Η οργάνωση της ΚΑΕ, τα διαρκείας και το κερασάκι στην τούρτα που εκκρεμεί για το ρόστερ της ΑΕΚ

Η οργάνωση της ΚΑΕ, τα διαρκείας και το κερασάκι στην τούρτα που εκκρεμεί για το ρόστερ της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τις απαραίτητες προσθήκες που έγιναν στην ΚΑΕ, τα διαρκείας και τον παίκτη που θα κλείσει την εξάδα

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας και στην ΚΑΕ ΑΕΚ έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο στελεχιακό δυναμικό. Οι παίκτες καταφτάνουν στην Ελλάδα, τα διαρκείας βγήκαν στην διάθεση του κόσμου και λείπει ο τελευταίος ξένος που θα κλείσει την εξάδα.

Καιρός ήταν

Είναι γεγονός πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ΚΑΕ ήταν υποστελεχωμένη, είτε γιατί δεν υπήρχε επαρκής αριθμός υπαλλήλων, είτε γιατί κάποιοι που έφυγαν δεν αντικαταστάθηκαν. Μπορεί να πήρε χρόνια στην ΑΕΚ, αλλά κατάλαβε επιτέλους, ότι μια σύγχρονη ΚΑΕ, πρέπει να έχει στελέχη που γνωρίζουν την δουλειά, είναι ειδικοί στον τομέα τους και έχουν εξειδίκευση. Αυτό που γινόταν τόσα χρόνια, κάποιοι λίγοι άνθρωποι να κάνουν λίγο από όλα, χωρίς να είναι άμεσα ο τομέας ευθύνης τους, ευτυχώς θα τελειώσει σιγά σιγά. Αυτό δείχνουν οι κινήσεις που έχει κάνει στο οργανωτικό κομμάτι η Ένωση, καθώς ήδη από πέρσι είχε αρχίσει να στελεχώνεται με νέους ανθρώπους που προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα της ΚΑΕ. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν η συμφωνία με τον Τάκη Τριαντόπουλο, έναν άνθρωπο αυστηρά τεχνοκράτη με μακρά πορεία και με πολλές εμπειρίες στο μπασκετικό κομμάτι. Το μεγαλύτερο θέμα της ΑΕΚ είναι ο εξορθολογισμός των οικονομικών της και το πλάνο που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια και σε αυτό ο Τριαντόπουλος ίσως αποδειχτεί κίνηση-ματ. Το ίδιο ισχύει και με τον αυθεντικό μπασκετάνθρωπο Σάββα Ανεστιάδη, αλλά και με αρκετούς ακόμα που έχουν μπει στην ΚΑΕ. Πλέον ο καθένας θα κάνει την δουλειά για την οποία είναι υπεύθυνος και θα κρίνεται για αυτήν.

Αγάπη διαρκείας

Πολλές φορές μέσα στην χρονιά, ρωτούσατε πώς μπορεί κάποιος να ενισχύσει την ομάδα, να ανοίξει κάποιος λογαριασμός ή να γίνει κάτι ώστε να βοηθηθεί η διοίκηση. Την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος ο Μάκης Αγγελόπουλος, πέρσι, λέγοντας ότι δεν θεωρεί σωστό να βάλει συμμέτοχο τον κόσμο σε μια ζημιογόνα εταιρία, αλλά το μόνο που θέλει είναι να πουληθούν πολλά διαρκείας. Τα εισιτήρια για την νέα σεζόν βγήκαν και πλέον ο κόσμος μπορεί να δείξει την στήριξη με την αγορά τους. Είμαι από αυτούς που δεν θα κατηγορήσω τον κόσμο αν δεν πάρει διαρκείας, θεωρώ ότι η αγορά ενός τέτοιου εισιτηρίου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και για να το κάνει κάποιος πρέπει πρώτα από όλα να έχει την οικονομική δυνατότητα. Από την άλλη, κατά την γνώμη μου, το εισιτήριο δεν το παίρνεις ούτε επειδή θα έχεις τον Στρέλνιεκς, ούτε για τον Χ παικταρά, αλλά για την αγάπη για την ομάδα και για να σταθείς δίπλα στην προσπάθεια της. Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο ρομαντικό αλλά έτσι το βλέπω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ποδοσφαιρική ομάδα πάει για ρεκόρ διαρκείας όλων των εποχών με τσιμπημένες τιμές και στο μπάσκετ δεν μπορούν να πουληθούν 2.000 διαρκείας. Ειδικά σε ένα γήπεδο όπως τα Λιόσια που μισογεμάτο να είναι, δημιουργείται εκπληκτική ατμόσφαιρα. Και να έχουμε και στο μυαλό μας ότι η δυναμική του κόσμου, καθορίζει και την δυναμική της ομάδας.

Λείπει το.. κερασάκι

Όπως είδατε τις προηγούμενες ημέρες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εργομετρικών και όλα είναι έτοιμα για το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Η ΑΕΚ θα έχει αρκετές απουσίες που από την μία είναι καλό κατά μία άποψη, από την άλλη δεν επιτρέπει στο προπονητικό τιμ να δουλέψει όπως θέλει. Λέγοντας καλό, εννοούμε ότι το να έχεις παίκτες που παίζουν στις Εθνικές ομάδες τους, σημαίνει ότι είναι κάποιας ποιότητας, όσο και αν πληγώνει που στην Ελληνική Εθνική ομάδα, δεν βρίσκεται κανένας που να έχει ενεργό συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Το ρεπορτάζ του enwsi.gr επιβεβαιώθηκε και οι Παπαδάκης, Μάντζαρης μαζί με τους Κρις Ουάμπα και Νίκο Οκεκουόγεν θα συμμετέχουν στην προετοιμασία για να μπορεί να γίνει κανονική δουλειά, τουλάχιστον ποσοτικά. Η ΑΕΚ ψάχνει για 1+1 προσθήκες στους Έλληνες και θα εξαρτηθεί από την εικόνα που θα έχουν οι 2 πρώτοι στις προπονήσεις, ενώ λείπει και ο 6ος ξένος.

Για αυτήν την περίπτωση, στην ΑΕΚ δεν βιάζονται. Ακριβώς επειδή θέλουν να είναι μια καλή περίπτωση και εφάμιλλου επιπέδου με τον Στρέλνιεκς, θα πάρουν τον χρόνο τους. Έτσι όπως έχει χτιστεί το ρόστερ μέχρι στιγμής, είναι δεδομένα πλέον τα χαρακτηριστικά που ψάχνει η ομάδα και ο Ηλίας Καντζούρης, οπότε πρέπει να δούμε πόσα από αυτά τα στοιχεία θα βρουν στον 6ο και τελευταίο ξένο που θα αποκτηθεί. Ας ελπίσουμε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι δουλεύεται κάτι.. καλό. Καλή αρχή να έχουμε και με περισσότερη τύχη από ότι πέρσι.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X