19 ανυπόφορα χρόνια χωρίς γήπεδο, ας μην χαλαστούμε για μερικές εβδομάδες ακόμα

19 ανυπόφορα χρόνια χωρίς γήπεδο, ας μην χαλαστούμε για μερικές εβδομάδες ακόμα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου κατανοεί τους κατόχους διαρκείας, αλλά συνιστά και την απαραίτητη ψυχραιμία για το «έργο των έργων» στην ιστορία της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κατανοώ τους πάντες, περισσότερο δε εκείνους που στερήθηκαν αληθινά είτε από τους εαυτούς τους, είτε από τα παιδιά τους ακόμα, προκειμένου να προμηθευτούν ένα από τα ομολογουμένως ακριβά εισιτήρια διαρκείας. Είναι μια ψυχολογική κατραπακιά να περιμένεις ότι σε μερικές ημέρες από σήμερα θα βρίσκεσαι στην Αγιά Σοφιά για το ματς με το Βόλο και ξαφνικά να μαθαίνεις ότι θα πρέπει να περιμένεις ένα μήνα (και κάτι) ακόμα. Υπάρχει όμως και η αλήθεια, πάνω από αυτήν δεν βρίσκεται κανείς από εμάς.

Η ΑΕΚ ουδέποτε είπε δημόσια και με επισημότητα ότι το πρώτο εντός έδρας θα διεξαχθεί στη νεότευκτη έδρα της. Δεν το έκανε ούτε με διαρροές. Δημιουργήθηκε μια τέτοια εντύπωση από την (αγνή κατ’ εμέ) κάψα να εστιάσουμε στο δύσκολα κατορθωτό, ελπίζοντας στο θαύμα. Σίγουρα είναι διαφορετικό το να ελπίζεις, από τα πραγματικά στοιχεία μιας κατάστασης. Διότι όντως έγινε μια σοβαρή προσπάθεια τον τελευταίο καιρό -η σχετική εντολή Μελισσανίδη που ο «Δικέφαλος» έφερε στο φως, ήταν απόλυτα ενδεικτική και ξεκάθαρη- για να εξαντληθούν οι πιθανότητες ώστε το πρώτο ματς να γίνει στην Αγιά Σοφιά. Το πως αυτή εκλήφθηκε, δεν έχει να κάνει με την ΠΑΕ, αλλά με το πως ο καθένας αντιλαμβάνεται την πιθανότητα ευστοχίας ή όχι του εγχειρήματος.

Προσπερνώντας όμως όλα αυτά, πάντα με κατανόηση προς όλους όσοι είναι με τα διαρκείας στα χέρια και αδημονούν για το πρώτο, ιστορικό παιχνίδι σε έδαφος «φιλαδελφιώτικο», ας μείνουμε λίγο στην ουσία της ιστορίας, όχι στο λόγο για να εξυφαίνονται σενάρια συνωμοσίας. Κριτική ας γίνει, όμως όχι τέτοιοι παραλογισμοί σαν και αυτούς που είδα και διάβασα δεξιά και αριστερά. Είμαστε όλοι ίδιοι και ίσοι απέναντι στην αλήθεια, άρα οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι αν υπάρχει κάτι για το οποίο ουδέποτε η ΑΕΚ ανέφερε ως πληροφορία που δεν έστεκε, είναι το γήπεδό της.

Αυτό που ζήσαμε κι αυτό που έρχεται

Περάσαμε 19 χρόνια στη ζητιανιά, βρεθήκαμε σε έδρες και χώρους που απλά πληρώναμε για να επιβιώνουμε, όμως ουδέποτε ήταν δικοί μας. Είδαμε το έργο που τόσο περιμέναμε, για εμάς αλλά περισσότερο -εμείς οι κάπως μεγαλύτεροι- για τα παιδιά μας, να χτίζεται μπροστά στα μάτια μας.

Απέναντι σε Θεούς και Δαίμονες, κόντρα σε λάσπη και ανελέητο πόλεμο, με χίλια-δύο τεχνάσματα να επιχειρούν την ανατροπή του σχεδίου που μόνον ο Μελισσανίδης μπορούσε να υλοποιήσει, άλλωστε ήταν και ο μοναδικός που πραγματικά το προσπάθησε. Πείτε του ό,τι θέλετε για το αγωνιστικό, το έκανα κι εγώ σκληρά και θα συνεχίσω έτσι εφόσον αυτό που θα βλέπω, δεν θα είναι ΑΕΚ. Όμως ποτέ για το γήπεδο, ποτέ για το λόγο που η Ένωση θα συνεχίσει να έχει την ύπαρξη που της πρέπει και την αληθινή προοπτική να μεγαλουργήσει ξανά.

Υπήρχαν ακόμα και ανάμεσά μας, συνΑΕΚτζήδες που δεν το πίστεψαν, δεν θα αναφερθώ σε όσους το πολέμησαν, αυτοί απλά δεν είναι ΑΕΚ. Και τώρα, μερικές εβδομάδες πριν ζήσουμε το κιτρινόμαυρο θαύμα των θαυμάτων, θα βρούμε λόγους για να συγκρουστούμε και να το αμφισβητήσουμε; Αφού όλοι γνωρίζετε ότι μόλις σε κάποιες μέρες από σήμερα, θα είστε αγκαλιά εκεί μέσα και θα πανηγυρίζετε. Θα τα έχετε αφήσει όλα πίσω. Θα δακρύσετε, θα ανατριχιάσετε, θα το χαρείτε με τις ψυχές σας. Και δεν θα είναι για μία ή δύο ημέρες. Θα είναι πλέον εκεί μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας. Για πάντα!

Τέλος, επειδή πολλοί ρωτάτε που θα ανήκει το γήπεδο. Την απάντηση την έχει δώσει ατόφια ο πρότζεκτ μάνατζερ, Δημήτρης Ανδριόπουλος: «Αυτό που δημιουργεί η οικογένεια της ΑΕΚ, έχει ξαναγίνει από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο παρελθόν. Αυτή η σύμβαση παραχώρησης από πολλούς εκλαμβάνεται ως πούλημα γης. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στην εταιρία “Δικέφαλος 1924” για συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ούτε ξεπούλημα, ούτε τίποτα άλλο. Η ομάδα θα παίζει εκεί για 49 χρόνια, με την ερασιτεχνική να έχει συγκεκριμένα έσοδα. Έτσι είναι ο νόμος. Η αντιπαροχή που παίρνει το ερασιτεχνικό σωματείο είναι ένα το χωράφι και ένα γήπεδο 32.000 θέσεων, συν τα έσοδα από κάθε ματς που παίζει η ποδοσφαιρική ομάδα». Νομίζω ότι κάτι πιο ξεκάθαρο από αυτό, δεν υπάρχει…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X