Για συγκρίνετε λίγο καταστάσεις
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το πως έχουν φερθεί οι δήθεν αντικειμενικοί σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και σε Μελισσανίδη, Μαρινάκη και Σαββίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το βράδυ της Κυριακής, έχουν γίνει πάρα πολλά. Και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να εστιάσουμε σε συγκεκριμένους τρόπους και συμπεριφορές από αυτές τις ανεξάρτητες και αντικειμενικές φωνές ή λέξεις των εκπληκτικών opinion makers που το παίζουν με παταγώδη αποτυχία αντικειμενικοί. Η αλήθεια είναι ότι έχει γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με το ξεβράκωμα όλων τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

 

Θυμάμαι χαρακτηριστικά πέρσι τέτοια εποχή, μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τη Βελέζ, το ανάθεμα του κόσμου και του Τύπου να έχει πέσει πάνω στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Δεν έκανε ο Μελισσανίδης μεταγραφές, δεν έκανε ο Μελισσανίδης κινήσεις, δεν προπόνησε ο Μελισσανίδης καλά την ομάδα.

 

Η ευθύνη το λέγαμε τότε και θα το λέμε πάντα εμείς οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ ανήκει στο αφεντικό. Αυτός έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Και όταν ήρθαν οι αποτυχίες, ο Μελισσανίδης φρόντισε να καλύψει όλους τους υπαλλήλους του αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Το έκανε δημόσια το 2021 και το 2022 προχώρησε σε ολικό facelift του συλλόγου.

 

Θα μου πείτε «ρε Βούλγαρη κάτσε λίγο δεν έφταιγε;». Φυσικά και έφταιγε, φυσιολογικά τα «άκουγε» και η κριτική -προσέξτε η κριτική και όχι το ανάθεμα και ο μηδενισμός- ήταν απολύτως δικαιολογημένη.

 

Η ΑΕΚ τον Μάιο πέρασε τεράστιους κλυδωνισμούς με την αδιανόητη αποτυχία να εξασφαλίσει μία θέση στην Ευρώπη. Ωστόσο μέσα από μία τρίμηνη διαδικασία κατάφερε να βρει τα πατήματά της και να μπει σε ένα σωστό δρόμο. Δεν έχει πετύχει τίποτα απολύτως προς το παρόν, δεν πανηγυρίζουμε και φυσικά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Απλά βλέπεις πλέον μία εικόνα που θυμίζει κανονικότητα της ΑΕΚ.

 

Από το βράδυ της Τετάρτης και τον αποκλεισμό με το τετράμπαλο της Μακάμπι, όλοι, μα όλοι έπεσαν να φάνε τον Μαρτίνς. Είχε μερίδιο ευθύνης ο Πορτογάλος; Ναι. Το είχε εξ ολοκλήρου; Όχι. Μήπως είδατε εσείς πουθενά τα… κατεβατά που διαβάζαμε για τον Μελισσανίδη για τον Μαρινάκη; Όχι βέβαια.

 

Μήπως είδατε πουθενά να γράφεται ότι είχε υπεύθυνο μεταγραφών τον Μοντεστό και τώρα δεν έχει κανέναν; Φυσικά και όχι. Βλέπετε πουθενά κριτική για τον… Τεχνικό Διευθυντή Βασίλη Τοροσίδη όπως γινόταν με όλους τους προηγούμενους της ΑΕΚ. Οπωσδήποτε όχι. Μήπως είδατε το παραμικρό σχόλιο για το ότι οι μεταγραφές του Ολυμπιακού βγαίνουν άχρηστες μία μία;

 

Για μετρήστε μόνο τα περσινά (όπου πήραν το πρωτάθλημα ελλείψει δεύτερου): Λόπες, Καρμπόβνικ, Γκάρι Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Ονιεκούρου, Κουντέ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς… Και δεν βάζω τους μικρούς που αραδιάζουν λες και φέρνουν κράματα Ρονάλντο και Μέσι. Κάτι παίκτες τύπου Νταμπό, Κανέ, Μπα, Κίνκουε… Να δούμε και φέτος τι πήραν; Τον Πίπα, τον Ζινκερνάγκελ, τον… Αλίαγκιτς, τον Καμαρά του Άρη και τον Βρσάλικο.

