Η ΑΕΚ έστρωσε... σεντόνι στη Σκωτία, νίκη για Champions League επί της Χαρτς (VIDEO)

Η ΑΕΚ έστρωσε... σεντόνι στη Σκωτία, νίκη για Champions League επί της Χαρτς (VIDEO)

Τεράστια νίκη της ΑΕΚ στη Σκωτία επί της Χαρτς με 2-1 που ισοδυναμούσε με μισή πρόκριση στους ομίλους του Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η προτελευταία συμμετοχή της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2006-07, με προπονητή τον Λορένθο Σέρα Φερέρ και με πρόεδρο τον Ντέμη Νικολαϊδη, είχε «περάσει» από το Εδιμβούργο. Η ΑΕΚ είχε αποκλείσει τη Χαρτς με δύο νίκες, με 2-1 εκεί και 3-0 στο ΟΑΚΑ, και η πρώτη από αυτές τις δύο νίκες επετεύχθη σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια, με την Ένωση να αλώνει ξανά τη Σκοτία έπειτα από τον θρίαμβο του 1994 κόντρα στη Ρέιντζερς.

Ο αγώνας δεν είχε γίνει στην έδρα της Χαρτς, το Τάινκαστλ, αλλά στο πολύ μεγαλύτερο Μάρεϊφιλντ για εισπρακτικούς λόγους. Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε, αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι τα τελευταία λεπτά για να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ευρωπαϊκής ιστορίας της.

Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του Σέρα Φερέρ έχαναν τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη: στο 3’ δοκάρι σε φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ, στο 24΄σουτ του Λυμπερόπουλου άουτ, στο 37΄νέο δοκάρι από φάουλ του Σέζαρ και κόντρα σε αμυντικό, στο 43΄απόκρουση του Γκόρντον σε νέο σουτ του Βραζιλιάνου και στο 53’ ήταν η σειρά του Νίκου Λυμπερόπουλου να χάσει μεγάλη ευκαιρία.

Οι Σκωτσέζοι που είχαν δοκάρι στο 11’ με τον Μικολιούνας, είχαν την τύχη να προηγηθούν με τον συγκεκριμένο παίκτη στο 62’, σε μία από τις λίγες καλές στιγμές τους. Ο Λιθουανός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας την ΑΕΚ και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην επαναφορά της μπάλας, μετά από σουτ του Ταέχου Μπέντναρ που βρήκε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ απάντησε με χαμένες ευκαιρίες στο 69’ από τον Λυμπερόπουλο και στο 77΄από τον Σέζαρ με νέο φάουλ.

Στο 81’ ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος αντικατέστησε τον Αργεντινό Παουτάσο και «έστειλε» στο δεξί άκρο της άμυνας τον Νίκο Γεωργέα. Ο νεοεισελθών έπαιξε στη γνώριμή του αριστερή πλευρά και από εκεί έστειλε τη σέντρα ακριβείας που μετέτρεψε σε γκολ ο Παντελής Καπετάνος στο 89’ με μια εξίσου αριστουργηματική… σεντερφορίσια κεφαλιά στην αντίθετη γωνία του Γκόρντον.

Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα, αφού σήμαινε μισή πρόκριση εν όψει της ρεβάνς της Αθήνας. Κι όμως, η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ελίχθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή και σούταρε. Η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ έπαιρνε έτσι, έστω και αργά, μια τεράστια νίκη, την οποία άξιζε 100%, αλλά έφτασε σε αυτή με περιπετειώδη τρόπο. Ίσως γι’ αυτό όμως έμεινε στην ιστορία και πανηγυρίστηκε με τόσο έξαλλο τρόπο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Παουτάσο (81’ Τζιωρτζιόπουλος) Τσιρίλο, Δέλλας, Γεωργέας, Έμερσον, Ίβιτς, Λαγός (65’ Λάκης) Ζούλιο Σέζαρ (93’ Τόζερ) Λυμπερόπουλος, Καπετάνος

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X