Όταν η Ευρώπη κατάλαβε πως η ΑΕΚ ερχόταν

Όταν η Ευρώπη κατάλαβε πως η ΑΕΚ ερχόταν

Από τους αποκλεισμούς που έχει υποστεί κατά καιρούς η ΑΕΚ στην Ευρώπη, αυτός που πέρασε στην ιστορία πριν από 45 χρόνια μπορεί να χαρακτηριστεί αυτοχειρία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ευρωπαϊκή βραδιά σημαίνει για κάθε Ενωσίτη, ότι είναι άβολο να μην ετοιμάζεται για να φορέσει τα καλά του. Αλλωστε, η πορεία της ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με μεγάλες επιτυχίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αποκορύφωμα όλων ήταν βέβαια η πορεία στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1976-77. Ωστόσο, ένα χρόνο πριν η ΑΕΚ είχε δείξει τις διαθέσεις της, αλλά είχε χάσει την πρόκριση στις λεπτομέρειες.

Μια μέρα σαν σήμερα του 1975, η Ενωση υποδέχτηκε την Ιντερ Μπρατισλάβας στη Νέα Φιλαδέλφεια στη ρεβάνς της ήττας της με 2-0. Αποστολή δύσκολη, αλλά η ΑΕΚ είχε αρχίσει να δείχνει χαρακτήρα στην Ευρώπη. Το ματς δεν ξεκίνησε καλά, καθώς μόλις στο 1’ η «κιτρινόμαυρη» άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και οι (ενιαίοι τότε) Τσεχοσλοβάκοι προηγήθηκαν με τον Νοβότνι.

Η αντεπίθεση της ΑΕΚ εκδηλώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τάσος μα απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε στο 58’ και ένα λεπτό έπειτα διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα από το σημείο του πέναλτι. Στο 73’ ο Βάγκνερ με κεφαλιά έκανε το 3-1 και η ΑΕΚ έψαχνε ένα γκολ ακόμα για να πάρει την πρόκριση. Ωστόσο, παρά το σφυροκόπημα στην αντίπαλη άμυνα, αυτό δεν ήρθε και έτσι η Ενωση αποκλείστηκε. Μέχρι την επόμενη σεζόν, όταν ανέτρεπε ακόμα και ματς με τρία γκολ διαφορά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X