 

Είδατε λοιπόν εσείς να συμπεριφέρονται στον Ολυμπιακό όπως στην ΑΕΚ; Όχι βέβαια. Και αν μου πείτε ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα και για αυτό δεν δέχεται κριτική, να σας πω ότι η κριτική δεν γίνεται βάσει των τίτλων, αλλά της πραγματικότητας και των συνολικών γεγονότων. Κάτι που θα αποδειχθεί παρακάτω.

 

Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ, έπαθε ακριβώς ότι έπαθε η ΑΕΚ. Βάλτε σε όποια εφαρμογή με πρωτοσέλιδα θέλετε και δείτε τι γράφτηκε πέρσι και τι φέτος. Θα μου πείτε άλλο το βεληνεκές της ΑΕΚ και άλλο του Πάοκ. Εδώ συμφωνούμε απόλυτα. Άλλοι νομίζουν ότι έχουν ψηλώσει κάτι που δεν ισχύει, αλλά ας εστιάσουμε στη συμπεριφορά των αντικειμενικών και των αδέσμευτων.

 

Ποιον έριξαν πρώτο στο λάκκο των λεόντων; Τον Μπότο. Μετά την έπεσαν λίγο στον κλάψα από τη Ρουμανία για τις επιλογές του. Την πέρασε όμως πολύ επιδερμικά. Ο Μιλόγεβιτς πέρσι είχε στηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δικαιολογημένα, αλλά και πάλι βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και μη μου πείτε πόσο πετυχημένος είναι ο Λουτσέσκου. Στο -19 τερμάτισε πέρσι, έχασε τον τελικό του Κυπέλλου και στην Ευρώπη από εκεί που θα πήγαινε στα Τίρανα πήγε μέχρι το σταθμό των ΚΤΕΛ… Μια χαρά σανό και παραμύθι πούλησε.

 

Είδατε πουθενά κριτική για τις μεταγραφές; Που αντικατέστησε Βαρέλα και Κρέσπο με τον Κάργα και κάποιον Νάσμπεργκ που ακόμα δεν έχει έρθει; Είδατε πουθενά κριτική για τον Τζόλε του Βορρά που αποβλήθηκε και πήγε σαν κλόουν στα αποδυτήρια για να γλιτώσει το κράξιμο στο φινάλε; Είδατε κριτική που ένα παιδάκι από τη Βραζιλία τους κάνει ότι θέλει; Όποτε γουστάρει έρχεται, όποτε γουστάρει φεύγει και τους γελοιοποιεί χωρίς καμία συνέπεια;

 

Είδατε κριτική που πήραν 10 και βάλε χαρτιά από την Ευρώπη πέρσι και άλλα 8 χαρτιά από τις πωλήσεις Σφιντέρσκι και Τσόλακ και δεν έχουν ξοδέψει παρά ελάχιστα; Και δεν βάζω καν αυτά που πήραν πριν από ένα καλοκαίρι για Τζόλη και Γιαννούλη. Μία σχεδόν 20άρα στο νερό. Σύνολο 38 και πλέον εκατ. ευρώ.

 

Μήπως διαβάσατε κανέναν για τις πετυχημένες μεταγραφές του Τέιλορ, του Μιτρίτσα, του Σίντκλεϊ; Μήπως είδατε για τον… Ουάρντα ή τον Ροντρίγκο το καλύτερο δεξί μπακ της Πορτογαλίας; Μήπως για τον Τόμας;

 

Είδατε πουθενά να ακούει τίποτα ο Σαββίδης; Όχι φυσικά. Είδατε κανέναν να του τη λέει επειδή έκλεισε την κάνουλα; Μήπως είδατε να λένε για τους Νο2 και Νο3; Τον Γκαγκάτση και τον Κυριάκο; Ή για τον Γιώργη που τώρα στις «φάπες» έχει εξαφανιστεί; Και πάλι όχι! Λογικό όμως. Ο Ιβάν «ταΐζει» κόσμο και κοσμάκι… Ο Μελισσανίδης πάλι «όχι»

 

Μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει και τις αγωνιστικές αποτυχίες της ΑΕΚ σκεφτείτε και κάτι άλλο. Ο Μελισσανίδης αυτή την 4ετία ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και του γηπέδου στα Σπάτα. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί το σύγχρονο έστω και σχεδόν 20ετίας «Καραϊσκάκη» το οποίο είναι υπερχρεωμένο και το Ρέντη μέρος του οποίου είναι του Κόκκαλη. Ο ένας έκανε έργα και ο άλλος όχι! Ο ένας είχε την κάβα δεκαετιών από τα μασούρια του Champions League και ο άλλος ξεκινούσε κυριολεκτικά από το μηδέν. Και όσο τα έσοδα του Ολυμπιακού δεν είναι τα γκαραντί από το Champions League η ποιότητα όλο και πέφτει. Φαίνεται χρόνο με το χρόνο. Όσο δεν ελέγχει ΕΠΟ και διαιτησία σκούζουν ακόμα περισσότερο. Και τώρα που έφυγε ο Κλάτενμπεργκ το γέλιο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Γιατί ρόδα είναι και γυρίζει.

