Πώς η ΑΕΚ έφτασε στην πώληση του Μιτάι - Το παρασκήνιο

Πώς η ΑΕΚ έφτασε στην πώληση του Μιτάι - Το παρασκήνιο
Photo Credits: INTIME

Το ξεχωριστό στην περίπτωση του Μάριο Μιτάι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εντυπωσιακό το deal της παραχώρησης του Μάριο Μιτάι στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Προφανώς λόγω αντιτίμου, με τον 19χρονο αριστερό μπακ να μπαίνει στο top-5 των πλέον προσοδοφόρων πωλήσεων στην ιστορία της ΑΕΚ.

Εκλεκτή η παρέα του διεθνή Αλβανού. Μπάρκας (5 εκατ. ευρώ στη Σέλτικ), Παπασταθόπουλος (3,6 εκατ. ευρώ στην Τζένοα), Βράνιες (3,20 εκατ. ευρώ στην Αντερλεχτ) και Κυργιάκος (3 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ) οι συμφωνίες που συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα.

Το ξεχωριστό στην περίπτωση του Μιτάι είναι πως δεν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή του ενεργού rotation της πρώτης ομάδας.

Παρά ταύτα, το αξιοσημείωτο είναι πως οι επιτελείς των “κιτρινόμαυρων” από το ξεκίνημα του καλοκαιριού, σε όσες κρούσεις και αν δέχτηκαν (μεταξύ αυτών από ομάδες της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Ιταλίας) πάντα αξίωναν ως αντίτιμο τα 3 εκατ. ευρώ.

Αυτό το ποσό ζητούσαν, χωρίς να πτοηθούν από το γεγονός ότι όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν το θεωρούσαν υπερβολικό γι’ αυτό και δεν υπήρξε καμία περαιτέρω εξέλιξη ως τις αρχές Αυγούστου.

Τότε ήταν που εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Λοκομοτίβ. Η πλευρά του Μιτάι γνώριζε το ενδιαφέρον αρκετά νωρίτερα, με τον ατζέντη του 19χρονου μπακ, Σίλβιο Παγλιάρι (Ιταλός) να ήταν αυτός που δέχτηκε τις αρχικές κρούσεις μετά το ενδελεχές τσεκάρισμα των ανθρώπων του ρωσικού συλλόγου στα περυσινά παιχνίδια της ΑΕΚ Β’.

Η πρώτη πρόταση λοιπόν των “σιδηροδρομικών” στην ΑΕΚ κατατέθηκε στις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Ακόμη και αυτή ήταν διαφορετική από κάθε άλλη που είχε ως τότε δεχτεί η Ένωση και ενδεικτική της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπιζαν την υπόθεση οι άνθρωποι της “Λόκο”, η αρχική λοιπόν προσφορά της οποίας ήταν 1 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα προσφερόμενα μπόνους.

Από τότε, άνοιξε ο δίαυλος της επικοινωνίας των δύο ομάδων. Εφόσον σαφώς διαπιστώθηκε πως η Λοκομοτίβ δεν… αστειεύεται – δεν είναι τυχαίο και το timing της επισημοποίησης του ενδιαφέροντος της, αφού αυτό έγινε αμέσως μετά την πώληση του 21χρονου Γάλλου μεσοαμυντικού Μπέκα Μπέκα στη Νις έναντι 12 εκατ. ευρώ – λογική ήταν και από την πλευρά της ΑΕΚ η επιδίωξη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αντίτιμο.

Ώσπου τελικά έφτασε να ικανοποιήσει τις αρχικές απαιτήσεις των “κιτρινόμαυρων”, με τη συμφωνία να σχηματοποιείται μόλις την Παρασκευή (19/8). Ενδεικτικό άλλωστε, ότι ο Μιτάι είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της ΑΕΚ για την αποψινή πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα στη Λαμία, χωρίς να γνωρίζει κάτι περί συμφωνίας μέχρι που αυτή συντελέστηκε και έτσι αποσύρθηκε από την αποστολή της Ένωσης.

Οι πληροφορίες που συνέλεξε το SPORT24 από πηγές του ρωσικού συλλόγου εκτιμούν πως τουλάχιστον το 1/3 των 3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν άμεσα από τη Λοκοοτίβ, με την υπογραφή δηλαδή των συμβολαίων. Εύλογα, το πώς και το πότε είναι θέματα που απομένουν να οριστικοποιηθούν λόγω του γενικότερου δυσχερέστατου περιβάλλοντος και των περιορισμών (ειδικά σε οικονομικές συναλλαγές) που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή στη Ρωσία.

Το ποσοστό μεταπώλησης που θα κρατήσει η Ένωση θα φτάσει το 15% (ή 10% ή 15% θα είναι, πάντα κατά τις ίδιες πηγές), με τον διεθνή Αλβανό να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο, αποτελώντας με το… καλημέρα στη Μόσχα κομμάτι του rotation της Λοκομοτίβ, η οποία στο κάκιστο ως τώρα ξεκίνημά της στο ρωσικό πρωτάθλημα (χωρίς νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές) έχει ως μόνο αριστερό μπακ τον Ναγίρ Τικνιζιάν.

Πηγή: Sport24

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X