Κατάρ: Δρακόντεια μέτρα με 15.000 κάμερες

Κατάρ: Δρακόντεια μέτρα με 15.000 κάμερες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντικρίζοντας έναν τοίχο από οθόνες αντάξιες της NASA, τεχνικοί θα ελέγχουν τις πύλες και κάθε άλλο σημείο, μέσα από τις 15.000 κάμερες των οκτώ σταδίων που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Από μία απλή διαρροή σε τουαλέτα έως ένα πρόβλημα ασφαλείας, για όλα τα περιστατικά που ενδέχεται να συμβούν στα γήπεδα, θα γίνεται διαχείρισή τους από ένα χώρο, «για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου», όπως είπε ο διευθυντής τεχνολογίας αυτού του κέντρου ελέγχου, Νίας Αμπντουλραχιμάν. «Η ιδέα της σύνδεσης όλων των σταδίων γίνεται εφικτή από τη συμπαγή φύση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου», με μόλις 75 χιλιόμετρα να χωρίζουν τα δύο πιο απομακρυσμένα γήπεδα, όπως εξηγεί.

Οι διοργανωτές του πρώτου Μουντιάλ σε μια αραβική χώρα ξόδεψαν σχεδόν 6 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή επτά γηπέδων, την ανακαίνιση ενός και την απόκτηση των απαραίτητων προπονητικών γηπέδων. Με αυτό τον τρόπο επιδίωξαν το Μουντιάλ να γίνει σημείο αναφοράς για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Με 1,2 έως 1,4 εκατομμύρια θεατές να αναμένονται σε τέσσερις εβδομάδες και έως τέσσερις αγώνες την ημέρα κατά τη φάση των ομίλων, αυτό το κέντρο που βρίσκεται στο συγκρότημα του σταδίου Khalifa στη Ντόχα θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο. Οι φίλαθλοι που αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας ανησυχούν όντως τις υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, αναμένονται ενισχύσεις από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι αστυνομικοί.

Οι οπαδοί έχουν ήδη υποβληθεί σε αρχικό έλεγχο κατά την παραγγελία εισιτηρίων, με τα ονόματα στη μαύρη λίστα των χούλιγκαν να έχουν αποκλειστεί.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X