Εμπιστοσύνη στον Αλμέιδα παρά τις όποιες απορίες

Εμπιστοσύνη στον Αλμέιδα παρά τις όποιες απορίες
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για πρόσωπα και διατάξεις, μα κυρίως για το μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι πέντε ομάδες που λένε, που θέλουν και που πιστεύουν ότι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα φέτος, ξεκίνησαν όλες με νίκες την 1η αγωνιστική. Αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο, ούτως ή άλλως, αλλά ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που είναι πιο δύσκολο για όλες. Όχι όμως για τον ίδιο λόγο σε όλες.

Καμία τους βέβαια δεν είναι έτοιμη ακόμα, καμία τους δεν είναι και πλήρης. Στην ΑΕΚ ωστόσο, ο βασικός λόγος που για ένα ικανό χρονικό διάστημα, θα πρέπει να μας νοιάζει μόνο το να έρθει η νίκη, είναι το γεγονός ότι οι παίκτες της καλούνται να αφομοιώσουν το πλάνο και την τακτική του Αλμέιδα. Το ευχάριστο, που φάνηκε και από τα φιλικά, είναι ότι έχουν τη διάθεση να το πράξουν. Από εκεί και πέρα όμως είναι και το πώς έχει μάθει ο καθένας να λειτουργεί στην καριέρα του.

Για παράδειγμα, ο Βίντα με το… καλημέρα, προσαρμόστηκε αμέσως στα «θέλω» του κόουτς. Τοποθετήθηκε δεξιός στόπερ, έκανε και overlap, είχε κίνηση στον κενό χώρο, βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη και από αυτόν ξεκίνησε και το τρίτο γκολ του Πινέδα. Από την άλλη, ο Άμραμπατ θα πρέπει να… ξεχάσει το ποδόσφαιρο αλάνας. Δεν ξέρω αν γίνεται, ούτε και θεωρώ τυχαίο ότι ο Αλμέιδα έχει αυτή τη στιγμή ως ξεκάθαρη μεταγραφική προτεραιότητα έναν εξτρέμ για δεξιά.

Να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του Άμραμπατ και του Λιβάι

Επειδή πρέπει να τα λέμε όμως όλα, αυτό που ξέρω είναι και ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια και δόθηκε μάχη για να παραμείνει ο Άμραμπατ. Κι επίσης αυτό που ξέρω είναι πως πρόκειται για παίκτη με προσόντα που δεν υπάρχει σε άλλες ομάδες. Και το ίδιο πιστεύω ακράδαντα και για τον Λιβάι Γκαρσία.

Άρα, ναι μεν είναι θέμα και των ίδιων να προσαρμοστούν τακτικά σε αυτό που θέλει ο κόουτς, αλλά εξίσου είναι και θέμα του προπονητή να τους διαχειριστεί κατάλληλα και να εκμεταλλευτεί αγωνιστικά την ποιότητα και την κλάση τους. Έγραψα και στην «ΩΡΑ» ότι αν δεν κατανοήσουμε το σκεπτικό, το πλάνο και την τακτική του Αλμέιδα, θα μας φαίνονται παράξενες κάποιες επιλογές του.

Και η τριάδα στο κέντρο της άμυνας, για παράδειγμα, μου φαίνεται πολύ ρισκαδόρικη ενόψει Βόλου ή αργότερα ενόψει ΠΑΟ στη Λεωφόρο, αλλά οφείλουμε άπαντες να εμπιστευτούμε τον κόουτς. Είπε κάτι ο Βασίλης Μπορμπόκης στην ανάλυσή του στο «enwsi.gr» και επειδή ξέρει πολύ περισσότερη μπάλα από όλους μας και έχει συνεργαστεί με τόσους προπονητές, πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας.

Είπε, λοιπόν, ο Βασίλης ότι οι προπονητές επιλέγουν ένα σύστημα, κυρίως επειδή αυτό ξέρουν καλύτερα και μπορούν να το επιβάλλουν πιο εύκολα στις ομάδες τους και όχι τόσο επειδή ταιριάζει με τους παίκτες που έχουν, όπως θέλουμε να πιστεύουμε και να λέμε. Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει αυτό στην προκειμένη περίπτωση.

Είμαστε σίγουροι ότι θα επιμείνει στην τριάδα στην άμυνα;

Γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πραγματικά σκοπεύει να μονιμοποιήσει αυτή τη διάταξη, αφενός για μερικά ακόμα ματς (τουλάχιστον μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο) και αφετέρου μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Είμαστε δηλαδή σίγουροι ότι με τον Βίντα στο 100%, αλλά και με τον Μουκουντί να προστίθεται στην… εξίσωση, θα επιμείνει στην τριάδα; Δεν ξέρω. Θα δείξει. Συν ότι η ΑΕΚ πάει ακόμα σίγουρα για δύο μεταγραφές, ίσως και τρεις.

Όπως και να έχει, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και υπομονετικοί. Και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να αφομοιωθεί από τους παίκτες, αυτό που θέλει να παίξει ο Αλμέιδα. Ως εκ τούτου, καλές και… άγιες οι ποδοσφαιρικές συζητήσεις, αρκεί να μην ξεπερνάμε τα όρια και γινόμαστε… βασιλικότεροι του Βασιλέως. Είπαμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στον κόουτς και δεν γίνεται να το… ξεχάσουμε από την 1η ή την 2η αγωνιστική.

Πάνω απ’ όλα η νίκη με τον Βόλο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αγωνιστικός και εξωαγωνιστικός «πόλεμος» έχει αρχίσει. Και τα αποτελέσματα δεν θα περιμένουν, ούτε την ΑΕΚ, όπως και κανέναν άλλον από τους ανταγωνιστές της, να φτιάξει ομάδα. Ως εκ τούτου, μέχρι τότε, θα πρέπει η ΑΕΚ να παίρνει τις νίκες. Και πάνω απ’ όλα, αυτή τη στιγμή, για όλο τον «οργανισμό» της ΑΕΚ, πρέπει να είναι η νίκη με τον Βόλο. Μια πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα, ειδικά από τη μέση και μπροστά.

Υπάρχουν θέματα ανοιχτά για τη διοίκηση, για τα οποία πρέπει να «τρέχει» καθημερινά, όπως είναι το γήπεδο και οι μεταγραφές, αλλά για τον Αλμέιδα και την ομάδα, πρέπει να υπάρχει μόνο η νίκη στο πολύ κρίσιμο σαββατιάτικο παιχνίδι. Όπως και για τον κόσμο που θα γεμίσει την Ριζούπολη για να σπρώξει την ομάδα προς το πολυπόθητο «τρίποντο».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Ο τίτλος και η μεγάλη εικόνα
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X