Τα μυαλά της ΑΕΚ μέσα στο κεφάλι
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γύρισε από την Ολλανδία και καταπιάνεται στο blog του στο enwsi.gr για την πραγματικότητα στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο περσινός κακός σχεδιασμός της διοίκησης της ΑΕΚ και οι κάκιστες επιλογές σε πρόσωπα, έφερε την ομάδα στην 5η θέση και εκτός Ευρώπης.

Πίσω από τον Ολυμπιακό που πίστευαν πέρυσι ότι… έχουν αν είχαν έναν «Εμβιλά», στα ίσια με τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και μπροστά από τον ΠΑΟ του Γιοβάνοβιτς και τον Άρη του Καρυπίδη. Η ιστορία «έγραψε» και θέλω πάντα να την έχουμε δίπλα μας να της ρίχνουμε ματιές, σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Έτσι για να «προσγειωνόμαστε» όταν πρέπει, να αντιλαμβανόμαστε ποιός πρέπει να είναι ο πραγματικός δρόμος που πρέπει να διαβεί ο οργανισμός τούτη την ώρα.

Η συγκυρία του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις πολλές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, την αύρα Αλμέιδα και τις πρώτες καλές μεταγραφές, δημιουργεί ένα σκηνικό ενθουσιασμού. Ένα σκηνικό που μπορεί για τα… μέτρα της ΑΕΚ, να «καταρρεύσει» μονομιάς αν δεν υπάρχουν (πραγματικές) βάσεις. Και η ΑΕΚ, εκτιμώ ότι πρέπει να «παλεύει» να βάλει βάσεις σε ότι φτιάχνει φέτος. Το γιατί θα πρέπει να παίρνει απάντηση, όταν κοιτάμε τι (δεν) κάναμε πέρυσι, τι (δεν) κάναμε τα τελευταία χρόνια.

Λίγοι αλλά καλοί στην ΑΕΚ

Προφανώς και δεν γίνονται… όλα καλά στην ΑΕΚ. Προς Θεού, ας είμαστε σοβαροί. Αντιλαμβάνομαι όμως μία ΑΕΚ που κοιτά κατάματα πια τα πραγματικά προβλήματα της. Και στο ποδοσφαιρικό και στο ψυχολογικό και στο διοικητικό κομμάτι. Οι 18 ημέρες μαζί με την ΑΕΚ στην Ολλανδία, ήταν για μένα η απόδειξη ότι φέτος κάτι αλλάζει.

Δεν ξέρω που μπορεί να μας φτάσει, δεν ξέρω αν φτάνει για να δούμε μία ΑΕΚ… πρώτη σε όλα. Σίγουρα θα δούμε μία ΑΕΚ με ταυτότητα και αρχές στο χορτάρι. Δεν τα είχε και τώρα δείχνει να τα έχει. Έχει όμως και αγωνιστικά κενά. Και η άμυνα… φωνάζει. Στην Ολλανδία χάθηκαν «εργατοώρες» δίχως τα δύο βασικά κεντρικά μπακ και ένα ακόμη φορ (για μένα και τα δύο ακραία μπακ). Πρόβλημα για έναν προπονητή, όσο και αν ο Αλμέιδα είναι προπονητής που μιλά πολύ, αλλά λέει λίγα στην ουσία.

Η ΑΕΚ έχει φέρει καλούς παίκτες φέτος. Τέσσερις πολύ καλούς παίκτες. Λίγους μεν, αλλά πραγματικά καλούς. Το «καλοί» και το «λίγοι» είναι ευθύνη της διοίκησης. Περίμενα περισσότερα ποσοτικά, σε ένα τέτοιο καλοκαίρι και μετά από ότι έγινε πέρυσι. Σίγουρα έχουμε να δούμε ακόμη πολλά. Με τις μεταγραφές να τελειώνουν 15 Σεπτέμβρη οι μεταγραφές θα φτάσουν διψήφιο αριθμό.

Τα μυαλά της ΑΕΚ μέσα στο κεφάλι

Η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι γίνεται πιο ρεαλίστρια. «Έφαγε» τις κατραπακιές στο κεφάλι και πρέπει να «βγάλει» την αλαζονεία από το ύφος της ως κλαμπ. Δεν έχει φτάσει ακόμη σε τέτοιο επίπεδο. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και σταθερή και πρέπει το κλαμπ να «πατά» στην γη για τον πραγματικό στόχο της δημιουργίας μίας καλής ομάδας που θα ανέβει επίπεδο στο νέο γήπεδο.

Αν ξεκινήσει να συζητά από τώρα ότι είναι το Νο1 φαβορί για τον τίτλο και ότι «με έναν… Βίντα ακόμη» τους «καθαρίσαμε», θα ζήσει την ημέρα της μαρμότας. Ακόμη και οι λάθος διαρροές για μεταγραφικά ζητήματα, δημιουργούν λάθος εντυπώσεις και σκηνικό που δεν βοηθά το κλαμπ.

Ποντάρω πολλά στην σοβαρότητα που διέκρινα από τον Ματίας Αλμέιδα και τιμ του, από τον Μπρούνο Άλβες και τον Ράντεκ Κουχάρσκι στην συμπεριφορά τους. Μακάρι να βασιστούμε πάνω τους και να «πατήσουμε» για να φτιάξουμε μία πραγματικά καλή ΑΕΚ και να μην ζούμε ξανά σε… λογικές και απόψεις τύπου «Κονέ-Παπαδημητρίου» πέρυσι το καλοκαίρι. Και μιας που έμεινε ο Κονέ στην ΑΕΚ με αναβάθμιση μάλιστα, εύχομαι να άλλαξε πραγματικά προς το καλύτερο και ως ΑΕΚ να κοιτάμε μόνο την ΑΕΚ και τα (πραγματικά) προβλήματα της. Όσο λιγότερο η ΑΕΚ κοιτά και ασχολείται με τους αντιπάλους της φέτος, τόσο θα έχει περισσότερες ελπίδες να ζήσει ωραίες ποδοσφαιρικά στιγμές.

Η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Για να εξελίσσεται ως οργανισμός. Σε πολλά (στα περισσότερα) είχε μείνει πίσω.

ΥΓ: Μόνο «ευχαριστώ» για τα πολλά καλά σας λόγια όλες αυτές τις ημέρες για την προετοιμασία. Το enwsi.gr συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της… εξέλιξης. Και συνεχίζουμε προσεχώς με πιο ωραία πράγματα.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X