Σωστά δεν άλλαξε κατεύθυνση και η ΑΕΚ θέλει παίκτες 11αδας...

Σωστά δεν άλλαξε κατεύθυνση και η ΑΕΚ θέλει παίκτες 11αδας...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο γεγονός ότι στην ΑΕΚ δεν έχουν αλλάξει την αρχική τους κατεύθυνση για τα παζλ που λείπουν από το ρόστερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπήρξε μια γενική και (όπως φαίνεται) αδικαιολόγητη (κάτι που μένει να αποδειχθεί στην πράξη) παρεξήγηση σχετικά με το αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα αναζήτησης προσθηκών στην ΑΕΚ.

Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι διαφοροποιήθηκαν οι προτεραιότητες της Ένωσης μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας σχετικά με τις βασικές ανάγκες όπως αυτές τις είχαν αναγνωρίσει οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση και το νέο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ένωση διαθέτει νέο προπονητή ο οποίος έχει άποψη για το υλικό της ομάδας του προτού ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν! Την είδε ζωντανά, είχε το χρόνο να την ψάξει και να τσεκάρει τις ανάγκες της, να διαμορφώσει την επόμενη μέρα της. Προφανώς λοιπόν αφού ευτυχώς για την ΑΕΚ έκλεισε νωρίς στα τέλη της προηγούμενης σεζόν το θέμα του προπονητή, ο τελευταίος έχει ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στο χτίσιμο του νέου ρόστερ από την αρχή της μεταγραφικής σεζόν που διανύουμε…

Εννοείται πως το κεφάλαιο ενίσχυση λοιπόν συναποφασίστηκε από τη διοίκηση, τους ανθρώπους που θα την έτρεχαν και κύρια τον Αργεντινό προπονητή. Μάλιστα το ρεπορτάζ ήθελε (και ισχύει) η εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη να είναι η προσπάθεια να επιτευχθούν οι συμφωνίες εκείνες που έχει προκρίνει ο Ματίας Αλμέιδα που αποδείχτηκε αρκετά συνεργάσιμος και -αν εξαιρέσουμε τον Πινέδα και δικαίως- καθόλου απόλυτος και απαιτητικός στις υπόλοιπες επιλογές.

Ωστόσο όπως επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ, ο Αργεντινός προπονητής, δεν παρουσιάζεται εύκολος στο να κάνει εκπτώσεις και να αλλάζει κατεύθυνση στις εισηγήσεις του. Ειδικότερα στις από την πρώτη μέρα αναγνωρισμένες ανάγκες της ομάδας όπως ήταν από την αρχή οι στόπερ (και πάντα υπογραμμιζόταν ότι θέλει δύο βασικούς), τα τρία χαφ και φυσικά ο φορ… Αυτά ήταν τα κομμάτια του παζλ στα οποία έχουν αποφασίσει και συμφωνήσει όλοι στην ΑΕΚ και έχει ξεκαθαρίσει ο κόουτς ότι δεν πρέπει να αλλάξει κάτι.

Ψάχνει για βασικούς και στις τρεις θέσεις!

Σωστά δεν άλλαξε κατεύθυνση και η ΑΕΚ θέλει παίκτες 11αδας...

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ματίας Αλμέιδα εξακολουθεί να δουλεύει με τους Κονέ, Κουχάρσκι και όλους τους υπόλοιπους που τρέχουν για τα μεταγραφικά, με δεδομένο ότι δεν έχει αλλάξει ο στόχος: η απόκτηση κοινώς τριών ποδοσφαιριστών που θα αφορούν επιλογές ενδεκάδας και όχι επένδυσης. Ειδικά στον στόπερ που αναζητείται, τον ακραίο μεσοεπιθετικό και φυσικά τον φορ που θα αποτελούσε αντικαταστάτη του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Η ΑΕΚ επέλεξε να πάει σε άλλη περίπτωση από τον διεθνή Ιρανό φορ διότι ήθελε καλύτερό του.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ, απόλυτα δικαιολογημένα και σωστά, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από τα παραπάνω. Κοινώς εξακολουθούν και συζητούν και θέλουν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές στις θέσεις που ψάχνουν οι οποίοι θα λογίζονται για βασικοί. Αν θα πάρουν θέση στην ενδεκάδα προφανώς και θα κριθεί από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και την εικόνα τους σε καθημερινή βάση. Αυτό ισχύει για όλους με προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα που κάνει προπονήσεις “για τον θάνατο” όπως τις περιγράφουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η ΑΕΚ στο φορ της μπορεί να συνυπολογίζει τον Λιβάι Γκαρσία αλλά απαιτείται να βρει φορ με άλλα χαρακτηριστικά που είτε θα παίζει για τη θέση δίπλα στον Αραούχο, είτε θα αφήνει εκτός τον Αργεντινό φορ, είτε θα διεκδικεί με ίδιες αξιώσεις με τον “Τσίνο” τη θέση. Να έχει το γκολ, καλή τεχνική κατάρτιση και να κουμπώνουν τα χαρακτηριστικά του με αυτά του Αραούχο και του Γκαρσία προκειμένου ανάλογα τα ματς να μπορούν να συνυπάρξουν σαν δίδυμα στην κιτρινόμαυρη γραμμή κρούσης! Απλά και ξεκάθαρα.

Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από το ρεπορτάζ και από την ίδια την ΑΕΚ. Εννοείται πως αν δεν προκύψει, δεν επιβεβαιωθεί στην πράξη και αλλάξουν στην πορεία τα πράγματα, εδώ είμαστε να το επισημάνουμε, να το κρίνουμε και σχολιάσουμε και να το αναδείξουμε. Έχω γράψει και υπογραμμίσει στο πρόσφατο παρελθόν και από εδώ, και από το gazzetta.gr, και από τον BwinΣπορ FM 94.6, ότι ελέω επιστροφής της ομάδας στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και κάκιστης – προβληματικής αγωνιστικής εικόνας των βασικών ανταγωνιστών της, η ΑΕΚ οφείλει να ΜΗΝ κάνει εκπτώσεις στην ενίσχυση του ρόστερ της!

Καταλαβαίνω και χαίρομαι (το εύχομαι να ισχύσει) ότι και στο club βλέπουν ότι έχει δημιουργηθεί μια σημαντική ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί…

Σωστά δεν άλλαξε κατεύθυνση και η ΑΕΚ θέλει παίκτες 11αδας...

Υγ: Φτάνουμε στις 10 Αυγούστου και η διοργανώτρια αρχή υπό νέα ηγεσία και πρόεδρο, έχει ακόμη στον αέρα την έναρξη του πρωταθλήματος, δίχως να λογαριάζει κανέναν. Αδιαφορεί για τον κόσμο, για τις ομάδες, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που δουλεύουν για συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Έπρεπε να γνωρίζουμε ήδη το πρόγραμμα του πρώτου μισού, όχι απλά των πρώτων πέντε με έξι αγώνων, αλλά με αυτό το πισωγύρισμα με την επιλογή Μαρινάκη δεν έχουμε ιδέα αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα στην ώρα του μόλις δέκα μέρες πριν την έναρξή του. Του το είχαν όλοι ότι θα τα κάνει χάλια, αλλά να τους δικαιώσει πριν καν αρχίσει να “δουλεύει”, κανείς δεν το περίμενε! Επιτέλους να τελειώνουν όμως και να πουν στον κόσμο για τον οποίο υπάρχει το ποδόσφαιρο, αλλά και στους πρωταγωνιστές που είναι προπονητές και ποδοσφαιριστές, τι θα γίνει…

Υγ2: Σωστή κίνηση η περίπτωση του Θυμιάνη για την ΑΕΚ Β αφού πήγε πολύ καλά πέρυσι και γενικά μπορεί να δώσει στο μέλλον στην ομάδα. Δοκιμάζεται ο γιος του Νταμπίζα και ο γιος του Βιλανάκη. Γενικά πρέπει να προσέξουμε λίγο στην ΑΕΚ Β διότι έχουμε πολλά κενά και δυσκολίες τη στιγμή που δεν βλέπω πρόθεση από Λάτσι, Μιτάι να γυρίσουν πάλι εκεί αν χρειαστεί αφού δύσκολα θα χουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Υγ3: Άλλοι μου στέλνουν “λέτε για εμάς μόνο και δεν βλέπετε τι γίνεται στους ανταγωνιστές μας στα μεταγραφικά που θέλουν ο καθένας τόσους βασικούς;”. Άλλοι στέλνουν “γράψτε και πιέστε περισσότερο, έχουν επαναπαυθεί”, εγώ λέω να ηρεμήσουμε. Θα κρίνουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και πιο ουσιαστικά τα πάντα προς τον Γενάρη με Μάρτη… Σίγουρα θα θέλαμε όλοι να αναζητεί μόνο έναν παίκτη η ΑΕΚ, ένα τελευταίο κομμάτι του παζλ μόνο, θα τον ήθελαν σίγουρα και όσοι τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό και η διοίκηση του club, όμως δεν γίνεται όπως αποδεικνύεται. Ας ελπίσουμε ότι είναι για καλό και φυσικά μη κοιτάει κανείς και δη εντός ΑΕΚ τι κάνουν οι αντίπαλοί μας (μακάρι να τα κάνουν μαντάρα) διότι τερματίσαμε από όλους πιο κάτω και άρα έχουμε περισσότερο δρόμο να διανύσουμε!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X