Ο Γκαρσία μπορεί να γίνει ο φορ που έψαχνε η ΑΕΚ!

Ο Γκαρσία μπορεί να γίνει ο φορ που έψαχνε η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανοίγει το νέο κεφάλαιο στην (ποδοσφαιρική) ζωή του Λιβάι Γκαρσία, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την ΑΕΚ και τον ίδιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι νομοτελειακό, ότι σε κάθε μεταγραφική περίοδο, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάντα γύρω από τα νέα πρόσωπα. Ειδικά όταν η ΑΕΚ έχει φέρει ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια (τι ωραίο είναι που θα αρχίσουμε να το λέμε ξανά, ολοένα και με μεγαλύτερη βεβαιότητα) κοτζάμ Βίντα και μαζί παίκτες υψηλού επιπέδου σαν τους Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα – ενώ έχει και στον…προθάλαμο τουλάχιστον δύο ακόμα βαρβάτες κινήσεις – τότε εύλογα καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον του κόσμου.

Ωστόσο, για την ΑΕΚ υπάρχει ακόμα μια «μεταγραφή». Δεν αναφέρομαι ούτε στον Τσούμπερ που απέκτησε έναντι μεγάλου ποσού, ούτε στην ανατροπή με τον Αμραμπατ. Ο παίκτης που μπορεί φέτος να αλλάξει όσα πίστευε ο καθένας γι’ αυτόν, είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Η καθιέρωση του σε ρόλο σέντερ φορ, εκτιμώ πως μπορεί να είναι η κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα για το μέλλον του 25χρονου μεσοεπιθετικού και θα τον εκτοξεύσει εκεί που πραγματικά μπορεί.

Η θέση που ξεχωρίζει

Τι έχουμε διαπιστώσει στα δύο χρόνια που αγωνίζεται ο Λιβάι με τη φανέλα της ΑΕΚ; Δεν νομίζω πως θα υπάρξουν πολλοί που θα αμφισβητήσουν, ότι πρόκειται για παίκτη με απίστευτα προσόντα. Δυνατός σαν ταύρος, με εκπληκτική επιτάχυνση, φοβερό άλμα, ικανότητα στο τελείωμα φάσεων, που δύσκολα πέφτει κάτω σε μαρκάρισμα. Είχαμε επίσης διαπιστώσει, πως ενώ είχε μαγικές στιγμές σε κάποια παιχνίδια, σε άλλα ήταν «εξαφανισμένος» και δεν μπορούσε να έχει συνέχεια στην απόδοση του. Συν βέβαια, πως υπήρχαν κάποιοι τραυματισμοί κάθε χρόνο, που τον κρατούσαν πίσω.

Από πέρυσι, όταν η ΑΕΚ ξέμεινε από επιθετικούς με τον τραυματισμό του Αραούχο και το χτύπημα στο μάτι του Ανσαριφάρντ, ο Λιβάι άρχισε να παίζει στην επίθεση. Εστω και σε μια ομάδα που δεν είχε αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της, ο Γκαρσία απέδειξε την ικανότητα του. Εκανε τη διαφορά στην αντίπαλη περιοχή, τον αισθανόταν η αντίπαλη άμυνα, σκόραρε και έκανε φάσεις, έδειξε πως μπορεί αυτή η μετάθεση να του αλλάξει όλη την καριέρα.

Το παράδειγμα του Λυμπερόπουλου

Δεν είναι η πρώτη φορά που φτάνει η κρίσιμη καμπή, όπου ένας παίκτης πρέπει να «αλλάξει» για να βγάλει όλες τις ικανότητες του. Η τελευταία αντίστοιχη περίπτωση που θυμάμαι, ήταν η μετατροπή του Νίκου Λυμπερόπουλου σε σέντερ φορ. Επειτα από σπουδαία πορεία στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιζε κυρίως ως δεύτερος επιθετικός ή το «δεκάρι» της εποχής – με τον Βαζέχα μπροστά κατά κύριο λόγο – όταν αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το 2003 βρέθηκε μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση.

Η ΑΕΚ έψαχνε τον διάδοχο του Ντέμη έπειτα από πολλά χρόνια που είχε συνδεθεί άρρηκτα μαζί του, ο Λυμπερόπουλος ήξερε πως η ΑΕΚ θα ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, έχοντας στην ομάδα Τσιάρτα, Μαλαδένη, Οκκά κ.α. Βέβαια, αυτός που ήξερε καλύτερα απ’ όλους, ήταν ο Μπάγεβιτς. Ο Λυμπερόπουλος είχε άλμα, τρομερή ικανότητα με το κεφάλι, καλό τελείωμα μέσα στην περιοχή, αίσθηση του χώρου, όσα χρειαζόταν ένα φορ. Και εγένετο φορ.

Διψήφιος κάθε χρόνο

Η εξέλιξη είναι γνωστή. Παίζοντας ως σέντερ φορ από εκεί και πέρα, ο Λυμπερόπουλος αναγέννησε την καριέρα του. Οντας ήδη 28 ετών, έγινε φορ στην ΑΕΚ και έκανε θραύση. Την πρώτη σεζόν είχε 17 γκολ/39 ματς, το 2004/05 13 σε 43 παιχνίδια, το 2005/06 16 γκολ σε 34 παιχνίδια. Με τον Φερέρ το 2006/07 εκτοξεύθηκε με 20 γκολ σε 39 ματς, στη σεζόν που η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρώτη στο γήπεδο είχε 13 γκολ σε 39 ματς. Έτσι πήρε μεταγραφή για τη Γερμανία και την Αιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ ήδη είχε επιστρέψει στην Εθνική ομάδα και ήταν βασικότατο στέλεχος. Γύρισε στην ΑΕΚ το 2010/11 με 12 γκολ σε 34 ματς, ολοκλήρωσε την καριέρα του με δέκα γκολ σε 35 συμμετοχές. Εύκολα διαπιστώνει κάποιος, πως η μετάλλαξη του σε κλασικό φορ ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με διψήφιο αριθμό τερμάτων ανά σεζόν, όπως ζητείται δηλαδή από μια ομάδα όπως η ΑΕΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X