Μπορεί άραγε ο Άμραμπατ να γίνει Τσούμπερ

Μπορεί άραγε ο Άμραμπατ να γίνει Τσούμπερ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την φετινή διαχείριση και προοπτική, των δυο βαρβάτων περυσινών μεταγραφικών κινήσεων της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι δεδομένο και δεν χρίζει ούτε ανάλυσης, ούτε συζήτησης, πως μετά απ’ όλα όσα έγιναν πέρυσι, ο Αλμέιδα παρέλαβε μια ομάδα που έπρεπε (και πρέπει) να την κτίσει από την αρχή. Δυο δρόμοι μόνο υπάρχουν για να φτάσεις εκεί. Ο πρώτος είναι να αλλάξεις τους 20 από τους 25 παίκτες του ρόστερ. Δεν τον ακολούθησε η ΑΕΚ, νομίζω δεν τον ακολουθεί σχεδόν καμία ομάδα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο δεύτερος δρόμος είναι να κάνεις μια μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση στις περισσότερες από τις θέσεις της βασικής ενδεκάδας. Και παράλληλα μέσα από την δουλειά που θα γίνει, να αξιοποιηθεί καλύτερα και περισσότερο, ότι καλό και ποιοτικό ήδη υπήρχε στην ομάδα.

Για να ξέρουμε και τι λέμε, οι τέσσερις μεταγραφές που έχουν ήδη γίνει, συνιστούν αναβάθμιση στις αντίστοιχες θέσεις. Ξεκάθαρη αναβάθμιση και δεν νομίζω πως χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση του γιατί ο Γιόνσον, ο Γκάτσι, ο Βίντα και Πινέδα, ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα σε σχέση με τις επιλογές που υπήρχαν στις θέσεις τους.


Προφανώς όμως υπάρχει ακόμα δρόμος σ’ αυτό το κομμάτι της αναβάθμισης. Με τρεις ακόμα μεταγραφικές κινήσεις, είναι αυτό που βγαίνει από την ΑΕΚ. Με παραπάνω θα προβλέψω πως θα επιβάλλει στο τέλος η πραγματικότητα. Αλλά μένει αυτό να το δούμε στις επόμενες μέρες.

Οι δυο πιο βαρβάτες περυσινές κινήσεις της ΑΕΚ

Θαρρώ πως εξίσου μεγάλη σημασία με τις μεταγραφικές προσθήκες, έχει και ο τρόπος που θα αξιοποιηθούν καλά και ποιοτικά στοιχεία του περυσινού ρόστερ, που βούλιαξαν μαζί με το συνολικό ναυάγιο. Και στην πρώτη τέτοια γραμμή, είναι ο Τσούμπερ με τον Άμραμπατ. Βάζω αυτούς τους δυο ποδοσφαιριστές, διότι θυμίζω πως πέρυσι, μαζί με τον Αραούχο, ήταν οι ακριβότερες και οι ποιοτικές μεταγραφές.

Τον Αραούχο δεν τον βάζω στο κάδρο, αφενός διότι θεωρώ πως πέρυσι ήταν ο μόνος που έμεινε, όσο γινόταν στην επιφάνεια χωρίς να πάει στον πάτο μαζί με το υπόλοιπο ναυάγιο. Αφετέρου είναι πλέον ο αρχηγός της ΑΕΚ και αυτό από μόνο του λέει τα πάντα για το πώς τον βλέπει και ο Αλμέιδα και το κλαμπ. Πάμε λοιπόν στις περιπτώσεις του Τσούμπερ και του Άμραμπατ.


Ο Αλμέιδα έχει ασχοληθεί πολύ και με τους δυο παίκτες. Τους έχει μελετήσει, τους έχει διαβάσει και ξεκινώντας την δουλειά στην προετοιμασία, είχε ήδη βάλει στο μυαλό του, τι περιμένει και τι θέλει να πάρει απ’ αυτούς. Υπήρχε μια διαφορά ανάμεσα στους δυο παίκτες από… χέρι.

