Οι «3+1» μεταγραφές της ΑΕΚ και η πολύ σωστή απόφαση για Αθανασιάδη

Οι «3+1» μεταγραφές της ΑΕΚ και η πολύ σωστή απόφαση για Αθανασιάδη
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τα τεκταινόμενα στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι σημαντικό για τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ που περιμένει από εμάς να ενημερώνεται για τα θέματα της ομάδας, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ονοματολογία, να δίνεται ένα στίγμα για το που βρισκόμαστε όσον αφορά στο μεταγραφικό τοπίο.

Κάπως έτσι, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ξεκάθαρα δεδομένα. Το ένα έχει να κάνει με το ότι δεν βιάζεται η ΑΕΚ, αρκεί να φέρει τους παίκτες που θέλει. Να συνεχίσει δηλαδή στην πεπατημένη και των προηγούμενων τεσσάρων περιπτώσεων και να φέρει τοπ στόχους, κι ας έρθουν με καθυστέρηση.

Το δεύτερο που ξεκαθαρίστηκε έχει να κάνει με τον… τρίτο στόχο, μετά τον σέντερ μπακ που θα έρθει για παρτενέρ του Βίντα και τον φορ που θα έρθει γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει η σεζόν μόνο με τον Αραούχο. Ο τρίτος λοιπόν θα είναι winger. Θα είναι δηλαδή ένα εξτρέμ με βάση τις ανάγκες ενός 4-3-3.

Σωστά η ΑΕΚ θέλει εξτρέμ, αλλά μπορεί να προκύψει ανάγκη και για ακραίο μπακ

Και η αλήθεια είναι ότι ο Αλμέιδα έχει δείξει πως τέτοιους παίκτες θέλει, ακόμα και για όλη την πλευρά στη διάταξη με τριάδα στην άμυνα. Άρα δεν θέλει έναν επιθετικογενή ακραίο μπακ, αλλά επί της ουσίας έναν ακόμα εξτρέμ. Και σωστά θέλει έναν τέτοιο παίκτη, ανεξαρτήτως αν ορισμένοι θεωρούμε ότι η ΑΕΚ θα ήθελε και έναν ακραίο μπακ.

Και νομίζω ότι προς τα τέλη της μεταγραφικής περιόδου θα προκύψει και μια τέτοια ανάγκη, πιθανότατα ύστερα από κάποια αντίστοιχη παραχώρηση γιατί αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει θέμα και με τις θέσεις των ξένων.

Γιατί μπορεί μέχρι στιγμής να βλέπουμε τον Τσούμπερ να του αρέσει να παίζει όλη την πλευρά στα φιλικά που δοκιμάζεται η τριάδα στην άμυνα και για την οικονομία της κουβέντας, ας πούμε ότι ο Αλμέιδα θα μπορέσει να το κάνει αυτό, ακόμα και με τον Άμραμπατ.

Αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, στο 4-3-3, η ΑΕΚ θα πρέπει να παίξει στα άκρα της άμυνας με τους ακραίους της μπακ, δηλαδή με τον Ρότα ή τον Μισελέν από δεξιά και τον Χατζισαφί ή τον Μοχαμάντι από αριστερά. Είναι καλυμμένος στο 100% ο κόουτς με αυτούς τους ακραίους μπακ; Αν ο ίδιος απαντήσει «ναι», εγώ μαζί του. Αλλά δεν είμαι ακόμα σίγουρος και οφείλω να το καταγράψω.

Το κέρδισε με το σπαθί του ο Αθανασιάδης

Θα κλείσω με τον Γιώργο Αθανασιάδη και τη σημερινή επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2025. Έχω γράψει εδώ και καιρό και τους… φτύνω για να μην τους ματιάσω, ότι αυτό το καλοκαίρι στην ΑΕΚ κάνουν επιτέλους, πολύ προσεχτικές, πολύ μεθοδικές, πολύ ουσιαστικές και πολύ εύστοχες κατά την ταπεινή μου άποψη, κινήσεις και επιλογές. Το είδαμε με τις αποχωρήσεις, το είδαμε με την ανανέωση του Γαλανόπουλου, το είδαμε με την πολύ προσεχτική διαχείριση της υπόθεσης του Άμραμπατ.

Προς την ίδια κατεύθυνση είναι κατά τη γνώμη μου και η επέκταση του συμβολαίου του Αθανασιάδη, που έδειξε στην Σερίφ τι μπορεί να κάνει, όταν βρίσκεται σε ένα κανονικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, όταν επικρατεί σε μια ομάδα καλό κλίμα και φυσικά κάτι πολύ σημαντικό για τον οποιονδήποτε τερματοφύλακα σε όλο τον κόσμο, όταν έχει μια άμυνα εμπιστοσύνης μπροστά του.

Η ΑΕΚ με αυτή την κίνηση, δείχνει έμπρακτα ότι πιστεύει τον Αθανασιάδη και νομίζω ότι το αξίζει και ο Γιώργος αυτό γιατί το κέρδισε με την πορεία του κατά την περίοδο του δανεισμού του. Νομίζω ότι η ομάδα έχει δύο ισάξιους τερματοφύλακες και θεωρώ ότι αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ Στάνκοβιτς και Αθανασιάδη, μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X