλι έβγαλε με το χέρι το δυνατό σουτ του Αργεντίνου. Τρία λεπτά μετά ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή. Έβγαλε και Γιόνσον-Σιμάνσκι, για να βάλει Μάνταλο-Ελίασον, τον Άμραμπατ αντί Γκατσίνοβιτς και έβγαλε τον Χατζισαφί για να μπει ο Μοχαμάντι. Έτσι έπαιξαν στα χαφ Μάνταλος-Πινέδα, με Αραούχο μπροστά τους, φορ τον Γκαρσία, δεξιά τον Άμραμπατ και αριστερά τον Ελίασον. Στο 61’ ο Αϊτόρ βρήκε το κενό στην άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε τετ α τετ και το σουτ του βρήκε το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Απάντησε ο Άμραμπατ με ένα άστοχο σουτ και η Ένωση έδειχνε να παίρνει… πνοή, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει μεγάλες φάσεις. Στο 71’ έπειτα από λάθος του Μάνταλου, ο Παλάσιος έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Αϊτόρ έπιασε το σουτ, αλλά ο Ρότα έβαλε την κόντρα και απομάκρυε σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός πιέστηκε στην αρχή, η ΑΕΚ βρήκε ενέργεια και από τις αλλαγές, όμως οι γηπεδούχοι κατάφερναν με αναχαιτίζουν κάθε επιθετική προσπάθεια. Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ είχε επιτέλους μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Άμραμπατ έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έκανε το γύρισμα προς τον Αραούχο, όμως το τελείωμα του Αργεντινού φορ πήγε ψηλά. Στο 74’ ο Βέρμπιτς μπήκε αντί του Κουρμπέλη και το σύστημα άλλαξε στο 4-2-3-1, ενώ δύο λεπτά μετά ο Αλμέιδα έβαλε τον Φαν Βέερτ. Στο 77’ Μπερνάρ και Ιωαννίδης περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός πέρασε ο Σπόραρ, αλλά και ο Αϊτόρ. Στο 84’ ο Παλάσιος σε αντεπίθεση βρήκε χώρο, έκανε δυνατό σουτ, ο Στάνκοβιτς απογειώθηκε και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι το τέλος του ματς η ΑΕΚ δεν είχε άλλη φάση για γκολ (εκτός μιας καλής κεφαλιάς του Λιβάι Γκαρσία), δείχνοντας προβληματική εικόνα και νοοτροπία, ενώ αντιθέτως ο Παλάσιος είχε από λάθος του Μοχαμάντι μια φάση που έβγαλε πάλι στο Στάνκοβιτς.

Ο MVP του ΠΑΟ-ΑΕΚ

Ο Στάνκοβιτς ήταν αυτός που κράτησε πολλές φορές την ΑΕΚ στο ματς. Και είχε και το σκορ μέχρι τέλους στο 2-1… Μόνο στα πέναλτι δεν έπεσε σωστά σε κανένα.

To κλειδί του αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΚ

Βεβαίως και το πρώτο πέναλτι που είναι επιθετικό φάουλ, βάζει στο ματς τον ΠΑΟ από το πουθενά. Ο Καμπάκοφ και ο Στογιάνοφ «έσφαξαν» την ΑΕΚ με τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι, που έδωσαν στον ΠΑΟ τη νίκη απόψε στην Λεωφόρο.

ΠΑΟ-ΑΕΚ 2-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Γκολ: 35’ σουτ Πινέδα 0-1, 43’ πέναλτι Αϊτόρ 1-1, 45’+7 πέναλτι Σπόραρ 2-1

Κίτρινες: 37’ Μπρινιόλι, 45’+5 Σπόραρ, 56’ Τσέριν – 37’ Πινέδα, 42’ Χατζισαφί, 45’+5 Τζαβέλλας

Κόκκινες: –

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (74′ Βέρμπιτς), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος (90’+2′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (78′ Μπερνάρ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (58′ Μοχαμαντί), Γιόνσον (57′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (57′ Αμραμπατ), Γκαρσία, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58′ Ελίασον), Αραούχο (77′ Φαν Βέερτ).

Τα γκολ του ΠΑΟ-ΑΕΚ




Η μετάδοση του ΠΑΟ-ΑΕΚ

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X