Για την ΑΕΚ μετρά πρώτα η ουσία
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το μεταγραφικό απολογισμό της ΑΕΚ και τη συνέχεια της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Σημαντικό, γιατί πάντα έχουν ξεχωριστή σημασία τα ντέρμπι για να δείξουν που πηγαίνει μια ομάδα και ειδικά τώρα, που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα καλύτερα του. Ωστόσο, πριν επικεντρωθούμε απόλυτα τις επόμενες μέρες σε αυτό, ας βάλουμε λίγο σε σειρά τα μεταγραφικά που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν εδώ και εβδομάδες.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως έκλεισε τις μεταγραφές – αν και ένα από τα πρώτα πράγματα που διδάχθηκα σε αυτήν τη δουλειά, είναι ποτέ να μη λες ποτέ όσο υπάρχουν ανοιχτές καταστάσεις – με οκτώ προσθήκες. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις μεταγραφές της ΑΕΚ, πως αφορούν παίκτες υψηλού επιπέδου. Ακόμα και ο πιο «ταπεινός» Φαν Βέερτ, είναι ο πρώτος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος. Και ακόμα, υπάρχουν δύο μέλη του τελευταίου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δύο από τη γαλλική αγορά, ένας από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ένας από την Μπουντεσλίγκα και ο Πινέδα.

Είναι το πρόσημο θετικό; Αναμφίβολα, εάν κρίνει κάποιος τα σημαντικά βιογραφικά που κουβαλά ο καθένας, το επίπεδο που αγωνίζονταν, αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούν όσοι έχουν προλάβει να αγωνιστούν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αυτό σε συνδυασμό με τις πολλές αποχωρήσεις, παικτών που είτε δεν είχαν ρόλο, είτε έκρινε το κλαμπ πως δεν έχουν πλέον να δώσουν κάτι άλλο, δημιουργεί μια νέα ομάδα, που ήδη ο Αλμέιδα έχει πετύχει σε σημαντικό βαθμό να είναι συμπαγής και με καλούς δεσμούς.


Τι θα έδινε αίσθημα πληρότητας

Αρκούν αυτές οι μεταγραφές για να δίνουν αίσθηση πληρότητας στην ΑΕΚ; Κατά την άποψη μου, η απάντηση είναι αρνητική. Διότι, όσο και εάν αντιλαμβάνομαι πολλά από τα όσα προτάχθηκαν για να μην υπάρξουν περισσότερες κινήσεις, υπάρχουν κάποια θέματα που δημιουργούν ερωτηματικά για την επάρκεια των επιλογών. Δεν γίνονται όλα σε μια μεταγραφική περίοδο, σέβομαι πως ο προπονητής και το τμήμα σχεδιασμού έκριναν πως καλύπτεται η ΑΕΚ, αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες.

Στα δικά μου μάτια, η ΑΕΚ θα ήταν πιο φρόνιμο εάν έβρισκε κάποια άλλη λύση για τα αριστερά της άμυνας. Υπάρχει ήδη μια παγκόσμια πρωτοτυπία με την ύπαρξη δύο μη κοινοτικών παικτών από την ίδια χώρα στη θέση, αποχώρησε – ορθά και με εκπληκτικό ντιλ – ο Μιτάι, αλλά δεν ξέρω εάν βγαίνει το πράγμα, είτε ο Αλμέιδα δουλεύει σε τριάδα, είτε σε τετράδα. Εάν υπήρχε τρόπος να εμφανιστεί ο περυσινός Μοχαμάντι των πρώτων μηνών θα ήμουν πολύ πιο βέβαιος, αλλά γίνεται φανερό πως ο προπονητής προτιμά και εμπιστεύεται πολύ περισσότερο τον Χατζισαφί, που έχει δεδομένες ικανότητες, αλλά και αδυναμίες.

Επίσης, θα έκρινα πιο φρόνιμο η ΑΕΚ να προσέθετε μια ακόμα λύση στο κέντρο της άμυνας. Σαφώς και ο Βίντα είναι κλάση, ο Αλμέιδα δείχνει ξεκάθαρα πως εμπιστεύεται με ενθουσιασμό τον Τζαβέλλα, ενώ υπάρχουν Μουκουντί και Μήτογλου που αποτελούν επιλογές έτοιμες. Ωστόσο, είθισται στις ομάδες να υπάρχουν πέντε στόπερ, έστω με κάποιον εξελίξιμο που δουλεύεται μέσα στη σεζόν και θα μπορούσε να είναι μια έξτρα λύση.


Τι ταιριάζει στον προπονητή

Ωστόσο, είπαμε. Δεν αλλάζουν όλα σε ένα καλοκαίρι. Αλλωστε, το πιο μείζον από το να εμφανίζεται σε εμένα/εσένα αίσθημα πληρότητας, είναι να υπάρχει πίστη στην ομάδα, ότι όσοι είναι εκεί είναι χρήσιμοι και ικανοί για να φτάσουν στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Τα άλλα, είναι κουβέντες που δεν σταματούν ποτέ. Το θέμα πάντα στις μεταγραφές, αφορά την ασφάλεια που αισθάνεται ο προπονητής, πόσο σίγουρος νιώθει για τις επιλογές του, πόσο εκτιμά τους παίκτες που διαθέτει.

Συν τοις άλλοις, είναι σημαντικό κομμάτι οι μεταγραφές να μη γίνονται για τα πρωτοσέλιδα και τις φιέστες, αλλά για την πραγματική ουσία και τις ανάγκες μιας ομάδας. Κατανοώ, πως στην εποχή της επικοινωνίας, υπάρχουν μεταγραφές που ξεσηκώνουν ενθουσιασμό. Από τον πολύ Μαρσέλο ως τον Μπερνάρ και οποιονδήποτε άλλο, είναι ωραίο το καλοκαιράκι με φρεντάκι/φραπεδάκι και όνειρα για τους παικταράδες που θα αλλάξουν την ιστορία.

Ο Αλμέιδα να την εκτινάξει

Διαβάστε τη συνέχεια για τον μεταγραφικό απολογισμό της ΑΕΚ.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ έχασε δικό της Πρωτάθλημα, με δικά της λάθη - Αυτό είναι ευθύνη για το καλοκαίρι» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X