Εξίσου σημαντικό το μοντάρισμα με τη δουλειά στην Ολλανδία!

Μπήκε κανονικά ο Βίντα στην προπόνηση της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί τη σημασία όσων τώρα θα δουλέψει ο Αλμέιδα, την εικόνα που δεν λέει ψέματα και έχει υστερόγραφα... 

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η ομάδα επέστρεψε στη βάση της, ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν το δεύτερο απόλυτα ουσιαστικό κομμάτι της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν και φυσικά στα Σπάτα τους περίμενε ένα πολύ σημαντικό… εργαλείο σε όλα τα επίπεδα: ο Ντομαγκόι Βίντα ο οποίος απέδειξε ότι δεν έχει έρθει εδώ για τη χαρά και τη διασκέδαση, αλλά για δουλειά και ουσία στην καριέρα του. Το είπε άλλωστε ο ίδιος στους ανθρώπους της ΑΕΚ όταν του παρουσίασαν μια μπάλα να φωτογραφηθεί στο νέο γήπεδο για χάρη της παρουσίασης!
Ο διεθνής Κροάτης άσος ειναι το απόλυτο παράδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή γεγονός που πιστοποιεί όλη η πορεία του και η γεμάτη τίτλους καριέρα του. Σε όλα αυτά τα χρόνια ο Βίντα έχει χάσει μόλις 30 παρουσίες ελέω μικροπροβλημάτων τραυματισμού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνει μια και δεν μιλάμε για έναν παίκτη που κρύβεται, δεν μπαίνει δυναμικά σε φάσεις, δεν ρίχνει τα πόδια του και το κεφάλι του στις διεκδικούμενες μπάλες. Τα κάνει όλα αυτά και συνέχεια ο συγκεκριμένος…
Το πιο σημαντικό βέβαια είναι πως τα κάνει με επιτυχία. Είτε όταν απαιτείται να αμυνθεί είτε όταν σε στατική μπάλα καλείται να απειλήσει και πολλές φορές ανταποκρίνεται και σκοράρει! Είναι ένα εκ των δυνατών στοιχείων που διακρίνουν το παιχνίδι του, η δυνατότητα να σκοράρει από στατικές φάσεις, όπως όλοι γνωρίζουν θαρρώ! Ο Κροάτης λοιπόν βρισκόταν στα Σπάτα και έπιασε δουλειά με την εικόνα του σύμφωνα με τις μαρτυρίες να είναι απόλυτα ενθαρρυντική σχετικά με το πότε θα φτάσει το υπόλοιπο γκρουπ ποδοσφαιριστών που είναι δεδομένα πολλή μπροστά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και ρυθμού.
Το σημαντικό ωστόσο είναι πως βρίσκεται ήδη εδώ, ξεκίνησε δουλειά και η ΑΕΚ αλλά και κατ επέκταση ο Αλμέιδα, έχει το ένα από τα δύο στόπερ που περίμενε και ήθελε μαζί του,  σχετικά σημαντικό χρόνο για να δουλέψει μαζί του. Να τον προσαρμόσει, να τον… κουμπώσει με όσα έχει στο μυαλό του σε αγωνιστικό επίπεδο και από κοινού να δουλέψουν και όλα τα εξίσου ουσιαστικά ζητήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Διότι τον θέλει για ηγέτη της άμυνας αλλά και του εσωτερικού των αποδυτηρίων μαζί με μερικούς άλλους.

Σπουδαίας σημασίας η δουλειά στα Σπάτα!

 

Εξίσου σημαντικό το μοντάρισμα με τη δουλειά στην Ολλανδία!

