Η ΑΕΚ κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην πρεμιέρα του Νικολαϊδη με τον δικέφαλο (VIDEO)

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην πρεμιέρα του Νικολαϊδη με τον δικέφαλο (VIDEO)

Η ΑΕΚ κατέκτησε το δεύτερο Σούπερ Καπ της ιστορίας της επικρατώντας στα πέναλτι του Παναθηναϊκού, στην πρεμιέρα του Νικολαϊδη και του Ραβούση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Σούπερ Καπ του 1996, το δεύτερο και τελευταίο που κατέκτησε η ΑΕΚ αλλά και τελευταίο από όσα είχαν διοργανωθεί μαζεμένα από το 1987 έως και το 1996 (έγινε και μια… παρωδία Ολυμπιακού-Λάρισας το 2007 στο Καραϊσκάκη) είχε πολλές μικρές ιστορίες να το χαρακτηρίζουν. Κατακτήθηκε με τον ίδιο αντίπαλο με αυτό του 1989, με τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι, μόνο που αυτή τη φορά η ΑΕΚ ήταν Κυπελλούχος και όχι Πρωταθλήτρια όπως το 1989.

Επίσης, ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας του ποδοσφαιριστή Ντέμη Νικολαϊδη με την ΑΕΚ και ο πρώτος του Πέτρου Ραβούση ως προπονητή. Ο αγώνας ήταν ένα… μαρτύριο. Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια, το Στάδιο Καραϊσκάκη «έβραζε» από ζέστη και υγρασία και οι δύο ομάδες δεν έδειχναν να… καίγονται για έναν τίτλο που δεν ήταν και ο πιο σημαντικός. Όταν, όμως, ο Τόνι Σαβέβσκι σκόραρε για την ΑΕΚ στο 89’, το γκολ αυτό έμελλε να μην είναι το νικητήριο, αφού ο Αλέξης Αλεξούδης ισοφάρισε στο 90’!

Ο αγώνας έφτασε στα πέναλτι και χρειάστηκαν 22 κτυπήματα! Εκτέλεσαν (και σκόραραν) ακόμα και οι τερματοφύλακες, ενώ ο Χάρης Κοπιτσής εκτέλεσε δύο φορές (αμφότερες εύστοχες) αφού η ΑΕΚ είχε τελειώσει τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Μιχάλη Κασάπη. Σημειωτέον ότι ο Ηλίας Ατματσίδης επανήλθε ως εκτελεστής του καθοριστικού πέναλτι στον Τελικό του Κυπέλλου του 1997, οκτώ μήνες αργότερα, στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο.

Η σειρά των πέναλτι: Kωστής απέκρουσε ο Nικοπολίδης, Γεωργιάδης δοκάρι, Mαλαδένης άουτ, Xριστοδούλου 0-1, Kοπιτσής 1-1, Λυμπερόπουλος 1-2, Nικολαΐδης 2-2, Λαγωνικάκης 2-3, Kετσπάγια 3-3, Aλεξούδης απέκρουσε ο Aτματσίδης, Nτόμπος 4-3, Mάρκος 4-4, Mαρτσέλο 5-4, Nικοπολίδης 5-5, Mανωλάς 6-5, Mαραγκός 6-6, Kασάπης 7-6, Nασιόπουλος 7-7,Aτματσίδης 8-7, Kαπουράνης 8-8 – Kοπιτσής 9-8, Kολιτσιδάκης δοκάρι.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Aτματσίδης, Mπορμπόκης (70’ Kοπιτσής), Kασάπης, Bλάχος, Nτόμπος, Mαλαδένης, Kετσπάγια, Σαβέβσκι (90’ Mανωλάς), Mπατίστα (79’ Mαρτσέλο), Kωστής, Nικολαΐδης.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X