Η ΑΕΚ πάει για παίκτες που θα κάνουν την διαφορά

Η ΑΕΚ πάει για παίκτες που θα κάνουν την διαφορά
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την περίπτωση απόκτησης του Στρέλνιεκς αλλά και τις απαραίτητες προσθήκες που φέρνει ο Φλιώνης

Μόλις χθες λέγαμε για τον Φράνκ Μέισον και το στυλ παίκτη που θέλει να πάρει η ΑΕΚ για την θέση του playmaker και σήμερα βγήκε και το όνομα του Γιάνις Στρέλνιεκς για τον δεύτερο γκαρντ που κοιτάζει η ΑΕΚ.

Σίγουρα ο Λετονός κόμπο γκαρντ κλέβει τις εντυπώσεις και είναι μια εξαιρετική περίπτωση, όμως η γενικότερη εικόνα δείχνει ότι η ΑΕΚ θέλει να πάρει παίκτες που κάνουν την διαφορά.

Συζητάει με Στρέλνιεκς

Εδώ και καιρό έχουμε πει ότι η ΑΕΚ κοιτάζει 2 γκαρντ που θα θωρακίσουν την περιφέρεια της ομάδας, θα έχουν προσωπικότητα και θα ευκολία στο σκοράρισμα. Τέτοιοι είναι και ο Μέισον αλλά φυσικά και ο Στρέλνιεκς. Για τον Λετονό δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να πούμε για την αξία του, αφού αυτή είναι γνωστή σε όλους και δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση για τις ικανότητες του. Μιλάμε για έναν παίκτη υψηλής ποιότητας, με πάνω από 180 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, που μόλις πέρσι αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο με την Ζαλγκίρις σε 23 αγώνες. Για να μην πετάμε στα σύννεφα, η περίπτωση του είναι πολύ δύσκολη, όμως η ΑΕΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον παίκτη. Η οικονομική υπέρβαση που θα πρέπει να γίνει είναι μεγάλη για αυτό καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.

Ο Ηλίας Καντζούρης γνωρίζει πολύ καλά τον παίκτη, αφού είχαν συνυπάρξει για 3 χρόνια στην Μπάμπεργκ και ήταν ο άνθρωπος που μίλησε μαζί του. Το θετικό είναι ότι ο Στρέλνιεκς έχει ξαναπεράσει από την Ελλάδα, στην διετία που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, οπότε ξέρει τι θα συναντήσει, τις συνήθειες της χώρας αλλά και τις συνθήκες όπως και το πρωτάθλημα μπάσκετ. Μακάρι λοιπόν να γίνει, θα συνιστά μια πραγματική βόμβα, όμως πρέπει να κρατάμε χαμηλά την μπάλα, καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η στόχευση δείχνει και το επίπεδο

Το σημαντικό στις υποθέσεις τόσο του Στρέλνιεκς όσο και του Μέισον, είναι στο επίπεδο που έχει στοχεύσει η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ θέλει να πάρει 2 παίκτες που θα κάνουν την διαφορά στα γκαρντ και θα είναι οι ηγέτες της ομάδας. Αυτοί που θα θέτουν τον τόνο στο παιχνίδι της, θα σκοράρουν, θα δημιουργούν και θα εκμεταλλευτούν τους αρκετούς off ball παίκτες που έχει μαζέψει μέχρι τώρα η Ένωση. Και τα συγκεκριμένα ονόματα να μην αποκτηθούν, είναι βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πάρει παίκτες από το ίδιο ράφι, δείχνοντας ότι εκεί θέλει να επενδύσει τα ακριβά της συμβόλαια.

Ο Φλιώνης φέρνει προσθήκες

Ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν για την ΑΕΚ. Ήρθε από τον Άρη μετά από 5 χρόνια παρουσίας του εκεί και από ένας καλός ρολίστας, έγινε ένας παίκτης απαραίτητος για την λειτουργία της Ένωσης. Παρόλα αυτά, στο τέλος της σεζόν στάθηκε άτυχος. Ένας τραυματισμός που είχε το Πάσχα, τον έβγαλε εκτός ρυθμού και όταν επέστρεψε στο γήπεδο για τα play-off, ήταν άλλος παίκτης. Οι πόνοι δεν είχαν φύγει για αυτό αποφάσισε να κάνει επέμβαση για να ξεμπερδεύει μια και καλή.

Το θέμα είναι ότι επειδή ο τραυματισμός ήταν σε πολύ δύσκολο σημείο στο πόδι του, η αποθεραπεία του πρέπει να γίνει προσεκτικά και χωρίς να βιαστεί. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να είναι έτοιμος στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας δημιουργώντας ένα κενό στον άσσο. Για αυτόν τον λόγο, οι άνθρωποι της Ένωσης θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει έλλειψη στις θέσεις των γκαρντ. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτηθούν άλλοι 2 Έλληνες παίκτες, ο ένας για συμπληρώσει την πεντάδα των γκαρντ μαζί με τους 2 ξένους που θα αποκτηθούν, τον Κόνιαρη και τον Φλιώνη και άλλος ένας που θα υπογράψει για όσο διάστημα θα κρατήσει η αποθεραπεία του Έλληνας άσσου.

Μιλάμε δηλαδή για έναν παίκτη που θα έχει κανονική θέση στην 12δα της ομάδας την επόμενη χρονιά και άλλον ένα που θα βοηθήσει στις προπονήσεις και υπό προϋποθέσεις μπορεί να μείνει είτε ως έκτος γκαρντ ή να αποχωρήσει μόλις επιστρέψει ο Φλιώνης. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ δεν θέλει να έχει τα περσινά προβλήματα, που λόγω ατυχιών έφτασε να παίζει μόνο με τον Κολόμ και τον Φλιώνη στα γκαρντ, ειδικά όταν ο Ηλίας Καντζούρης βασίζεται πολύ, στην αμυντική ένταση που βγάζουν οι ομάδες του.

Η εβδομάδα που ξεκινάει θα φέρει εξελίξεις στα παραπάνω θέματα, αφού το ρόστερ πρέπει να συμπληρωθεί σιγά σιγά για να είναι έτοιμο στις 23 Αυγούστου που ξεκινάει η προετοιμασία της ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X