Εικόνες από την άφιξη Μουκουντί για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την άφιξη του Αρόλντ Μουκουντί στην Αθήνα για την ΑΕΚ και υπενθυμίζει ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες σημαντικές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι γεγονός και ευτυχώς μπορούμε να το σημειώσουμε: η ΑΕΚ έφερε στην Αθήνα για να τελειώσει την απόκτησή του Αρόλντ Μουκουντί… Κοινώς ολοκληρώνει την προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού, η οποία στο δικό μου κεφάλι, συνιστά και το πλέον σημαντικό κομμάτι του αγωνιστικού, “κιτρινόμαυρου” παζλ. Διότι αφορά θέση στην οποία η ΑΕΚ υποφέρει τα τελευταία χρόνια και έψαχνε σημαντικές περιπτώσεις παικτών για να διορθώσει το πρόβλημά της!

Δεν γίνεται να απαντηθεί το ερώτημα “αν συνιστούν περιπτώσεις παικτών που θα απογειώσουν το κέντρο της άμυνας;” οι Βίντα και Μουκουντί, αυτό θα συμβεί μόνο στο χορτάρι. Αλλά αν πάμε σε επίπεδο σύγκρισης με το τι υπήρχε στη θέση και τι αποκτήθηκε, νομίζω πως μπορεί κανείς να υπογραμμίσει ότι μοιάζει να έχει επιτευχθεί μια σημαντική αναβάθμιση στη πίσω (προβληματική) ζώνη της ομάδας. Κι αυτό βέβαια στο γήπεδο θα φανεί και μόνο.

Επιπρόσθετα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εικόνα της ομάδας ήταν τέτοια που ίσως και με τους συγκεκριμένους δύο στην άμυνα της πέρυσι η ΑΕΚ να είχε τα ίδια αποτελέσματα. Συνιστά δεδομένο ότι για τις αμυντικές επιδόσεις ρόλο παίζει βασικό η συνολική ανασταλτική λειτουργία και όχι ένα με δύο πρόσωπα. Ωστόσο ήταν πασιφανές ότι οποίο δίδυμο και αν επιλέχθηκε πέρυσι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Παίζει ρόλο και η χημεία στο χορτάρι, κυρίως η δουλειά του προπονητή (που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ΑΝΤΠΑΡΚΤΗ) και φυσικά η κατάσταση στα αποδυτήρια.

Με μια πρώτη ανάγνωση η ΑΕΚ πέτυχε να φέρει ένα πολύ καλό κεντρικό αμυντικό, ηγετική φυσιογνωμία, πρωταγωνιστή και με σημαντικό βιογραφικό, όπως ειναι ο Βίντα. Για τη δεύτερη επιλογή πήγε σε έναν ποδοσφαιριστή με σημαντική προοπτική εξέλιξης, με παραστάσεις, διεθνή επίσης και καλά αμυντικά χαρακτηριστικά. Μοιάζει στην πρώτη ματιά ένα λογικό και δικαιολογημένο πάντρεμα. Αυτό κοιτούσε η Ένωση όπως προδίδουν οι περιπτώσεις που ασχολήθηκε ουσιαστικά: Μινγκέθα, Καμαρά και Μοντέρο κατά σειρά ημερολογιακή…

Να μην χαθεί χρόνος με αφορμή την απόκτηση Μουκουντί!

Καλώς τον (ντε) κι ας... αργήσαμε!

