Απογοήτευση και απορία για τη στάση του Μπακάκη

Απογοήτευση και απορία για τη στάση του Μπακάκη
Photo Credits: INTIME

Ο Insider έχει προβληματισμούς για τη στάση του Μιχάλη Μπακάκη απέναντι στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 29 Ιουλίου, συμπληρώθηκε ακριβώς ένας χρόνος από τη τελευταία εμφάνιση του Μιχάλη Μπακάκη με την ΑΕΚ. Από τότε, η ποδοσφαιρική δράση του μέχρι πρότινος διεθνή δεξιού μπακ χαφ, περιορίζεται σε δύο συμμετοχές με την ΑΕΚ Β΄(!). Στις 7 Νοεμβρίου απέναντι στην Καλαμάτα και στις 14 του ίδιου μήνα, απέναντι στον Παναθηναϊκό Β΄.

Από τότε ο Μπακάκης, δεν έχει δευτερόλεπτο συμμετοχής, ενώ δε συμμετείχε στο βασικό γκρουπ που ακολούθησε το πρόγραμμα της προετοιμασίας του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Μπακάκης έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2023. Παρά το γεγονός πως από πλευράς Ένωσης εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο του έχει ξεκαθαριστεί πως δε περιλαμβάνεται στα βασικά αγωνιστικά πλάνα, παρά το γεγονός πως μετά τα παιχνίδια με τη Βελέζ του δόθηκε η ευκαιρία να πάει ως ελεύθερος σε όποια ομάδα ήθελε, όντας ακόμη σε αγωνιστική δράση, ο Έλληνας αμυντικός προτίμησε να μείνει στην οικονομική εξασφάλιση που του δίνει το συμβόλαιο ως το 2023 και στην ουσία να βάλει στην άκρη κάθε ποδοσφαιρική φιλοδοξία.

Ο Μπακάκης βάζει στο επίκεντρο το ύψος των αποδοχών του

Ακόμη κι αυτή τη περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, για να συνεχίσει αλλού τη ποδοσφαιρική του καριέρα βάζει στο επίκεντρο το ύψος των αποδοχών του από την ΑΕΚ κι επιλέγει τελικά το να μείνει εκτός από την αγωνιστική δράση. Στα 31 του, ενώ είχε κάνει διεθνή συμμετοχή στις αρχές του καλοκαιριού του 2021. Μονόλεπτη στο φιλικό με τη Νορβηγία.

Στην ΑΕΚ επικρατεί απογοήτευση για τη στάση του ποδοσφαιριστή. Κανείς δε μπορεί να βρει εξήγηση για το γεγονός πως σε αντίθεση με σειρά άλλων συμπαικτών του πέρσι και φέτος, ο Μιχάλης Μπακάκης προτιμάει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, να μένει εκτός δράσης και να πληρώνεται.

Μόλις πρόσφατα οι Βράνιες και Τάνκοβιτς επιδίωξαν και βρήκαν επιλογές για να συνεχίσουν ως ενεργοί ποδοσφαιριστές. Αν και είχαν συμβόλαια στην ΑΕΚ εξίσου υψηλά και μεγαλύτερο μάλιστα από του Μπακάκη, στη περίπτωση του Βράνιες. Αποδέχθηκαν όμως το δικαίωμα που αυτονόητα έχει ένας σύλλογος να αναπροσαρμόσει τα αγωνιστικά του πλάνα, έδειξαν θέληση να διευκολύνουν τη κατάσταση και τελικά στη πράξη σεβάστηκαν τη σχέση τους με την ΑΕΚ.

Φυσικά και υπάρχει ένα συμβόλαιο. Όμως είναι σύνηθες φαινόμενο στο ποδόσφαιρο, να βρίσκεται η λύση όταν διαπιστώνεται από πλευράς μιας ομάδας, πως δεν υπάρχουν οι συνθήκες για τη συνέχεια της παρουσίας ενός ποδοσφαιριστή, ακόμη κι αν υπάρχει συμβόλαιο. Στη περίπτωση της ΑΕΚ, το θέμα με τον Μπακάκη έχει σύγκριση μόνο με αυτό του Πορτογάλου Σιμάο, που ορθά κοφτά έλεγε πως δεν τον ενδιέφερε να παίζει ποδόσφαιρο, αρκεί να πληρώνεται βάσει του συμβολαίου του.

Είναι λυπηρό για έναν ποδοσφαιριστή που έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο μέσα από τη παρουσία του στην ΑΕΚ, να κρατάει αυτή τη στάση εδώ και τόσο καιρό. Και να μη διευκολύνει ούτε την ομάδα, αλλά ούτε και την εξεύρεση προοπτικής για να συνεχίσει σε αξιοπρεπές αγωνιστικό επίπεδο, ενώ είναι μόλις 31 ετών.

Όταν τελειώσει το συμβόλαιο του στην ΑΕΚ, τον Ιούνιο του 2023, ο Μπακάκης θα συμπληρώνει όπως πάει το πράγμα, δυο χρόνια εκτός δράσης! Κι όμως αυτό δεν του δίνει κίνητρο να προσπαθήσει κι αυτός από τη πλευρά του για να βρεθεί διέξοδος. Κι έτσι, εξελίσσεται όπως και να το κάνουμε, σε ένα παράδειγμα προς αποφυγή για ποδοσφαιριστές που έχουν φιλοδοξίες, δε το βάζουν κάτω όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα ήθελαν και νιώθουν κίνητρο.

Το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ όπως και τη σεζόν που τελείωσε πλήρωνε τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή χωρίς να της προσφέρει οτιδήποτε, μπορεί να το κάνει για ένα χρόνο ακόμη, έστω κι αν λόγω ύψους συμβολαίου οικονομικά της δημιουργεί μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Αλλά η ΑΕΚ και τον Ιούλιο του 2023 θα είναι η ΑΕΚ κι αυτά που έχασε στη περίπτωση του Μπακάκη, κάπως θα τα αναπληρώσει. Για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όμως, ποια θα είναι η εικόνα που θα έχει μείνει;

Ο Insider

 

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X