Ο ένας πανευτυχής και στον ρόλο του…

Ο Τσούμπερ ήταν πανευτυχής που η ΑΕΚ τον κράτησε, γούσταρε από την πρώτη στιγμή που έμεινε εδώ, έκανε τις διακοπές του κυρίως στην Ελλάδα και μπήκε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μ’ αυτό το μουντ. Αντιθέτως ο Άμραμπατ χρειάστηκε να κάνει πολλά, να συζητήσει πολλά, να φτιάξει πολλά, προκειμένου να δημιουργηθούν τελικά οι συνθήκες για να συνεχίσει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Όλο αυτό νομίζω πως έχει την σημασία του, για το πώς έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα η προετοιμασία για τους δυο παίκτες. Μετράει πολύ και η συνθήκη και το υπόβαθρο και όλα. Αλλά πάνω απ’ όλα πλέον μετράει το αγωνιστικό κομμάτι, διότι οι δυο ποδοσφαιριστές εκεί θα κριθούν και κυρίως εκεί πρέπει να προσφέρουν στην ΑΕΚ.

Ο Τσούμπερ από την αρχή της προετοιμασίας παίζει αριστερό μπακ χαφ. Τον ξέρει τον ρόλο. Παίζοντας και σ’ αυτή την θέση, έκανε σούπερ χρονιά στην Χόφενχάιμ και μεταγραφή στην Άιντραχτ. Του αρέσει του Τσούμπερ να παίζει όλη την πλευρά. Και στον Αλμέιδα αρέσει ο τρόπος που ο Τσούμπερ παίζει όλη την πλευρά.Μπορεί άραγε ο Άμραμπατ να γίνει Τσούμπερ

Βγάζει την ένταση που ζητάει ο προπονητής, δίνει στην ομάδα τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής. Και αν ξαναδεί κανείς όλα τα φιλικά που έχει δώσει η ΑΕΚ μέχρι τώρα, ο Τσούμπερ κάθε φορά ήταν όλο και καλύτερος. Στο τελευταίο χρονικά, απέναντι στην Ομόνοια, έκανε πολύ καλό ματς.

Δεν θα παίζει μόνιμα ο Τσούμπερ αριστερό μπακ – χαφ, διότι είναι πολύ ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ δεν θα παίζει συνεχώς με σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Όμως είναι και πολύ ξεκάθαρο πως ο Αλμέιδα θέλει να έχει στις πτέρυγες του παίκτες όπως είναι ο Τσούμπερ. Και κάπως έτσι πάμε στον Άμραμπατ.

Ο άλλος σε ταραγμένο καλοκαίρι και διαφορετικά νερά

Ο Αλμέιδα προφανώς περιμένει από τον Μαροκινό, ότι και από τον Ελβετό. Στα φιλικά παιχνίδια μέχρι τώρα, ο Άμραμπατ έχει παίξει και αριστερό και δεξί μπακ – χαφ. Θα παίξει και σ’ άλλες θέσεις, αν ο προπονητής αλλάξει το σύστημα. Όταν όμως θα παίζει μ’ αυτό, τον Μαροκινό ο Αλμέιδα τον βλέπει στον συγκεκριμένο ρόλο.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται, είναι ο Άμραμπατ μπορεί να κάνει ότι και ο Τσούμπερ. Να ανταποκριθεί σ’ αυτούς τους ρόλους που θέλει ο Αλμέιδα. Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι, ο Μαροκινός έχει ένα μεγάλο χάντικαπ σε σχέση με τον Ελβετό. Δεν έχει παίξει ποτέ στην καριέρα του αυτό τον ρόλο και είναι και μεγαλύτερος σε ηλικία.

Αυτό το ξέρει και ο Αλμέιδα και το συνυπολογίζει. Άλλωστε δεν δείχνει πως θα διαχειριστεί τον Άμραμπατ, όπως τον Τσούμπερ. Παρόλα αυτά θεωρεί πως ο Μαροκινός έχει και την ποιότητα και την προσωπικότητα και ακόμα και τα φυσικά προσόντα, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ακριβώς όπως το θέλει, αλλά υπάρχει και η παράμετρος πως ο Άμραμπατ έχει χάσει κομμάτι της προετοιμασίας και γενικώς πέρασε ένα ταραγμένο καλοκαίρι.

Η ουσία είναι για να μην το απλώνω, πως ήδη από τον Τσούμπερ φαίνεται πολύ ξεκάθαρα, πως υπάρχει η προοπτική να πάρει ο Αλμέιδα και η ομάδα, όλα όσα αντιστοιχούν στην ποιότητα και την κλάση του. Μένει να φανεί στην πορεία, αν μπορεί να γίνει το ίδιο και με τον Άμραμπατ. Πάντως ο Αλμέιδα υπολογίζει σ’ αυτό στον αγωνιστικό του σχεδιασμό, αλλά φυσικά περιμένει να το δει και στο γήπεδο.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X