Πετάει ήδη φωτιές η ΑΕΚ και με μεταγραφές δεν θα πιάνεται - Ακόμα μια νίκη (0-2) με την Ομόνοια

Πετάει ήδη φωτιές η ΑΕΚ και με μεταγραφές δεν θα πιάνεται - Ακόμα μια νίκη (0-2) με την Ομόνοια
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ συνεχίζει να γεμίζει προσδοκίες, νίκησε και την Ομόνοια στην Κύπρο με γκολάρες Πινέδα και Μάνταλου – Εδειξε πως θέλει ενίσχυση ο Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η ΑΕΚ είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Παίζοντας κατά διαστήματα φοβερό ποδόσφαιρο, έχοντας επίθεση φωτιά που κάνει θραύση και βάζει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο, προσέθεσε ακόμα μια νίκη στα φιλικά προετοιμασίας επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας στην Κύπρο. Τέταρτο φιλικό και ισάριθμες νίκες, με παθητικό μόλις ένα γκολ και εντυπωσιακά πράγματα από Πινέδα, Μάνταλο που έκαναν πράγματα και θαύματα, σκοράροντας και από ένα τέρμα.

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί σε σημεία που φαίνεται να απασχολούν ακόμα τον Αλμέιδα, ώστε η ομάδα να μην πιάνεται όταν θα ξεκινήσουν τα επίσημα. Ο Αργεντινός έδειξε πως πέραν της θέσης του στόπερ και του επιθετικού, ψάχνεται ακόμα και για το δεξί άκρο, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά σε αυτόν το ρόλο τον Γκατσίνοβιτς. Πάντως, η ΑΕΚ είχε τα καλά στοιχεία που θέλει να βάλει ο Αλμέιδα και τα διατηρεί με όποια ομάδα και εάν παίζει.

Κατέληξε σε τριάδα, έκπληξη με Γκατσίνοβιτς

Στην τελική πρόβα της ΑΕΚ πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, ο Ματίας Αλμέιδα κατέστησε ξεκάθαρο σε όποιον μπορεί να είχε ακόμα κάποια αμφιβολία, πως έχει προετοιμάσει την ομάδα του για να ξεκινήσει τη σεζόν σε σχηματισμό με τρία στόπερ. Αυτήν τη φορά όμως, προτίμησε να παίξει την τριάδα με τους Μήτογλου, Τζαβέλλα και Χατζισαφί, επαναφέροντας τον Σιμάνσκι στην κανονική του θέση, ως κόφτης στο δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Γιόνσον.

Στο 3-4-2-1 που έπαιξε ο Αλμέιδα, Μάνταλος και Πινέδα κινούνταν σε ρόλο πίσω από τον Αραούχο, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος. Η μεγάλη έκπληξη στις επιλογές του Αργεντινού τεχνικού, ήταν η χρησιμοποίηση του Γκατσίνοβιτς σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ. Ο Σέρβος πήγε καλά, είχε καλές προσπάθειες, αλλά είναι φανερό πως δεν είναι η θέση του και ακόμα πιο φανερό, ότι ο Αλμέιδα συνεχίζει να ψάχνεται και είναι νομοτελειακό πως άμεσα θα ανοίξει θέμα δεξιού μπακ χαφ για την ΑΕΚ.

Αφεντικό η ΑΕΚ

Παρά τους νέους πειραματισμούς, η ΑΕΚ είχε ξανά πολλές από τις βασικές αρχές που ζητά ο Αλμέιδα. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πίεση και γρήγορη εκδήλωση αντεπίθεσης, πολλούς παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Από τη μέση και μπροστά, η ΑΕΚ είναι «φωτιά». Ο Πινέδα και ο Μάνταλος «οργίαζαν» και έκαναν ό,τι ήθελαν και η ΑΕΚ έγινε αφεντικό του ματς. Θα μπορούσε να προηγηθεί στο 11’ με το δοκάρι του Τσούμπερ από εκτέλεση φάουλ, αλλά τελικά το γκολ ήρθε στο 21’ από μαγική προσπάθεια και σουτ του Πινέδα εκτός περιοχής.


Ιδιαίτερα σημαντικό, πως στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 45λεπτου, η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στην Ομόνοια ούτε να πλησιάσει στην περιοχή του Στάνκοβιτς. Μπορεί να υπήρχαν ατομικά ζητήματα στα στόπερ, αλλά συνέβαλε καθοριστικά η εξαιρετική δουλειά των χαφ και ιδιαίτερα του Σιμάνσκι, που σκούπιζε τα πάντα. Στο φινάλε του ημιχρόνου πάντως, η ΑΕΚ έδειξε κόπωση και η Ομόνοια είχε δύο ευκαιρίες με τον Μπρούνο, αλλά στην πρώτη επενέβη ο Στάνκοβιτς και στην άλλη αστόχησε ο Βραζιλιάνος.


Χάθηκε η μπάλα

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν πιο μοιρασμένο. Η ΑΕΚ είχε πάντα τον πρώτο λόγο, αλλά δεν μπόρεσε να εκδηλώσει πολλές τελικές κυρίως γιατί οι παίκτες της επιδίδονταν κυρίως σε ατομικές ενέργειες που κάποια στιγμή ανακόπτονταν. Στην πρώτη φάση που οι «κιτρινόμαυροι» συνδυάστηκαν, έβγαλαν φάση από…πλέι στέισον, με τρομερό συνδυασμό Αραούχο, Τσούμπερ και Πινέδα, αλλά ο Μεξικανός δεν πλάσαρε σωστά και ο Φαμπιάνο απέκρουσε.


Ο Αλμέιδα διατήρησε την ίδια 11άδα στο παιχνίδι για το μεγαλύτερο διάστημα από κάθε άλλο φιλικό και η ΑΕΚ βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα. Από ατομική προσπάθεια του Μάνταλου, αλλά με εξαιρετική κίνηση ανοίγματος της αντίπαλης άμυνας από Πινέδα και Αραούχο. Από εκεί και μετά, ο Αλμέιδα βρήκε την ευκαιρία να κάνει και άλλες αλλαγές με πέντε νέα πρόσωπα, με την ΑΕΚ να παίζει πλέον με τριάδα Ρότα, Σιμάνσκι, Χατζισαφί, οι Αμραμπατ και Μοχαμάντι τις δύο πλευρές, ο Γκατσίνοβιτς πιο κεντρικά με τον Φράνσον και ο Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης. Στην πορεία ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε χρόνο και σε άλλους παίκτες, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η ΑΕΚ έκλεισε με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Ομόνοια (Ν. Λένον, 4-2-3-1): Φαμπιάνο, Μάθιους (70’ Ψάλτης), Μίλετιτς, Λανγκ, Λέζιακς (82’ Παναγιώτου), Μιξ, Μπαχιρού, Μπρούνο, Μπάρκερ (54’ Λοϊζου), Παπουλής (62’ Σάββα), Κακούλης (62’ Μάταβζ)

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα, 3-4-2-1): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67’ Ρότα), Τζαβέλλας (67’ Αμραμπατ), Χατζισαφί (81’ Κοσίδης), Γκατσίνοβιτς (76’ Γιούσης), Γιόνσον (76’ Μιτάι), Σιμάνσκι (76’ Κορνέζος), Τσούμπερ (67’ Μοχαμάντι), Μάνταλος (67’ Φράνσον), Πινέδα (67’ Μουστακόπουλος), Αραούχο (67’ Γκαρσία)

Ο διαιτητής Αντωνίου χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σιμάνσκι (37’), Μάνταλο (60’), Χατζισαφί (73’).
 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X