Το τελευταίο «αντίο» του καπετάνιου της ΑΕΚ, η απώλεια του Νίκου Γκούμα (VIDEO)

Το τελευταίο «αντίο» του καπετάνιου της ΑΕΚ, η απώλεια του Νίκου Γκούμα (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η πιο αξιοσημείωτη επέτειος αυτής της εβδομάδας δεν είναι αγωνιστική για την ΑΕΚ, αλλά αφορά τον θάνατο του Νίκου Γκούμα στις 17 Αυγούστου 2011

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μέρα σαν σήμερα του 2011, έφυγε σε ηλικία 93 ετών ο Νίκος Γκούμας, μετά από νοσηλεία 27 ημερών λόγω λοίμωξης στους πνεύμονες, πρόεδρος της ΑΕΚ από το 1956 ως το 1963. Η θητεία του συνδέθηκε με την επέκταση του σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας (το οποίο έφερε τιμητικά το όνομά του) και την κατάκτηση του τίτλου το 1963, του πρώτου μεταπολεμικού πρωταθλήματος της ΑΕΚ.

Ο εφοπλιστής από την Ανδρο, ένας μεγάλος υπηρέτης της ιδέας της ΑΕΚ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, αφήνοντας ιστορική κληρονομιά που ελάχιστοι άφησαν. Είχε εμπλακεί στα διοικητικά της ΑΕΚ από νεαρή ηλικία, προπολεμικά ακόμα, και συμμετείχε στα διοικητικά του συλλόγου μέχρι τα ώριμα χρόνια του.

Αποκορύφωμα ήταν η επταετής προεδρική θητεία του από το 1956 έως το 1963, κατά την οποία το στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας επεκτάθηκε και εκσυγχρονίστηκε. Επί των ημερών του αποκτήθηκε ο Μίμης Παπαϊωάννου και πολλοί ακόμα μεγάλοι άσοι και κατακτήθηκε ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος το 1963. Δέκα χρόνια πριν το θάνατό του, το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε πάρει τιμητικά το όνομά του.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X