Πάμε όμως παρακάτω γιατί δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο σαν ΑΕΚ. Αφού πρώτα αναγνωρίσουμε και φωνάξουμε το: καλώς τον και ας… αργήσαμε, εστιάζοντας στον Αρόλντ Μουκουντί, οφείλουμε να προχωρήσουμε και να δούμε τις υπόλοιπες ανάγκες! Όχι να βρούμε την περίπτωση του διεθνούς Καμερουνέζου στόπερ ως ευκαιρία για να “αγοράσουμε” επιπλέον χρόνο, αλλά αντιθέτως για να πάμε πιο γρήγορα και σωστά στις υπόλοιπες ανάγκες. Διότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά ζητήματα με πρώτο και καλύτερο του φορ που πρέπει να αποκτηθεί από τη στιγμή που κακώς δεν υπολογίζεται ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Δεν είναι όμως μόνο το φορ. Υπάρχει ανάγκη, μεγαλύτερη από ακραίο μεσοεπιθετικό, για την απόκτηση τουλάχιστον δεξιού μπακ χαφ… Ακόμη και αν δεν παίξει η ομάδα με τετράδα ποτέ φέτος, πράγμα θεωρώ αδιανόητο να συμβεί, δεν είναι δυνατόν στο ροστερ της να μείνει με τον Ρότα που πρέπει να συνιστά αλλαγή και τον Ραντόνια που έχει δείξει κάτι (ίσως και περισσότερο από τον διεθνή Έλληνα ασο που είναι μπροστά του) αλλά δεν γίνεται να βασιστείς πάνω του. Δεν παίζει να υπάρχει ρόστερ σοβαρής ομάδας με 1.5 κανονικό δεξί μπακ ότι και αν επιλέγει να παίζει ο προπονητής της.

Ειδικά μετά τις τόσες αλλαγές που έχει κάνει στον πάγκο της η ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι μάθημα ότι τους ακούμε αλλά δεν κλειδώνουμε τα ρόστερ μας σώνει και ντε με τις επιθυμίες τους. Εκτός αν πρόκειται για κόουτς επιπέδου Μουρίνιο! Υπάρχει ανοιχτό και το θέμα του εξτρέμ που θα δύναται να παίξει και στα δύο άκρα και να εξυπηρετεί το 4-3-3. Την ίδια ώρα που έχουμε ακόμη λαό στο δυναμικό μας, τους οποίους είτε υπολογίζουμε είτε όχι, κυρίως το δεύτερο! Όπως εκείνοι που δουλεύουν μόνοι τους και ψάχνουν ομάδες (και μας κοστίζουν συμβολαιάρες), μη τους υπενθυμίζω τους ξέρουν όλοι.

Σαν επίλογο θα κρατήσω ότι η περίπτωση του Μουκουντί συνιστά επίσης προσθήκη με την έγκριση του Ματίας Αλμέιδα. Αυτό είναι στο τέλος της ημέρας το πλέον σημαντικό και ουσιαστικό. Για να μπορέσει να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εκδοχή του αγωνιστικού πρότζεκτ που έχει στο κεφάλι του και δουλεύει. Θα μου πει κάποιος “είσαι σίγουρος Τσακ;” για να απαντήσω ότι για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αλλά στόμα έχουν όλοι να μιλήσουν. Εδώ πρόκειται για τον Αλμέιδα μια πανίσχυρη προσωπικότητα και έναν άνθρωπο που τα χει βάλει με διοικήσεις και έχει έρθει στα χέρια! Άρα μοιάζει δεδομένο ότι έχουν όλες οι προσθήκες την έγκρισή του.

 

Καλώς τον (ντε) κι ας... αργήσαμε!

Υγ: Αρχίζει Παρασκευή το πρωτάθλημα και εννοείται δεν το γνωρίζουμε καλά καλά αφού ήταν στον αέρα και κανείς δεν ενημέρωσε αν τελικά θα ξεκινήσει ή όχι ελέω εσόδων από το στοίχημα. Με τέτοια κεφαλή στην ηγεσία της διοργανώτριας αρχής δεν περιμένει κανείς τίποτα. Όμως να βγαίνει τώρα, μόλις δύο με τρία 24ωρα πριν το ματς στην Λαμία ότι δεν θα δοθούν εισιτήρια για τους φίλους της ΑΕΚ, τι να πει κανείς, αστεία πολιτεία και ανύπαρκτη ηγεσία superleague. Επίσης είδα καλα; Μανούχαρος σφυρίζει και πάλι Ολυμπιακό στην πρεμιέρα; Ρε τι γίνεται τον έχει χρεωθεί που λέγαμε και στο στρατό; Και στην ΑΕΚ πάλι Κουτσιαύτης; Καλά θα πάει αυτό…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X