Αυτόν τον φορ θέλει η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανοίγει ξανά την κουβέντα για τον φορ της ΑΕΚ για να μη χαθεί η μπάλα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι ο ιδανικός προορισμός για να «καείς» μέσα στο μεταγραφικό καλοκαίρι. Υπάρχει ριζωμένη αμφιβολία από λάθη και παραλείψεις που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια και τώρα που γίνεται μια προσπάθεια να μπουν τα πράγματα σε σωστή σειρά και να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει, πολλές φορές ξεφεύγει η κουβέντα και χάνεται η μπάλα. Ετσι ξαφνικά, ενώ μόλις μια μέρα πριν η ΑΕΚ κατέστησε σαφές, ότι ψάχνει για στόπερ, φορ και ακραίο επιθετικό που θα είναι πρώτης γραμμής, μπήκαμε σε μια ατέρμονη συζήτηση για το στυλ του επιθετικού που ψάχνουν οι «κιτρινόμαυροι».

Ανοιξα πάλι τα κιτάπια μου, έκανα τις σχετικές ερωτήσεις και σας έχω επακριβώς τι ζητά η ΑΕΚ για την επίθεση της. Τι στυλ επιθετικού είναι το ζητούμενο, ποιο είναι το ύψος του ποσού που μπορεί να διαθέσει η ΑΕΚ στις μεταγραφές. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να βλέπεις τι κάνει η ΑΕΚ μέχρι τώρα. Αυτό δίνει τις πιο ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάθε ερώτημα. Είναι μια χρονιά, που έχουμε τέσσερις μεταγραφές, οι οποίες είναι μία προς μία υψηλού επιπέδου.

Ο ένας είναι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έπαιζε σε τοπ ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος, ο Γιόνσον ήρθε έπειτα από σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με γεμάτες συμμετοχές, ο Γκατσίνοβιτς έφτασε στην αυλή μας έπειτα από χρόνια παρουσίας στην Μπουντεσλίγκα, ο Πινέδα ανήκε σε ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος, είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής του Μεξικό και επιλογή «μπαμ» του Αλμέιδα. Κανένα ερωτηματικό, καμία δεύτερη σκέψη για κανέναν.

Το λάθος με τον Λιβάι

Ετσι συμβαίνει και το φορ. Σας είχα πει και προ ημερών, στον αναβαπτισμένο Αραούχο που πλέον είναι και επίσημα αρχηγός και ηγετική μορφή στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, υπάρχει πλέον το ζευγάρωμα με τον Λιβάι Γκαρσία. Επειτα από δύο σεζόν που κινήθηκε σε ρηχά νερά και σίγουρα δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν με βάση το ταλέντο του, στην ΑΕΚ βλέπουν – με τον Αλμέιδα πρώτο – πως ο Λιβάι έχει τα χαρακτηριστικά για να είναι λύση για την επίθεση.

Τότε πολλοί είχαν διαβάσει και κατανοήσει λανθασμένα τα γραφόμενα του. Η αναζήτηση της ΑΕΚ για το πώς θα εξελίξει τον Γκαρσία, πως θα μπορέσει να τον κάνει ακόμα πιο χρήσιμο για την ομάδα και βέβαια πως θα τον βάλει ακόμα πιο δυναμικό στη διεθνή αγορά, δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την αναγκαιότητα απόκτησης και άλλου επιθετικού. Δεν αλλάζει αυτό και δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμα και εάν ο Λιβάι μετατραπεί σε πολυβόλο και σκοράρει 15-20 γκολ την επόμενη σεζόν.

Ταχυδυναμικός, υψηλόσωμος και να παίζει στο «κουτί»

Από το ξεκίνημα των μεταγραφών, η ΑΕΚ έχει κατασταλάξει πως θέλει έναν φορ με διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που διαθέτει ο Αραούχο, με τον οποίο θα κληθεί να παίξει μαζί κάποιες φορές ή να τον αντικαταστήσει σε ματς που δεν πάνε καλά. Θέλει έναν φορ υψηλόσωμο, που θα μπορεί να παίζει κυρίως μέσα στο «κουτί», θα έχει τη δυνατότητα να είναι ο σέντερ φορ που θέλει η ΑΕΚ και ιδανικά να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Προφανέστατα, αυτός ο παίκτης δεν μπορεί να είναι στοίχημα, ούτε να βρίσκεται σε φάση επένδυσης. Θα είναι και λάθος κάτι τέτοιο. Φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις, με πλέον χαρακτηριστική του Γιακουμάκη, πως ο χώρος για έναν επιθετικό στην ΑΕΚ είναι ασφυκτικά μικρός. Η ΑΕΚ θέλει έναν έτοιμο φορ, που θα μπορεί να δώσει λύσεις. Να είναι ταχυδυναμικός, να δίνει την ευχέρεια στον Αλμέιδα να παίξει με αυτόν στην κορυφή της επίθεσης ή σε δίδυμο με τον Αραούχο ή τον Λιβάι.

Καβάνι και Ντιέγκο Κόστα

Ακούω με…θαυμασμό να λέγεται αν θα έρθει για βασικός. Παιδιά, ας μη χαλάμε το μυαλό μας. Η δουλειά της διοίκησης και του μεταγραφικού επιτελείου είναι να βρουν καλούς παίκτες, ισάξιους για μια θέση στην 11άδα. Δουλειά του προπονητή είναι να επιλέγει εκείνους που είναι πιο φορμαρισμένοι, εκείνους που ταιριάζουν καλύτερα στα χαρακτηριστικά ενός αγώνα, να έχει πολλές επιλογές για να αντιμετωπίσει τραυματισμούς, ντεφορμαρίσματα, τιμωρίες.

Διαβάστε τη συνέχεια

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X