Χρήστος Μαυροθαλασσίτης: «Η ΑΕΚ είναι τίγρης κανονικός»

Χρήστος Μαυροθαλασσίτης: «Η ΑΕΚ είναι τίγρης κανονικός»
Photo Credits: INTIME

Ο Χρήστος Μαυροθαλασσίτης έστειλε επιστολή στον Δημήτρη Μελισσανίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιστολή στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, έστειλε ο Χρήστος Μαυροθαλασσίτης.

Ο επί χρόνια έφορος και νυν υπεύθυνος των ακαδημιών ποδηλασίας της ΑΕΚ, στην επιστολή του αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Φιλαδέλφεια και την «OPAP Arena» τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Η ΑΕΚ είναι τίγρης κανονικός».

Η επιστολή του αναφέρει:

«Μια αγκαλιά…

Είχα επισκεφθεί παλιά το κτήριο της ΠΑΕ στο Μαρούσι και είχα μία εικόνα του ιστορικού μεγαλείου που διακατέχει την καρδιά σας για την προσφυγιά. Παντού στους τοίχους φωτογραφίες, ονόματα πόλεων, περιοχών, χωριών, στο ασανσέρ, στους διαδρόμους, αλησμόνητων μα και λησμονημένων. Λησμονημένων γιατί πια δεν αναφέρονται από κανέναν, ούτε από τα σχολεία, ούτε από τους παππούδες μας που έχουν πια πεθάνει.

Κι όμως, έστω και σ΄ έναν να υπάρχει μέσα του βαθιά στη ψυχή του το χρέος να μας θυμίζει την μεγάλη ατέλειωτη ιστορία της Μικράς Ασίας μας, την πέρα για πέρα Ελληνικής για 2500 χρόνια, την Ιστορία του Πόντου, της Πόλης, της Μαύρης Θάλασσας, φτάνει για να ξεσηκώσει το ιστορικό Ελληνικό φρόνημα των προσφύγων. Αρκεί αυτός ο κάποιος να είναι ισχυρός μέσα από τη σιωπή του, και ευαίσθητος μέσα από τις πράξεις του.

Κι αυτός είστε εσείς κ. Μελισσανίδη, που με μοχλό την ΑΕΚ καταφέρνετε να ξυπνήσετε από την λήθη της λησμονιάς όλους αυτούς, νεαρούς μα και πρεσβύτερους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σκοράρει ο τάδε και να σηκώσει κύπελλο ο δείνα. Ελάχιστοι έχουν καταλάβει ότι η ΑΕΚ είναι ο Τίγρης που σέρνει το κάρο της προσφυγιάς. Δεν είναι άλογο ή βόδι η ΑΕΚ αλλά τίγρης κανονικός, ορμητικός όμορφος και προπαντός ευαίσθητος που δεν θα ντραπεί να κλάψει στις κακουχίες της λάσπης και του κρύου, άστεγος, απροστάτευτος, περιμένοντας τον σωστό αμαξά να τον ξεκολλήσει και να τον φέρει μαζί με το άρμα του στην χρυσαφένια λεωφόρο της Ιστορίας.

Χρήστος Μαυροθαλασσίτης: «Η ΑΕΚ είναι τίγρης κανονικός»

Με μια σπουδαία εξωστρέφεια στην κατασκευή του γηπέδου, όλα αυτά τα ονόματα των χαμένων πατρίδων κοσμούν τώρα τις εισόδους του, για να θυμίζουν κάθε φορά στον προσερχόμενο για τον αγώνα ότι το γήπεδο αυτό δεν είναι ένας απλός χλοοτάπητας που κάποιοι –μυθικά αμειβόμενοι – κλωτσάνε την μπάλα, αλλά ότι η υποχρέωση τους για την συνέχιση της ιστορίας των παππούδων μας, των προσφύγων, είναι σπουδαιότερη από την χαρά του θεάματος και της νίκης.

Ο δικός μου παππούς από το Αϊβαλί, η γιαγιά μου από τις Κυδωνίες, μου έχουν αφηγηθεί όλες τις κακουχίες τους, τις στεναχώριες τους, την θλίψη τους, αλλά τότε που μου τα λέγανε ήμουν μικρός και η ορμόνη της ζωής δεν μου έδινε το περιθώριο να τα καταλάβω όπως θα έπρεπε, και καλώς έγινε έτσι γιατί η ζωή πρέπει να προχωρήσει, να συνεχιστεί.

Όταν είδα όλα αυτά τα ονόματα στην φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο, ένιωσα όπως ακριβώς στο γκολ του Παπαϊωάννου με την ΚΠΡ ρίγος, συγκίνηση, μα και χαρά. Χαρά που επιτέλους βρέθηκε κάποιος που τα έβγαλε από την λησμονιά. Κι αυτός ο κάποιος δεν μπορεί παρά να είναι κι αυτός πρόσφυγας.

Κλείνω με μια μικρή ιστορία. Είμαστε με το ποδηλατικό τμήμα στα δυτικά βουνά της Θεσσαλίας κάπου ψηλά στο Περτούλι. Τους ποδηλάτες συνοδεύει το αυτοκίνητο της αποστολής που έχει στις πόρτες του κολλημένο τον δικέφαλο αετό. Σταματήσαμε σ΄ ένα ρυάκι για νερό, κι ένας τσοπάνος που καθότανε σ΄ έναν βράχο, μόλις μας είδε έτρεξε γοργά, έφτασε στην πόρτα του αυτοκινήτου, γονάτισε, έκανε τον σταυρό του κι ασπάστηκε τον δικέφαλο! Εκεί ψηλά στα βουνά στο πουθενά, ζήσαμε αυτό το σκηνικό! Τον ρωτάω – ¨ΑΕΚ ε;¨ – ¨ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ¨ μου απαντά!

Αγαπητέ Πρόεδρε, το μόνο που μπορώ να σου προσφέρω με όλη μου την καρδιά και την αγάπη για όλα αυτά που έχεις κάνει για την προσφυγιά, είναι η αγκαλιά μου. Μια πελώρια ζεστή προσφυγική αγκαλιά, όπως ακριβώς έκανα και στον παππού μου όταν ήμουν μικρός, και τόσο μα τόσο πολύ μου έχει λείψει…»

Χρήστος Μαυροθαλασσίτης: «Η ΑΕΚ είναι τίγρης κανονικός»

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X