 

Στη Θεσσαλονίκη δε, επειδή μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα, τα έργα υποδομής και ανάπτυξης είναι ΖΕΡΟ. Θα φτιάξουν νέο προπονητικό, θα φτιάξουν νέο γήπεδο, θα… θα… θα… προς το παρόν έχουν ή είχαν φτιάξει το… σύστημα του Κόκκαλη και του Μαρινάκη. Δανεικούς, μία περίεργη ιστορία με την Ξάνθη και πολλά ακόμα. Το μεγαλύτερο επίτευγμά τους ήταν ότι πήραν τρεις τελικούς από την ΑΕΚ και έφτασαν στους τίτλους τον Άρη. Όταν με το καλό ξεκινήσουν το γήπεδο, να δούμε πόσο ανοιχτοχέρης θα είναι ο Σαββίδης με τις ΑΜΚ που έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τα 120.

 

Την ίδια ώρα βεβαίως η ΑΕΚ θα ξεκινήσει να έχει τεράστια κέρδη από το γήπεδό της και όχι μόνο. Και θα δούμε αν τελικά τα χώματα και τα μπετά παίζουν μπάλα. Προς το παρόν περιμένουμε την 17η Σεπτέμβρη για τα εγκαίνια του ωραιότερου και πιο σύγχρονου γηπέδου στην Ελλάδα!

 

ΥΓ: Για να δείτε το μέγεθος του παραμυθιού το μεσημέρι ο Ολυμπιακός έλεγε και μοίραζε πως «δεν απασχολεί» ο Μπίλιτς. Και το βράδυ βγήκε ο Μπίλιτς και δήλωσε ότι τους απέρριψε! Και κάπως έτσι κατέληξαν στον Κορμπεράν τον προπονητή της Δόξας Κατοκωπιάς και του Ερμή Αραδίππου. Βεβαίως κάποιοι «επαναστάτες» τώρα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Για συγκρίνετε λίγο τα βιογραφικά των προπονητών που έφερε ο «σφιχτός» Μελισσανίδης και ο πλούσιος και ανοιχτοχέρης Μαρινάκης. Πόσες εμπειρίες έχει ο Πελάδο και πόσες ο technical coach του Μπιέλσα. Technical, ούτε καν… Assistant όπως ήταν o… Ζοσέ Μοράις με τον Ζοσέ Μουρίνιο σε Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι. Και σε όλα τα παραπάνω δεν έχω γράψει λέξη για το ΦΙΑΣΚΟ με τον Ντε Σάνκτις που πήγε στην τεράστια Σαλερνιτάνα, για τον Μοντέστο που πήγε στη νεοφώτιστη Μόντσα, για τη Σουλούκου που επίσης έφυγε, για τον Σκάρπα που υπέγραψε στη Νότιγχαμ,

 

ΥΓ 2: Και μιας και λέγαμε για Μελισσανίδη, Μαρινάκη και Σαββίδη. Η μόνη σχέση που έχει ο πρώτος με τα media είναι η Ναυτεμπορική. Ο δεύτερος έχει Τα Νέα, το Βήμα, το in.gr, το Mega και άμεση σχέση με δήθεν αντικειμενικές αθλητικές ιστοσελίδες όπως το… 11. Ο τρίτος έχει το ΟΠΕΝ, το Έθνος, και το κουρδιστό πορτοκάλι. Χώρια κάτι άλλα παρακλάδια. Δύσκολο να κάνεις κριτική…

 

ΥΓ 3: Την κάνω… Πάω για βουτιές! Θα τα πούμε μετά τον 15Αυγουστο. Μέχρι τότε καλά να περνάτε και ας ελπίσουμε οι επόμενες μεταγραφές της ΑΕΚ να έρθουν σύντομα και μαζεμένες.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X