Γενικά μπήκαμε στη φάση του τελικού βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ΑΕΚ έως τα μέσα Νοεμβρίου. Τουλάχιστον έως τότε αφού φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Έτσι οι ομάδες θα χουν και δεύτερη δυνατότητα ουσιαστικής δουλειάς στα μισά και πριν της αγωνιστικής σεζόν. Γεγονός που προφανώς και γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει οι συνεργάτες του Αργεντινού τεχνικού και έχουν όπως έμαθα καταλήξει στον προγραμματισμό τους για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Τώρα στα Σπάτα είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της δουλειάς, αντίστοιχα ουσιαστικό με αυτό στην Ολλανδία, για να γνωρίζουν όλοι τι να περιμένουν. Σε αυτό το διάστημα πρέπει να επιτευχθεί το δέσιμο, να αποφασιστεί η βάση της τακτικής προσέγγισης (αν θα είναι τριάδα για παράδειγμα με παραλλαγές, 3-5-2 και 3-4-3, ή τετράδα στην άμυνα) και τελικά το μοντάρισμα! Να πετύχει το κομμάτι της προσαρμογής των νέων, το πάντρεμα με τους παλιούς και να φτάσουμε στην κατάλληλη χημεία που θα αποφέρει ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα, αυτό που στο χορτάρι αναγνωρίζουμε όταν το δούμε ως: καλοδουλεμένο σύνολο!
Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο και μάλιστα έχει αποδειχθεί κατά καιρούς αυτό. Εκείνη η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς της δεύτερης παρουσίας στον κιτρινόμαυρο πάγκο, με εξαιρετικά …υλικά (η dream team ντε) χρειάστηκε χρόνο, το πρώτο μισό σχεδόν, για να δέσει και να κάνει όμορφα πράγματα. Είχε βέβαια και στο μεταξύ ευρωπαϊκές υποχρεώσεις εκείνη η ομάδα και όχι διαθέσιμο χρόνο για να δέσει. Εδώ υπάρχει και σωστά δείχνει να το αντιλαμβάνεται ο Αλμέιδα και να δουλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση…
Για τον λόγο αυτό σημειώνουμε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα και τον δεύτερο στόπερ της. Διότι αν μπορεί να τον έχει ο κόουτς και οι συνεργάτες του τουλάχιστον 15 μέρες πριν την έναρξη, θα τον παρουσιάσουν και έτοιμο νωρίτερα από το να φτάσει στην Αθήνα μετά τις 10 με 15 Αυγούστου. Εννοείται και αυτό δεν αλλάζει ότι ο ένας κεντρικός αμυντικός θα έπρεπε να ήταν Ολλανδία, αλλά δεν τα κατάφεραν, δεν γίνεται πλέον να το λέμε άλλο, κούρασε και πρέπει να δούμε παρακάτω… Όπως και να χει επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει εδώ, σε τούτο το site, η ΑΕΚ και δη με την εικόνα των άλλων και την κατάστασή τους, δεν επιτρέπεται να κάνει εκπτώσεις στην αναβάθμιση της 11άδας της, όπου χρειαστεί, διότι μπορεί να αποδειχθεί χρόνια ευκαιρία!
Εξίσου σημαντικό το μοντάρισμα με τη δουλειά στην Ολλανδία!
Υγ: Όλες οι στιγμές, οι φωτογραφικές που είδαμε από την πρώτη προπόνηση στα Σπάτα, μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας, μου βγάζουν όλη την υγεία που πλέον έχουν τα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Η στιγμή στο φατούρο γίνεται παντού, αλλά η έξοδος από τα αποδυτήρια, στα σκαλιά του προπονητικού κέντρου, είναι ξεκάθαρο ότι όλοι γουστάρουν που είναι εδώ και στην ΑΕΚ. Όχι μόνο οι αγκαλιές Βίντα με Τζαβελλα και τα γέλια, αλλά και το γέλιο του Γκατσίνοβιτς με Άμραμπατ και όλη η κατάσταση στην ομάδα. Φαίνεται το πράγμα. Θα κριθεί ωστόσο σε απόλυτο βαθμό και στη στραβή εννοείται, κυρίως σε αυτή, αλλά και πάλι γιατί να έρθει, ας μη ζήσουμε φέτος τέτοια…
Υγ2: Ειλικρινά δεν θέλω καν να σκεφτώ, όχι, για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ καν να το φέρω στο μυαλό μου, τι θα γινόταν αν στην ΑΕΚ έφερναν για προπονητή τον Κορμπεράν. Όχι γιατί ο άνθρωπος είναι άσχετος, εμείς είμαστε σίγουρα, όχι αυτός όμως. Αλλά ούτε μπορώ να σκεφτώ τι αφιερώματα απαξιωτικά και γελοιοποίησης θα έκαναν τα δήθεν αντικειμενικά site και οι opinion makers. Όπως και να χει ο άνθρωπος μπορεί να αποδειχθεί ιδανικός για τη δουλειά, μακάρι βέβαια όχι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την επιλογή του Ολυμπιακού, απλά ελπίζω να είναι τέτοια όπως μου μοιάζει: λευκή πετσέτα κοινώς!
Υγ3: Καλά το πάει ο Αυγενάκης παιζει να καταφέρει να μην υπάρξει πρωτάθλημα μπάσκετ και βόλεϊ. Αλλά αυτός δεν ευθύνεται, τόσο μπορεί, αυτό του επιτρέπουν, δεν κάνει το παλικάρι δεδομένα. Δεν πρέπει να βαράμε το σαμάρι για να ακούσει το γαϊδούρι: Ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται καν για άλλα και άλλα σοβαρά με τον αθλητισμό θα ασχοληθεί; Ποτέ ρε!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X