Εικόνες από την άφιξη Μουκουντί για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται στην ΑΕΚ τον Μουκουντί και σχολιάζει τα νέα δεδομένα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παραπάνω δεν μπορεί να έχει κανείς. Η ΑΕΚ φέτος προσπαθεί να διατηρήσει στεγανά στις μεταγραφικές κινήσεις της, αλλά εσείς μέσα από αυτήν εδώ τη γωνιά, βρίσκεστε συνεχώς στο μέγιστο βαθμό ενημέρωσης. Μάθατε για τον Βίντα και μιλούσαμε με σιγουριά για τη μεταγραφάρα όταν υπήρξε μικρή αναμονή, τώρα πηγαίναμε όσο πιο κοντά γινόταν στον Καμερουνέζο στόπερ που έφερε η ΑΕΚ από τη Σεντ Ετιέν και μιλούσαμε για στόχους που «ξεσκόνιζε» ξανά και ήταν ανέφικτοι προ καιρού, όπως και για παίκτη από τοπ πρωτάθλημα. Να τα λέμε κι αυτά.
Κυρίως βέβαια, να λέμε πως η ΑΕΚ συνεχίζει στην ίδια λογική με την οποία κινείται μέχρι τώρα στις μεταγραφές.

Κάθε παίκτης που έρχεται, είναι τσεκαρισμένος από δέκα πλευρές και υψηλού επιπέδου. Ο Μουκουντί έρχεται από σεζόν στο Σαμπιονά και κάνει πεντάδα με παίκτες από Πριμέρα Ντιβιζιόν, Μπουντεσλίγκα, τον εκλεκτό του Πινέδα μέλος της Εθνικής Μεξικό και βέβαια έναν φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νοτ μπαντ που λένε και στο χωριό μου.

Δεν θέλω να σας ταράξω στις κλισεδιές, πως κάθε μεταγραφή κρίνεται μέσα στο γήπεδο. Το ξέρετε αυτό, νομίζω πως το έχουμε εμπεδώσει άπαντες. Ωστόσο, τα βιογραφικά των παικτών που έχουν έρθει στην ΑΕΚ είναι τέτοια, που σε πείθουν πως τα πράγματα δεν μπορούν να στραβώσουν. Ειδικά εφόσον έρχονται με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή, που φαίνεται να θέτει κάποιους βασικούς κανόνες και η ομάδα να τους ακολουθεί.

Αυτός είναι ο Μουκουντί

Περιμένοντας να δούμε το «θηρίο» να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ και να παίζει, μπορούμε να κάνουμε κάποιες σημειώσεις. Το δικό μου σκάουτινγκ ριπόρτ, κάνει λόγο για έναν παίκτη που στο ξεκίνημα της καριέρας του, είχε όλα τα στοιχεία για να πάει σε τοπ επίπεδο. Εκανε κακές επιλογές ομάδων – η Μίντλεσμπρο έχει απλά δόξες του παρελθόντος και η Τσάμπιονσιπ είναι ζόρικο πρωτάθλημα, η Σεντ Ετιέν μια από τα ίδια και χειρότερα – και αυτό τον συμπαρέσυρε.

Εκείνος φάνηκε να δυνάμωσε πολύ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πρωταθλημάτων που κλήθηκε να αγωνιστεί και αυτό του στοίχισε. Αν δείτε στιγμιότυπα από τα χρόνια στη Χάβρη και στην τελευταία σεζόν, θα δείτε έναν παίκτη που έχει γεμίσει σε όγκο, κάτι που του στερεί εκρηκτικότητα. Παραμένει γρήγορος, αλλά όχι στα πρώτα μέτρα. Είναι θηρίο στον αέρα, αρκετά καλός με την μπάλα στα πόδια.

Πως ήρθε στην ΑΕΚ

Από την ώρα που αποκαλύφθηκε το όνομα του Μουκουντί ακούω και διαβάζω διάφορα. Δεν έχει νόημα να μπεις σε αντιπαράθεση, εάν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Παίκτης σε ηλικία 25 ετών από το Σαμπιονά δεν έρχεται εύκολα στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ το προσπάθησε καιρό, η Σεντ Ετιέν ζητούσε πολλά, εκείνος δεν «ψηνόταν» και η δουλειά δεν προχώρησε. Οι συνθήκες ωρίμασαν, οι Γάλλοι πιέστηκαν, ο Μουκουντί είδε την ευκαιρία να φτιάξει την καριέρα του ξανά σε ομάδα πρωταθλητισμού και να τος στην αυλή μας.

Όταν πέρυσι, παρά το πρεσάρισμα και το εξαιρετικό συμβόλαιο ο Ντα Σίλβα προτίμησε τη Λυών από την ΑΕΚ, έχετε όλες τις απαντήσεις για την ιεράρχηση που κάνουν οι παίκτες. Εάν κάποιος πιστεύει πως η ΑΕΚ μπορούσε να πάρει τον Βαράν ή τον Ερνάντεζ, τότε πάω πάσο. Φέρνει έναν παίκτη με καλό βιογραφικό, στα στοιχεία που θέτει ο προπονητής, σε καλή ηλικία ώστε να προσδοκά ακόμα και σε πιθανή μεταπώληση.

Η σκέψη του Αλμέιδα

Επίσης, για το θέμα της τριάδας και κατά πόσον μπορεί να παίξει ο Μουκουντί (που στη Σεντ Ετιέν έπαιζε κυρίως ως δεξιό ή κεντρικό στόπερ), περιμένω να βρω τις απαντήσεις από τον Αλμέιδα. Αν και όπως μαθαίνω, ο Αργεντινός εδώ και καιρό περίμενε τον δεύτερο στόπερ για να γυρίσει σε τετράδα. Να παίζει δηλαδή ο Βίντα με τον Μουκουντί ή όποιον κρίνει έτοιμο σε κάθε περίπτωση. Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι να έχει πολλούς και καλούς παίκτες ο προπονητής.

Το ακόμα πιο σημαντικό και σπουδαίο είναι πως η ΑΕΚ είναι σε φουλ εγρήγορση. Από εδώ και πέρα, πάμε για πολλές και σημαντικές μεταγραφές που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Σας μετέφερα από το πρωί την πληροφορία, πως στην ΑΕΚ υπάρχει κινητικότητα και για τρίτο στόπερ. Λογικό, καθώς όποιος σχηματισμός και εάν επιλεγεί τελικά, η σεζόν δεν βγαίνει με τέσσερα στόπερ, δεδομένου πως τον Λάτσι τον βλέπω φευγάτο.

Οι επόμενες κινήσεις

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X