Ο χρόνος πιέζει γιατί η ΑΕΚ δεν χρειάζεται μόνο στόπερ και φορ

Ο χρόνος πιέζει γιατί η ΑΕΚ δεν χρειάζεται μόνο στόπερ και φορ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, καταγράφει τα δεδομένα, μα κυρίως πλέον τα ζητούμενα για την ΑΕΚ…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλές και αναμφισβήτητα χρήσιμες οι αναλύσεις μετά και το τέταρτο φιλικό της ΑΕΚ για όσα είδαμε, αλλά και για όσα δεν είδαμε από την ομάδα. Αυτό ωστόσο που πρέπει να έχουμε πρώτα στο μυαλό μας είναι ότι το οποιοδήποτε επίσημο παιχνίδι, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα στη Λαμία, θα είναι πολύ πιο δύσκολο κι από το πιο δύσκολο φιλικό που μπορεί να δώσει μια ομάδα στην προετοιμασία της. Φυσικά αυτό το ξέρει ο Αλμέιδα καλύτερα από τον καθένα μας και δεν πρόκειται να παρασυρθεί από τις νίκες της ΑΕΚ στα φιλικά.

Κοιτάξτε να δείτε. Τα 21.000 και… βάλε Διαρκείας που έχουν «πετάξει» μέχρι στιγμής, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος που μπήκε μέσα στο Ναό και η μαζική και παθιασμένη στήριξη των «Ενωσιτών» της Κύπρου (κι όλα αυτά μόνο μέσα σε ένα 48ωρο) αποτυπώνουν αυτό που όλοι έχουν καταλάβει. Φίλοι και εχθροί. Ότι δηλαδή το κλίμα στην ΑΕΚ έχει ήδη αλλάξει.

Η πικρή τετραετία έχει μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο μαζί με την παγωμάρα (κυριολεκτική και μεταφορική) του ΟΑΚΑ. Ακόμα και οι «απέναντι» το βλέπουν, το καταλαβαίνουν, το νιώθουν. Χλεύασαν την ΑΕΚ γιατί τους έδωσε η ομάδα μας το δικαίωμα να το κάνουν, μετά το πρωτάθλημα του 2018. Τώρα όμως ξέρουν πολύ καλά ότι είναι η ώρα να πολεμήσουν την ΑΕΚ, ακόμα πιο άγρια, ακόμα πιο ύπουλα.

Τέρμα τα… «δεν πειράζει» στην ΑΕΚ

Μην ξεγελιέται κανείς. Κάθε ματς στο πρωτάθλημα θα είναι και μια ποδοσφαιρική «πολεμική μάχη». Δεν επιτρέπεται να υπάρξει εφησυχασμός από κανέναν εντός και γύρω από την ομάδα.

Τα «δεν πειράζει», «μην αγχώσουμε τα παιδιά», «δεν κρίνεται τίποτα από το πρώτο ντέρμπι οπότε δεν τρέχει και κάτι αν μείνουμε π.χ. στο -5», πρέπει να κοπούν μαχαίρι και να πάψουν να υφίστανται ως νοοτροπία, τόσο εντός ομάδας, όσο και στο περιβάλλον της. Μια τραγική νοοτροπία που οδήγησε την ομάδα στο να μένει εκτός πρωταθλήματος από πολύ νωρίς τα προηγούμενα χρόνια και να έχει και μια αποκρουστική συγκομιδή στα ντέρμπι. Τέρμα αυτά!

Η ΑΕΚ πρέπει να τους πιάσει από το… λαιμό από την 1η κιόλας αγωνιστική και να μην σταματά! Αν συμβεί αυτό, στο τέλος θα νικήσουμε! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Η ΑΕΚ θα έχει δεδομένα την πιο «καυτή» και την πιο γεμάτη έδρα του πρωταθλήματος και πρέπει να έχει και μια ομάδα που να κυριεύεται από πάθος και αποφασιστικότητα, αλλά και με γεμάτο «οπλοστάσιο» για τις μάχες που έχει να δώσει. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλοι οι «απέναντι» έχουν συνταχθεί ήδη εναντίον της ΑΕΚ. Το «μόνοι μας και όλοι τους» είναι ξανά πιο επίκαιρο από ποτέ.

Δεν έχουν δικαίωμα να αποτύχουν

Κάθε μέρα θα είναι μια διαρκής μάχη. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα που καταλήγει επί της ουσίας στον Δεκαπενταύγουστο, η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει οριστικές εξελίξεις και με στόπερ και με επιθετικό. Δεν έχει καμία σημασία αν η ομάδα νίκησε στα φιλικά, αν ο Γκατσίνοβιτς μπορεί να ανταποκριθεί και παίζοντας στο δεξί άκρο ή αν δεν δέχτηκε γκολ με Τζαβέλλα, Μήτογλου και Χατζισαφί στα στόπερ.

Ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά. Οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού δεν έχουν το δικαίωμα να αποτύχουν, δεν έχουν την πολυτέλεια να… αράξουν ούτε μία ώρα. Η ΑΕΚ θέλει άμεσα δύο παικταράδες, έναν για το κέντρο της άμυνας και έναν για την επίθεση. Και μετά εκτιμώ ότι θα χρειαστεί και έναν παίκτη για τα άκρα προκειμένου ο Αλμέιδα να μην έχει το παραμικρό κενό.

Ως εκ τούτου, θεωρώ λάθος το να βγάζει η ΑΕΚ πως οι «σίγουρες μεταγραφές» θα είναι δύο. Πολύ απλά επειδή θα πρέπει να είναι τρεις. Όταν βλέπεις τον Αλμέιδα να χρησιμοποιεί στο δεξί άκρο τον Γκατσίνοβιτς, είναι άλλωστε σαν να το «φωνάζει», ότι θέλει έναν επιθετικογενή μπακ. Που να κάνει όσα δεν μπορεί προφανώς να κάνει ο Ρότα και ο Μισελέν.

Όσο υπάρχει ακόμα χρόνος (που δεν είναι πλέον και πολύς) ωφελεί να μιλάμε κυρίως για τα κενά και όχι τόσο να επισημαίνουμε συνεχώς τα ευχάριστα και τα αισιόδοξα που όντως υπάρχουν.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X