Για την ΑΕΚ ένα μόνο πράγμα απαγορεύεται

Για την ΑΕΚ ένα μόνο πράγμα απαγορεύεται
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την ΑΕΚ μετά την γκέλα από το Βόλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πως το έλεγε αυτός ο λατρεμένος Κοέλιο που τον μάθαμε στα νιάτα μας για να κάνουμε εντύπωση; «Όταν θέλεις κάτι πολύ, τότε το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις». Πως παραφράζεται ο συγγραφέας στην πραγματικότητα της ΑΕΚ; Μα πολύ απλά, όταν υπάρχει ένα ζήτημα που μένει άλυτο και αποτελεί αντικείμενο κουβέντας, τότε θα γίνουν τα πάντα ώστε το ποδοσφαιρικό σύμπαν να σου δείξει πως δεν μπορείς να παίζεις με τη λογική και θα σε τιμωρήσει.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, η ελπίδα πως θα πάει με τρεις νίκες στις πρώτες αγωνιστικές και μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αποδείχθηκε φρούδα. Η ελπίδα πως δεν θα τιμωρούσαν την ομάδα οι βασικές αγωνιστικές ελλείψεις που έχει και η καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού, κάηκαν ένα βράδυ στη Ριζούπολη. Η ΑΕΚ πληγώθηκε πρώτα απ’ όλα, από όσα συζητά επί εβδομάδες στη θεματολογία της: πότε θα έρθει ο δεξιός μπακ χαφ, πότε θα έρθει ο σέντερ φορ, πότε θα γεμίσει ο πάγκος. Α, για να μην ξεχάσω, και που μπορεί να πάει με την τριάδα του Αλμέιδα.

Φαινόταν από τη Λαμία

Σαφέστατα, για κάθε αποτέλεσμα υπάρχει ένα αίτιο. Οσοι δεν θαμπώθηκαν από την ευρεία εν τέλει επικράτηση της ΑΕΚ στη Λαμία, κατάλαβαν πως το πρώτο ημίωρο και ως το πέναλτι του Ντε Βινσέντι στο δοκάρι υπήρχε μεγάλο ζήτημα στο άνοιγμα της αντίπαλης άμυνας. Βέβαια, τότε οι συγκυρίες είχαν συμβάλει υπέρ της ΑΕΚ, χάθηκε το πέναλτι, στην αμέσως επόμενη φάση, η πίεση των «κιτρινόμαυρων» έφερε το γκολ, όλα πήγαν πρίμα.

Απέναντι στο Βόλο, όλα πήγαν στραβά, σε μια συγκλονιστική σύνδεση της ΑΕΚ με το μαύρο παρελθόν της και την κακή τετραετία. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ως το γκολ του Ντέλετιτς, το ματς παιζόταν στα ίσια και η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να ανοίξει την άμυνα του Βόλου. Το κακό είναι πως δεν μπόρεσε και μετά. Το ερώτημα είναι εάν θα μπορούσε με τα κενά που έχει. Θα απαντήσω καταφατικά, αρκεί να μη συμβαίνουν ποδοσφαιρικοί παραλογισμοί.

Ποτέ ξανά ο Αμραμπατ δεξί μπακ χαφ, άμεσα σέντερ φορ

Για παράδειγμα, δεν μπορεί να εμφανιστεί εκ νέου σχήμα με τον Αμραμπατ σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ. Αν και διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για το κατά πόσον η ΑΕΚ έπρεπε να επιμείνει τόσο πολύ στην παραμονή του Μαροκινού – αναφέρομαι στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που έχει και μόνο – γι’ αυτό που είμαι απόλυτα βέβαιος είναι πως δεν μπορεί να παίξει σε αυτόν το ρόλο που ζητά ο Αλμέιδα. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι λύση στον άξονα, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίθεση, αλλά δεξιά ευνουχίζει όλη την ΑΕΚ.

Δεν μπορεί η ΑΕΚ να συζητά ακόμα στις 28 Αυγούστου εάν θα πάρει σέντερ φορ. Δεν έχει σέντερ φορ, δεν έχει έναν παίκτη που να μπορεί να δώσει οντότητα στην επίθεση. Μην μπλέξουμε πάλι στην ιστορία για Αραούχο και Λιβάι. Κανείς δεν ακυρώνει κανέναν, όταν υπάρχουν επιλογές σε μια ομάδα. Το ζήτημα είναι να γυρνά ο προπονητής στον πάγκο, να θέλει να αλλάξει κάτι και να μην τον πιάνει απελπισία με όσα βλέπει.

Η πίεση του Αλμέιδα

Η τοποθέτηση του Αμραμπατ δεξιά, είναι ευθύνη εξ ημισείας της διοίκησης (που άργησε να φέρει τον Ελίασον) και του προπονητή (που δεν βρήκε κάποια άλλη δόκιμη λύση). Η απουσία εναλλακτικής λύσης για την επίθεση είναι ζήτημα προφανώς της μεγάλης αργοπορίας στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού. Αλλά για τον Αλμέιδα, στοιχείο προβληματισμού είναι πως στο πρώτο ματς που αισθάνθηκε πίεση, φάνηκε να χάνει όσα μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα.

Είδαμε μέσα από τις ανταποκρίσεις και τα φιλικά, μια ομάδα που δουλεύει αποκλειστικά σε σχηματισμούς με τριάδα στην άμυνα. Ε, δεν μπορεί στην πρώτη στραβή να εμφανίζεται τετράδα. Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι απλό, αλλά όχι τόσο για να γίνονται τα πάντα ως δια μαγείας. Οι παίκτες πρέπει να βρουν χημεία, να μάθουν τους χώρους, δεν είναι πλέι στέισον που τους βάζεις και αυτόματα όλα αλλάζουν. Αρα, εκεί υπάρχει κάτι που ξενίζει και δημιουργεί σκεπτικισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ έχασε δικό της Πρωτάθλημα, με δικά της λάθη - Αυτό είναι ευθύνη για το καλοκαίρι» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X