Γιουβέντους: Στις οκτώ εβδομάδες η αποθεραπεία του Πογκμπά

Γιουβέντους: Στις οκτώ εβδομάδες η αποθεραπεία του Πογκμπά
Photo Credits: INTIME

Σε οκτώ εβδομάδες ορίζεται το διάστημα της αποθεραπείας του άσου της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πολ Πογκμπά, μετά την επέμβαση στο δεξί του γόνατο τη Δευτέρα, δεν θα μπορέσει να κάνει προπονήσεις με τη Γιουβέντους για μια εκτιμώμενη περίοδο «οκτώ εβδομάδων», όπως δήλωσε σήμερα ο γιατρός που τον χειρούργησε.

Αυτή η επέμβαση, επιλογή που αποκλείστηκε στις αρχές Αυγούστου, επιβλήθηκε μετά την επιδείνωση του τραυματισμού του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή, όπως εξήγησε ο καθηγητής Ρομπέρτο Ρόσι, επικεφαλής ιατρός στο νοσοκομείο «Mauriziano» στο Τορίνο, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Tuttosport».

«Ο τραυματισμός του μηνίσκου είχε επιδεινωθεί και όταν ο παίκτης προσπάθησε να πιέσει τον εαυτό του τρέχοντας στο χορτάρι, επηρέασε περισσότερο το γόνατο», αναφέρει ο γιατρός, επιβεβαιώνοντας την αποτυχία της «συντηρητικής θεραπείας» που επιλέχθηκε στο ξεκίνημα του περασμένου μήνα.

Στην επέμβαση διάρκειας σαράντα λεπτών έγινε αφαίρεση του κατεστραμμένου κομματιού του μηνίσκου. Η εναλλακτική επιλογή του ράμματος του μηνίσκου, που αναφέρθηκε στις αρχές Αυγούστου, ότι παρουσίαζε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, δεν ήταν πλέον δυνατή. Ο 29χρονος Πογκμπά, έχει ήδη ξεκινήσει  την αποθεραπεία.

«Σε συμφωνία με τους γιατρούς της Γιουβέντους, υποδείξαμε έναν απαραίτητο χρόνο οκτώ εβδομάδων, ώστε ο Πογκμπά να μπορέσει να επιστρέψει στην ομάδα και να προπονηθεί», εξήγησε ο γιατρός.

Αυτό το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα θα επέτρεπε θεωρητικά στον παίκτη να επιστρέψει στις προπονήσεις γύρω στην 1η Νοεμβρίου. Έτσι θα είχε περιθώριο τριών εβδομάδων, πριν από τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Γαλλίας που είναι προγραμματισμένος για τις 22 Νοεμβρίου με την Αυστραλία (26 με τη Δανία και 30 με την Τυνησία), στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X