Οι σημαντικότεροι παίκτες που έπαιξαν σε Μπόκα και Ρίβερ

Οι σημαντικότεροι παίκτες που έπαιξαν σε Μπόκα και Ρίβερ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πάντοτε, ένα ντέρμπι μεταξύ της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ θα τραβάει τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου.

Οι δύο «κολοσσοί» της Αργεντινής τίθενται και πάλι αντιμέτωποι την Κυριακή (11/09) το βράδυ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Liga Professional, στο «Μπομπονέρα».

Μια έχθρα αγωνιστική, ιστορική και ταξική με μεγάλο υπόβαθρο και τεράστιο κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο το «φιτίλι» της αντιπαλότητας πυροδότησαν αρκετές φορές και ποδοσφαιριστές που φόρεσαν κατά το παρελθόν και τις δύο φανέλες.

Ζόναταν Μαϊντάνα

O μοναδικός εν ενεργεία από όλους τους ποδοσφαιριστές. Λίγο πριν κλείσει τα 38 του χρόνια ο κεντρικός αμυντικός της Ρίβερ, Ζόναταν Μαϊντάνα θα αγωνιστεί σε ακόμη ένα «super classico» ως αντίπαλος της Μπόκα Τζούνιορς. Παρόλα αυτά ο σκληροτράχηλος στόπερ έχει βρεθεί και στην αντίπερα όχθη αφού από το 2005 μέχρι και το 2008 αγωνίστηκε στην μισητή «συμπολίτισσα» χωρίς μάλιστα να έχει γευθεί τη χαρά της νίκης απέναντι στη σημερινή του ομάδα, μετρώντας δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Σέρχιο Μπέρτι

Ίσως ο πιο «άγνωστος» της λίστας είναι ο παλαίμαχος Αργεντινός εξτρέμ, Σέρχιο Μπέρτι. Προϊόν της ακαδημίας της Μπόκα Τζούνιορς ο Μπέρτι, αποχώρησε από το «Μπομπονέρα» το καλοκαίρι του 1990 για να μετακινηθεί λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά. Προορισμός του το «Μονουμεντάλ» και η Ρίβερ Πλέιτ. Όπως πολλοί θα περίμεναν μετατράπηκε σε «μαύρο πανί» για τους οπαδούς της Μπόκα απέναντι στην οποία αγωνίστηκε μόλις δύο φορές, φεύγοντας με σκυμμένο το κεφάλι. Με τους «εκατομμυριούχους» κατέγραψε συνολικά 39 συμμετοχές σημειώνοντας έξι γκολ.

Όσκαρ Ρουγκέρι

Ένας θρυλικός κεντρικός αμυντικός για την Αργεντινή που τίμησε τη φανέλα της «αλμπισελέστε» κατακτώντας μεταξύ άλλων και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Ωστόσο ο Όσκαρ Ρουγκέρι, δίχασε την πρωτεύουσα όταν μεταπήδησε το 1985 από τη Μπόκα Τζούνιορς στη Ρίβερ Πλέιτ. Ο Ρουγκέρι, μετά από τρία χρόνια με στη Ρίβερ αναζήτησε το νέο σταθμό της καριέρας του στην Ισπανία αρχικά με τη Λογρονές μέχρι να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε και ένα πρωτάθλημα

Λουτσιάνο Φιγκερόα

Ο ταλαντούχος Αργεντινός πριν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατέγραψε σημαντική πορεία στα γήπεδα της Ευρώπης και της Αργεντινής. Στα χρόνια της «νιότης» του όμως υπέπεσε και αυτός στο «αμάρτημα» της προδοσίας. Ο «Λούτσο» σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή φορώντας πρώτα τη φανέλα της Ρίβερ και μετέπειτα της Μπόκα με ενδιάμεσο σταθμό τη Βιγιαρεάλ και τη Τζένοα. Το φθινόπωρο του 2008 και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Γένοβα επέστρεψε στην Αργεντινή για λογαριασμό της Μπόκα ως δανεικός. Κατά την εξάμηνη παραμονή του στο «Μπομπονέρα» κατέγραψε 23 συμμετοχές με οκτώ τέρματα.

Γκαμπριέλ Μπατιστούτα

Ο σεσημασμένος σκόρερ των γηπέδων Γκαμπριέλ Μπατιστούτα αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της Αργεντινής. O 53χρονος βετεράνος στράικερ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νιούελς Ολντ Μπόις και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τη Ρίβερ Πλέιτ, με την οποία κατέγραψε ελάχιστες συμμετοχές στη μια σεζόν που αγωνίστηκε σε αυτή, ο «Μπατιγκόλ» αποχώρησε από τους «εκατομμυριούχους» το καλοκαίρι του 1990 ως ελεύθερος με τη Μπόκα Τζούνιορς να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και να τον κάνει δικό της. Το ταλέντο του άρχισε να «ξεδιπλώνεται» πετυχαίνοντας έξι γκολ σε δώδεκα ματς, προτού η Φιορεντίνα του χτυπήσει την πόρτα και τον αποκτήσει έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Κλαούντιο Κανίγια

Πραγματοποιώντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Ρίβερ Πλέιτ ο Κλαούντιο Κανίγια κατάφερε να αγαπηθεί από τους φίλους της ομάδας στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε σε αυτή μέχρι να αποχωρήσει το 1988 για την Ιταλία και την Ελλάς Βερόνα.

Το ευρωπαϊκό του «ταξίδι» συνεχίστηκε στην Αταλάντα, τη Ρόμα και τη Μπενφίκα, ώσπου «έσκασε» η τιμωρία του για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Με την επιστροφή του στα γήπεδα ο Κανίγια επαναπατρίστηκε αλλά όχι με τους «εκατομμυριούχους» της Ρίβερ. Η Μπόκα Τζούνιορς, έδωσε… γη και ύδωρ στο Αργεντινό και έτσι τον απέκτησε προσφέροντας του τριετές συμβόλαιο. Στις 107 συμμετοχές του, ο «γιός του ανέμου» πέτυχε 32 γκολ με τη φανέλα της Μπόκα και επέστρεψε στην Αταλάντα το 1999.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X