Τα πρώτα επίσημα ματς της ΑΕΚ θα «απαντήσουν» και όχι οι θεωρίες

Τα πρώτα επίσημα ματς της ΑΕΚ θα «απαντήσουν» και όχι οι θεωρίες
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος στο enwsi.gr βάζει κάτω την αργοπορία της διοίκησης της ΑΕΚ στα μεταγραφικά... θέλω του Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η συζήτηση για το αν έχουν αργήσει οι μεταγραφές στην ΑΕΚ καλά κρατεί. Υπό κανονικές συνθήκες η ΑΕΚ σε 10 ημέρες δίνει το πρώτο επίσημο ματς στην Λαμία και εν συνεχεία κάθε εβδομάδα δίνει αγώνα πρωταθλήματος. Με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα εντός, με Παναιτωλικό και ΠΑΟ εκτός πριν την πρώτη διακοπή πρωταθλήματος. Μία 5άδα αγώνων που θα… μιλήσει.

Η ΑΕΚ σε σχέση με την περσινή σεζόν έχει νέο προπονητή, συν Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Πινέδα και Βίντα. Αναζητά ακόμη ένα στόπερ, έναν φορ και ένα ακραίο επιθετικό. Και εκτιμώ ότι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θα φτάσουμε μέχρι διψήφιο αριθμό μεταγραφών. Το ζήτημα λοιπόν είναι αν η ΑΕΚ με όσους έχει τώρα, μπορεί να ξεκινήσει την σεζόν όπως πρέπει. Και αν αυτοί μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Δεν το ξέρω. Το περσινό πάθημα, πρέπει να μας κάνει όλους σοφούς. Περισσότερο την ΑΕΚ και δη όσους ήταν και πέρυσι στο κλαμπ.

Δεν φτάνει στην ΑΕΚ η αύρα και η νοοτροπία

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει αύρα, έχει καλή αγωνιστική νοοτροπία και ήμασταν οι πρώτοι που το καταγράψαμε στην Ολλανδία, αλλά στα επίσημα ματς μετρά μόνο το αποτέλεσμα και όχι οι αγκαλιές και τα φατούρα. Και οι αγώνες πριν τη διακοπή, θα μας δείξουν που και πως θα κινηθεί πάνω-κάτω η ΑΕΚ φέτος. Αν θα είναι ανταγωνιστική για τον τίτλο, ή θα μείνει ένα επίπεδο πιο κάτω για να διεκδικήσει άλλους στόχους.

Τα πρώτα επίσημα ματς της ΑΕΚ θα «απαντήσουν» και όχι οι θεωρίες

Θα ήθελα πολύ να ξεκινήσει «γεμάτη» η ΑΕΚ. Να έχει στην Ολλανδία τουλάχιστον έναν στόπερ και τον 2ο φορ. Αυτούς που θέλει ο Αλμέιδα. Θα ήθελα στη Λαμία, να είναι και ο 2ος στόπερ και ο φορ. Αυτούς που θέλει ο Αλμέιδα. Και μετά σιγά-σιγά να «γεμίζει» το ρόστερ, αφού και τα ακραία μπακ δεν προσφέρουν εμπιστοσύνη και ίσως χρειαστεί και 3ος στόπερ επιπέδου, αν επιμείνουμε σε τριάδα πίσω.

Η ΑΕΚ έχει να διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα να καταφέρει να «γεμίσει» το ρόστερ η διοίκηση, αν πάμε σε πρεμιέρα στις 20 του μήνα. Και αυτό δεν είναι υπέρ μας. Αν η ΑΕΚ προχωρήσει με νίκες στα πρώτα ματς και οι αντίπαλοι της δείξουν ότι… δείχνουν τώρα, η ομάδα θα πάρει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για να είναι ανταγωνιστική. Αυτό που χρειάζεται περισσότερο τώρα.

Μην ξεχνάμε ότι από όλες τις ομάδες πρώτης γραμμής, η ΑΕΚ έχει να διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση μέχρι την κορυφή σε όλους τους τομείς. Σε ένα (ακόμη) νέο ξεκίνημα που έχει πολλά ερωτηματικά να απαντηθούν και ένα νέο γήπεδο να την περιμένει έτοιμη να προσφέρει χαρές στον κόσμο. Η πίεση και η απαίτηση είναι μεγάλη πια. Και ο κόσμος περιμένει πολλά. Όχι άδικα. Έχει βιώσει πολλές δύσκολες στιγμές και θεωρεί ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσει να… γυρίζει το χαρτί. Η ΑΕΚ και δη η διοίκηση της πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις του Ματίας Αλμέιδα, που ευτυχώς δεν κάνει πίσω σε τίποτε. Και οι θεωρίες του Κονέ και των γύρω του (μεταγραφικό τιμ), δεν έχουν ουσία. Μόνο οι πράξεις και τι φέρνουν και πότε στον Αλμέιδα.

Το γήπεδο θα δώσει τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μας. Φέτος δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τα στελέχη του μεταγραφικού σχεδιασμού, για ότι πρέπει να προσφέρουν στον Αλμέιδα. Το ξεκίνημα σε επίπεδο ποιότητας είναι πολύ καλό. Το πολύ αρνητικό είναι το timing. Και επαναλαμβάνω, το ξεκίνημα θα δείξει πολλά. Και δεν προσφέρει δικαιολογίες για κανέναν.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X