Η ευρωπαϊκή...επέλαση του Καρυπίδη αναβάλλεται, ήττα 2-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Photo Credits: INTIME

Δικαιότατα ο Άρης ηττήθηκε με 2-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το ευρωπαϊκό του... ταξίδι μόνο με θαύμα σώζεται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Άρης ηττήθηκε με 2-0 στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι χάρη στο γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 29′ και του Ζάχαβι στο 84′ και έτσι η πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League θα κριθεί στην ρεβάνς στο Χαριλάου.

Δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Ισραήλ και την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Άρης, αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 και η πρόκριση στον επόμενο (και τελευταίο) προκριματικό γύρο του Conference League αποτελεί πλέον πολύ δύσκολη υπόθεση για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και δικαίως πανηγύρισαν τη νίκη, με τον Κουέστα να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση, σώζοντας την εστία του Άρη σε πολλές περιπτώσεις. Έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει σε 2-1 στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού ο Καμάτσο, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ με προβολή σε κενή εστία.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, ενδεικτικό της μεγάλης θέλησης των δύο ομάδων να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς ήταν για τους γηπεδούχους και ήρθε στο 9’, όταν ο Κανιτσόφσκι δέχθηκε πάσα στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Κουέστα.

Η Μακάμπι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συνέχισε να ασκεί πίεση έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, απειλώντας ξανά στο 13’, με τον Σαμπορίτ να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Κουέστα να αποκρούει με δυσκολία, ενώ στη συνέχεια ο Κούβας πήρε το… ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να βρει τελική.

Ο Άρης δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία για γκολ στο 19’, όταν μετά από αντεπίθεση ο Ιτούρμπε βρήκε με όμορφη κάθετη πάσα τον Μαντσίνι, αλλά ο Πέρετζ είχε απάντηση στο διαγώνιο σουτ του Αργεντινού. Η Μακάμπι απάντησε στο 23’, με τον Ζεράλδες να κάνει συρτή σέντρα από τα δεξιά και τον Γιοβάνοβιτς να σουτάρει ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετατρέψουν την υπεροχή του σε προβάδισμα στο 29’, όταν μετά από λάθος του Ντουκουρέ στον χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε στον Κανιτσόφκσι και εκείνος έβγαλε την ασίστ στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πλάσαρε με τη μία και εύστοχα στην αριστερή γωνία του Κουέστα.

Στο 31’ ο Κούβας σούταρε από μακριά στην αγκαλιά του αρχηγού του Άρη, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά στη συνέχεια. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (44’) ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με τον Μαντσίνι να σουτάρει ξανά από πλάγια θέση και τον Πέρεθ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με ευκαιρία της Μακάμπι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αφού στο 49’ ο Κανιτσόφσκι βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα και ο Ισπανός γκολκίπερ κατάφερε να υπερασπιστεί ξανά με επιτυχία την εστία του. Στο 51΄ο Μπούργος πέρασε ως αλλαγή τον Μανού Γκαρθία για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, ενώ στο 58’ ο Μπίτον απείλησε με μακρινό σουτ που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Στο 67’ η Μακάμπι έχασε διπλή ευκαιρία για το 2-0 με τον Ζάχαβι να παίρνει κεφαλιά και τον Κουέστα να έχει απάντηση, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκλοχ σούταρε με δύναμη εκτός εστίας. Στο 69’ μετά από λάθος του Μπράμπετς ο Πέριτσα βγήκε τετ-α-τετ, αλλά άνοιξε την μπάλα και ο τερματοφύλακας του Άρη τον πρόλαβε, ενώ στο 75’ ο Άρης δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα μακρινό σουτ του Καμάτσο να κοντράρει και να δυσκολεύει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στο 78′ ο Ζάχαβι πλάσαρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο μεγάλος σταρ της Μακάμπι κατάφερε να σκοράρει με όμορφο πλασέ στο 84′, μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Πέριτσα. Στα τελευταία λεπτά ο Άρης ανέβασε ρυθμό και πίεσε μπροστά στην εστία των γηπεδούχων. Στο 87′ ο Πάλμα εκτέλεσε φάουλ και ο Πέρετς απέκρουσε την κεφαλιά του Ντουκουρέ, ενώ στο 90’+5′ μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια, η μπάλα κατάληξε στον Καμάτσο, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή από το ένα μέτρο και προ κενής εστίας.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πέρετζ, Ζεράλδες, Γεϊνί, Σομπορίτ, Χόζες (62′ Κλουχ), Μπίτον (62′ Νατσμίας), Γκλέιζερ, Φαν Όβεριμ (90+1′ Ρίκαν), Κούβας (67′ Ζάχαβι), Κανισόβσκι, Γιοβάνοβιτς (66′ Πέριτσα).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81′ Μαζικού), Νταμπό (81′ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (63′ Πάλμα), Ιτούρμπε (63′ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51′ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X