Η ΑΕΚ «έλιωσε» τη Ρέιντζερς στη Νέα Φιλαδέλφεια, η μεγάλη νύχτα του Σαραβάκου (VIDEO)

Η ΑΕΚ «έλιωσε» τη Ρέιντζερς στη Νέα Φιλαδέλφεια, η μεγάλη νύχτα του Σαραβάκου (VIDEO)

Με δύο απίθανα γκολ από τον Δημήτρη Σαραβάκο, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Ρέιντζερς στη Νέα Φιλαδέλφεια και έβαλε βάσεις πρόκρισης στο πρώτο Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές νύχτες της έζησε η Νέα Φιλαδέλφεια σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια. Μετά από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων, είχε έρθει η ώρα για τη μεγάλη ΑΕΚ εκείνης της εποχής να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση και να βάλει για πρώτη φορά την Ελλάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο ξεκινούσε την τρίτη σεζόν του.

Το 2-0 επί της μόνιμης πρωταθλήτριας Σκωτίας εκείνων των χρόνων Γκλάσγκοου Ρέιντζερς ήταν η βάση της πρόκρισης, η οποία «τσεκαρίστηκε» δύο εβδομάδες αργότερα με τη μεγάλη νίκη στη Σκωτία. Ήταν η μεγάλη απάντηση του Δημήτρη Σαραβάκου που, λίγους μήνες μετά την έλευσή του από τον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος, θύμισε ξανά στους Ευρωπαίους ποιος ήταν. Ο 33χρονος «μικρός» πέτυχε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ και έβαλε φωτιά στις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας που έτσι κι αλλιώς ήταν πυρακτωμένες από τον αθηναϊκό καύσωνα αυτής της εποχής.

Η ΑΕΚ δεν είχε πια τον Αλέξη Αλεξανδρή και τον Τάσο Μητρόπουλο, αλλά είχε τον Δημήτρη Σαραβάκο, τον Χρήστο Κωστή και τον μεγάλο άτυχο της βραδιάς Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος στα πρώτα λεπτά του πρώτου του επίσημου αγώνα με την ΑΕΚ έσπασε το χέρι του (χειρουργήθηκε και επέστρεψε στα γήπεδα μετά από δύο μήνες) και αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Δημητριάδη.

Και πάλι όμως η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε. Έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ιστορίας της και ένα από τα κορυφαία της οκταετίας Μπάγεβιτς. Η Ρέιντζερς ήταν μια πολύ έμπειρη ομάδα με καλές παρουσίες στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια, ενώ είχε ενισχυθεί με τον Γάλλο στόπερ Μπαζίλ Μπολί (σκόρερ της Μαρσέιγ στον νικηφόρο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 1993 με τη Μίλαν στο Μόναχο) αλλά και με τον Δανό Μπρίαν Λάουντρουπ που είχε έρθει από τη Μίλαν.

Όλοι αυτοί οι… πρώην και επόμενοι «έλιωσαν» από τη ζέστη, από το πάθος του κόσμου της ΑΕΚ και από την ανωτερότητα των παικτών της. Οι ευκαιρίες χάνονταν η μία μετά την άλλη και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε χωρίς γκολ, ήρθε το 1-0: ο Μιχάλης Κασάπης έκοψε μια επίθεση των αντιπάλων στο ξεκίνημά της, έδωσε την μπάλα στον Βασίλη Τσιάρτα και αυτός «έστρωσε» στον Δημήτρη Σαραβάκο που με σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήλεγξε τον ρυθμό και προστάτευσε το 1-0, όμως σε κάθε ευκαιρία απειλούσε για το 2-0. Αυτό τελικά ήρθε στο 70’ όταν ο Σαραβάκος πρόλαβε την αντίδραση της αντίπαλης άμυνας και βρέθηκε μπροστά στον τερματοφύλακα Γκόραμ. Το πρώτο του σουτ αποκρούστηκε αλλά το δεύτερο κατέληξε στα δίχτυα!

Ήταν και για τον Σαραβάκο η πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς της νέας του ομάδας, αλλά έβγαλε τα λεφτά του… εν μία νυκτί. Η ΑΕΚ που τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε να φτάσει στους ομίλους (που ήταν μόνο δύο και έπρεπε να πετύχεις δύο προκρίσεις για να περάσεις) ήταν πια ένα βήμα από την υπέρβαση και από την πρόκριση στους (τέσσερις πια) ομίλους της διοργάνωσης. Δύο εβδομάδες μετά, θα γινόταν και το άλλο μισό βήμα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μ. Παπαδόπουλος, Κασάπης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέβσκι, Κετσπάγια (10’ Δημητριάδης, 80’ Αγορογιάννης) Τσιάρτας, Κωστής.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X