Ένα φορ, μα τι φορ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι το καυτό θέμα του επιθετικού που δεδομένα ψάχνει για να αποκτήσει η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να επιχειρήσουμε να τα βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια σειρά. Η πραγματικότητα είναι πως γενικώς στην αμυντική γραμμή, ακόμα δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλει να κάνει ο Αλμέιδα. Κυρίως διότι λείπουν βασικά κομμάτια του παζλ. Αν δεν βάλει στην εξίσωση και τον Βίντα αλλά και τον έτερο στόπερ που έχει ζητήσει, προφανώς και ο Αργεντινός δεν μπορεί συνολικά να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Και τις αγωνιστικές και τις περαιτέρω μεταγραφικές.

Επομένως δεδομένα έχει καθυστερήσει και δεδομένα επείγει η απόκτηση του στόπερ. Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι γι αυτή την καθυστέρηση. Ειδικά από την στιγμή που είναι σίγουρο πως πρόκειται για μια υπόθεση που η ΑΕΚ ήθελε να την έχει κλείσει ήδη. Σε κάθε περίπτωση, εδώ που έχουμε φτάσει, από το στόπερ που τελικά θα έρθει, θα φανεί και αν άξιζε η καθυστέρηση. Πάμε παρακάτω στο θέμα του φορ.

Η ΑΕΚ ήθελε από την αρχή και εξακολουθεί να θέλει έναν ακόμα φορ. Υπάρχουν ορισμένα αναμφισβήτητα δεδομένα στην υπόθεση. Η ΑΕΚ θέλει έναν σέντερ φορ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά που έχει ο Ανσαριφάρντ. Εξ ου και πήρε την απόφαση να μην κρατήσει τον Καρίμ, ενώ θα μπορούσε. Επίσης, παρότι μοιάζει έως τώρα ως πετυχημένο αγωνιστικό πείραμα, δεν υπολογίζει ως βασική λύση τον Λιβάι. Διότι αν τον υπολόγιζε, πάλι δεν θα είχε λόγο να μην κρατήσει τον Ανσαριφάρντ ως εναλλακτική λύση.

Λιβάι ναι, αλλά…

Ο Αλμέιδα βλέπει πως ο Γκαρσία έχει τρομερά προσόντα. Βλέπει πως αυτά τα προσόντα μπορούν να δώσουν στην ομάδα πράγματα, από την θέση του κεντρικού επιθετικού. Αλλά ο Λιβάι ως βασική λύση επιθετικού δεν μπορεί να λογιζέται. Όχι μόνο διότι είναι ένας παίκτης που ειδικά στο τακτικό καλούπωμα θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να μάθει την θέση. Κυρίως διότι η πλειοψηφία των ομάδων που θα βρει η ΑΕΚ απέναντί της την φετινή σεζόν, θα παίζουν με πολύ κλειστές άμυνες. Και ο Γκαρσία είναι παίκτης που θέλει χώρους για να κάνει το παιχνίδι του.

Η ΑΕΚ λοιπόν, θέλει και ψάχνει φορ. Θυμίζω, για να μην ξεχνιόμαστε, πως ήδη έχει έναν φορ. Στα μάτια τα δικά μου, τον καλύτερο του πρωταθλήματος μακράν. Το ότι στην χειρότερη σεζόν της ΑΕΚ τα τελευταία 10 χρόνια, ο Αραούχο βρήκε τρόπο να κάνει την πιο παραγωγική του, λέει πολλά. Συν την προσωπικότητα που έχει, η οποία επί της ουσίας του έφερε και το περιβραχιόνιο στο χέρι.

Υπάρχει για τον Αραούχο μια τρομερή συγκυρία τώρα. Για πρώτη φορά ίσως, έχει η ΑΕΚ έναν προπονητή που η φιλοσοφία του, είναι τόσο συμβατή με τον τρόπο παιχνιδιού του Τσίνο. Ο Αλμέιδα θέλει ποιοτικούς παίκτες που να βγάζουν όμως φούλ ένταση στο παιχνίδι τους. Και ακριβώς αυτός ο παίκτης, είναι ο Αραούχο. Εξ ου και ο Πελάδο θεωρεί τον Τσίνο ως βασικό γρανάζι της μηχανής του. Εξ ου και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε μια από τις προτεραιότητές του ήταν να μπορέσει να τον αξιοποιήσει αγωνιστικά στο 100%.

Ο Αραούχο και το ταίρι του

Η σκέψη του Αλμέιδα ήταν από την αρχή, πολύ πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, να βάλει έναν επιθετικό δίπλα στον Αραούχο. Και να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ένας φορ που να έχει ποιότητα, να έχει το γκολ, να βγάζει ένταση, να μπορεί να παίξει εξίσου καλά εντός και εκτός του “κουτιού” και να «κουμπώνει» με τον Τσίνο. Και αν χρειαστεί, όταν δεν θα το κάνει ο Τσίνο, να μπορεί να παίξει ακόμα και μόνος του στην κορυφή. Δεν είναι και τόσο εύκολο να τα βρεις όλα αυτά μαζί. Σαν πακέτο φορ εννοώ. Αλλά προφανώς έναν τέτοιο θέλει ο Αλμέιδα και ως εκ τούτου έναν τέτοιο ψάχνει η ΑΕΚ.

Σίγουρα είναι ένα ζήτημα το γεγονός πως αυτό το αγωνιστικό μοντέλο που έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα, το δουλεύει στις προπονήσεις χωρίς να έχει τον επιθετικό που ψάχνει. Η ομάδα δηλαδή επί της ουσίας δουλεύει τους αυτοματισμούς της, αλλά μ’ ένα γρανάζι να λείπει. Από χέρι, αυτό δεν είναι καλό. Και σίγουρα πλέον, η ποιότητα και η κλάση του φορ που θα έρθει, θα κρίνει και το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να μπει και να λειτουργήσει σ’ αυτή τη μηχανή.

Το μείζον όμως είναι να βρει αυτό που θέλει για τον φορ και αυτό που θα κουμπώσει κυρίως με τον Αραούχο αλλά και γενικώς με το παιχνίδι της ομάδας. Μια περίπτωση Λιβάγια θα ήταν ιδανική. Ως αγωνιστικά χαρακτηριστικά όχι ως όνομα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Αλλά δεν βρίσκεις Λιβάγια κάθε μέρα. Και επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα και για τα γκολ. Ναι, ένας φορ φυσικά θα πρέπει να το έχει το γκολ. Το εύκολο σκοράρισμα. Όμως για να ξέρουμε και τι λέμε, αν ένας επιθετικός βάζει 14-15 γκολ, αλλά με το παιχνίδι του να έχει συμμετοχή σε ακόμα 14-15, τότε μια χαρά δουλειά κάνει. Όπως δηλαδή συμβαίνει και με τον Αραούχο.

Για να το κλείσω. Η ΑΕΚ έχει αργήσει στο θέμα του επιθετικού. Ο χρόνος ωστόσο δεν γυρίζει πίσω. Μακάρι να υπάρχουν φορ όπως τους θέλει η ομάδα, που για λόγους αγοράς πριν από έναν μήνα δεν συζητούσαν καν την προοπτική της ΑΕΚ ή ήταν απλησίαστοι για την ΑΕΚ και τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως έγινε στην υπόθεση του Βίντα. Εδώ που φτάσαμε δηλαδή, αφού την φάγαμε την καθυστέρηση, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται, να είναι ο φορ που πραγματικά θέλει ο προπονητής και ταιριάζει στην ομάδα.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X