Ιτούδης: «Καλύτερα τα νέα για τους τραυματίες, πιθανό να ταξιδέψουμε με 13 ή 14 παίκτες στο Μιλάνο»

Ιτούδης: «Καλύτερα τα νέα για τους τραυματίες, πιθανό να ταξιδέψουμε με 13 ή 14 παίκτες στο Μιλάνο»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την νίκη της Ελλάδας επί του Βελγίου και σχολιάζοντας το ιατρικό δελτίο της ομάδας… έδωσε ειδήσεις.

Καλύτερα οι τέσσερις, πιθανό να ταξιδέψει με 13 ή 14 παίκτες η Εθνική στο Μιλάνο και να αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη δωδεκάδα της.

«Προφανώς, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στον κόσμο. Ήταν μια απίστευτη ατμόσφαιρα με 20.000 κόσμο. Αυτό είναι το μπάσκετ. Ήταν ένα σημαντικό ματς για εμάς. Δείξαμε κάποια καλά στοιχεία στη Σερβία, αλλά θέλαμε να νικήσουμε και να ανακάμψουμε. Έχουμε την ικανότητα να προκαλούμε λάθη και το πετύχαμε απόψε. Βρήκαμε την ώθηση με το σκορ στο τρανζίσιον και πήραμε διψήφια διαφορά από νωρίς. Σουτάραμε με καλά ποσοστά στα δίποντα, ενώ οι βολές ήταν πρόβλημα. Όσο δημιουργούμε καλά σουτ, είμαστε χαρούμενοι. Συγχαρητήρια και στο Βέλγιο, έχει δείξει συνέπεια με έναν καλό προπονητή. Τους σεβόμαστε πολύ και τους ευχόμαστε καλή τύχη».

Για την τελική δωδεκάδα ενόψει Eurobasket και τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του, με δεδομένα τα προβλήματα τραυματισμών: «Δεν τίθεται θέμα. Ξεκινάω από τη γενική ιδέα. Όταν δεν έχεις όλα σου τα κομμάτια μαζί να παίξουν, να κάνουν λάθη, να συνεργαστούν σωστά και να βρουν χημεία, είναι αρκετά δύσκολο. Δεν μένουμε σε αυτό και συνεχίζουμε. Αυτά είναι τα δεδομένα μας. Έχουμε κάποια καλά νέα για τους τραυματίες. Πιστεύω πως μπορεί να ταξιδέψουμε και με 13 ή 14 παίκτες. Όχι επειδή το ανέφερα ως ουσιαστική αλλαγή που θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον, αλλά γιατί οι γιατροί θέλουν κάποιες μέρες ακόμα. Κάτι τέτοιο θα γίνει, θα δούμε στην προπόνηση της Τρίτης. Τα παιδιά που δεν αγωνίστηκαν στο Βελιγράδι μαζί με τους Παπαγιάννη και Παπαπέτρου έκαναν προπόνηση με επαφή και ήταν μια χαρά. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια που έχουμε με τους 12 που θα δηλωθούν. Όλοι είναι κομμάτια της Εθνικής, ακόμα και όσοι κόπηκαν. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό μας αναγκάζει να κάνουμε η δεδομένη στιγμή».

Για τους αγώνες των «παραθύρων» πριν από το Eurobasket: «Δεν μπορείς να είσαι στρατηγός μετά τον πόλεμο ή κριτής. Εγώ είμαι υπέρ της συζήτησης και της πρόνοιας εκ των προτέρων. Αυτή τη στιγμή τα παιχνίδια τα χρησιμοποιήσαμε όπως έπρεπε, αντιλαμβανόμενοι το κομμάτι της πρόκρισης στο Παγκόσμιο. Δώσαμε μάχες και στη Σερβία, παρά τις απουσίες. Δεν είναι προπόνηση, αλλά είναι μέρος της προπόνησης και προσπαθήσαμε να βάλουμε πράγματα. Ήθελα να δω τους αθλητές μου με υψηλούς σφυγμούς. Είχαμε κάποιες καλές προσπάθειες και κάποιες όχι τόσο καλές. Δεν θέλω να κάνω κριτική για αυτά τα παιχνίδια. Τα δεχτήκαμε, τα παίξαμε».

Για τα στοιχεία που δεν του άρεσαν απέναντι στο Βέλγιο: «Προφανώς οι βολές είναι ένα θέμα που θα πρέπει να βελτιώσουμε. Είμαστε καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα και θα το βελτιώσουμε. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα, όταν γίναμε ομάδα της μίας πάσας. Αλλά κι αυτό είναι κομμάτι των αυτοματισμών. Η προσπάθεια ήταν εκεί, μπήκαμε στο κλίμα του αγώνα, παίξαμε τρεις διαφορετικές άμυνες στους αντίπαλους δημιουργούς και ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Συνεχίζουμε».

Για τον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Αντετοκούνμπο: «Ο Κώστας κάνει έξτρα θεραπείες και είναι ήδη καλύτερα, αυτό μου είπε το πρωί. Πιστεύω πως και αυτός θα είναι μαζί μας την Τρίτη. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι μεγαλύτερο ερωτηματικό, αλλά πάει καλύτερα. Σας λέω τι μου είπαν οι γιατροί. Αισθάνεται καλύτερα, η βελτίωσή του είναι πιο γρήγορη από ό,τι περίμενε ο αθλητής».

Για το αν ένας παίκτης ενδέχεται να ταξιδέψει λίγες μέρες αργότερα: «Δεν το έχουμε σκεφτεί αυτό. Μπορεί να ταξιδέψουμε περισσότεροι και να κάνουμε εκεί θεραπείες. Μαγικά δεν γίνονται, αλλά έχουμε ένα πολύ καλό ιατρικό επιτελείο. Σήμερα τα νέα ήταν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε».

Για τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν οι τέσσερις τραυματίες ακόμα και αν χάσουν τους πρώτους αγώνες: «Υπάρχει αυτή η σκέψη. Όμως, υπάρχει και η σκέψη του κατά πόσο θα πάρουμε έναν υγιή ή έναν αμφίβολο παίκτη. Όμως, ήδη ο Παπαγιάννης και ο Παπαπέτρου έκαναν προπόνηση και τους είδαμε, με επαφή. Προφανώς ήταν κουρασμένοι. Θέλω να αναφέρω πως και οι τέσσερις παίκτες μόλις επιστρέψουν θα χρειαστούν χρόνο. Δεν θέλω να αποφύγω κάτι, σας είπα τα νέα που έχουμε».

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X