ΑΕΚ: Με Καλύβα και Βαρδαξόπουλο η Εθνική Εφήβων χάντμπολ νίκησε (31-25) την Ολλανδία

ΑΕΚ: Με Καλύβα και Βαρδαξόπουλο η Εθνική Εφήβων χάντμπολ νίκησε (31-25) την Ολλανδία

Η Εθνική αγωνίστηκε με τους δύο παίκτες της ΑΕΚ, Καλύβα και Βαρδαξόπουλο στη σύνθεση της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας έκανε η Εθνική Εφήβων, που επικράτησε της Ολλανδίας με 31-25, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με την συμμετοχή και των δύο παικτών της ΑΕΚ, Καλύβα και Βαρδαξόπουλου.

Πίστη και θέληση για τη νίκη, καλές επιθετικές επιλογές και δυνατή άμυνα ήταν τα στοιχεία για τη νίκη της Εθνικής, που ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο παρά το γεγονός ότι είχε διπλάσιες δίλεπτες αποβολές (10 έναντι 5 των Ολλανδών), και έπαιξε για μεγαλύτερο διάστημα με παίκτη λιγότερο. Ο Δημήτρης Παναγιώτου με 12 γκολ και ο Τζάνος Μπατής με 8 σήκωσαν το βάρος στο σκοράρισμα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την ελληνική ομάδα να μπαίνει στα αποδυτήρια με διαφορά ενός τέρματος (11-12). Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Γιάννη Πηλαλίδη προοδευτικά άνοιγε την ψαλίδα, προηγήθηκε ακόμη και με επτά γκολ (20-27) για να έρθει η νίκη με τη σημαντική διαφορά των έξι τερμάτων.

«Αυτή είναι η πρώτη μας επίσημη εμφάνιση σε μία μεγάλη διοργάνωση και είναι ωραίο ότι συνδυάστηκε με νίκη. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την τετράδα, όμως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Απέναντι στην Τσεχία πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί, ανταγωνιστικοί, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι για το θετικό αποτέλεσμα. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη δυναμική της Τσεχίας, ωστόσο περιμένουμε έναν δύσκολο αγώνα. Θα τα δώσουμε όλα για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς θέλουμε να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας και να μην περιμένουμε συνδυασμούς αποτελεσμάτων», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Πηλαλίδης.

Τη Δευτέρα (8/8) στις 15:00 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Τσεχία και με νίκη θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου και θα εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά της Παρασκευής. Ο τελευταίος αγώνας του ομίλου, μεταξύ Τσεχίας και Ολλανδίας θα γίνει την Τετάρτη.

Ολλανδία (Γκιέλεν): Ντε Λάνγκε, Φαν ντερ Μπρούγκεν, Αξτ, Πέτερς, Φαν Μπέρλο 1, Ντε Γιονγκ 2, Χέντρικς 6, Έουσεν 5, Κλόμπε 3, Σόλτες 1, Μπιέρκενς 3, Χούγκλαντ 1, Χούγκενμπεργκ, Ντε Λάατερ, Βέσελνικ 2, Μπιτζλ 1.
Ελλάδα (Πηλαλίδης): Δάιος, Καλύβας 3, Βαρδαξόπουλος, Παναγιώτου 12, Τσορτέκης, Μπούτκαρης 1, Καβάζης 2, Κουρουπής, Προκοπίου, Κουβράκης, Μπατής, 8, Κουτουλογένης 5, Χαριτωνίδης, Μαρίνος, Κολεζάκης, Βασιλείου.
Διαιτητές: Πέρετζ – Σβαρτζ (Ισραήλ). Δίλεπτα: 5-10. Κόκκινη: Καβάζης (57:21 – τρία δίλεπτα). Πέναλτι: 1/4 – 4/6

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X