Η Εθνική Παίδων του Ζιάγκου τσάκισε (84-62) την Λετονία και προκρίθηκε στους «8»

Η Εθνική Παίδων του Ζιάγκου τσάκισε (84-62) την Λετονία και προκρίθηκε στους «8»

Επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση στους «8» για την Εθνική Παίδων του Βαγγέλη Ζιάγκου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποκτώντας τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα και ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή της η Εθνική Παίδων επιβλήθηκε της Λετονίας 84-62 και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Eurobasket U16.

Ωστόσο η νίκη-πρόκριση της ελληνικής ομάδας επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Βενιαμίν Αμπόσι, με την ατυχία να χτυπάει ξανά την πόρτα της Εθνικής μετά και την απώλεια του Λευτέρη Λιοτόπουλου στη φάση των ομίλων. Πλέον η Ελλάδα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι Σερβία-Ισραήλ (22:00) και να παλέψει για να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τέσσερις παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων κόντρα στους Λετονούς. Ο Νεοκλής Αβδάλας είχε 13 πόντους, ο Στέφανος Σπάρταλης 12, ο Στέλιος Μαραγκουδάκης 11 μαζί με 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ και ο Ανδρέας Πατρίκης είχε επίσης 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό, τα «παιδιά» του πρώην προπονητή της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ζιάγκου με ένα επιμέρους σκορ 8-2 κατάφεραν να ξεφύγουν για πρώτη φορά με +7 (19-12), χωρίς να χάσουν ποτέ την πρωτοπορία. Οι αντίπαλοι μείωσαν προσωρινά σε 30-27, όμως με όπλο την πιεστική άμυνα και το γρήγορο παιχνίδι η Ελλάδα έκλεισε το ημίχρονο στο 49-32.

Η συνέχεια ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, σχετικά με τον τελικό νικητή, όμως η Εθνική παρέμενε σταθερή στο πλάνο της. Η απόσταση άνοιξε στο +23 (58-35), ο κόουτς Ζιάγκος μοίραζε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, με την Ελλάδα να φτάνει εύκολα στην τελική επικράτηση, κάνοντας παράλληλα και το 4/4 στη διοργάνωση.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X