Η σωστή ερμηνεία της κατάστασης θα υπάρξει αν η ΑΕΚ συνεχίσει να εξελίσσει τον εαυτό της

Οπαδοί της ΑΕΚ στα γραφεία της ΠΑΕ - Mίλησαν με Κονέ, Παπαδημητρίου!
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ανάγκη να παραμείνει η ΑΕΚ προσηλωμένη στα δικά της πρέπει και όχι στην άθλια εικόνα των άλλων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, είναι η αλήθεια, από εκείνη την περίοδο κατά την οποία τα στελέχη της ΠΑΕ πίστευαν ότι η διαφορά από τον Ολυμπιακό ήταν ένας Εμβιλά και ότι από τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε πια καμία. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ τερμάτισε 5η στη βαθμολογία πίσω και από τον Άρη μένοντας εκτός Ευρώπης, ήταν το ηχηρό αλλά μαζί και απαραίτητο χαστούκι για να έρθουν κάποια μυαλά στις θέσεις τους.

Ένα χρόνο μετά, μπορώ να διαπιστώσω σημαντικές αλλαγές, όλες προς το καλύτερο. Από τον τρόπο δουλειάς του προπονητή και την προσέγγισή του απέναντι στα πραγματικά προβλήματα νοοτροπίας και αντίληψης του οργανισμού, έως και τη λειτουργία του μεταγραφικού επιτελείου το οποίο έως σήμερα έχει φέρει παίκτες καλούς. Λίγους μεν ακόμα, αλλά σίγουρα καλούς. Χωρίς υπερφίαλες προσεγγίσεις και υπεροπτικές έως και αλαζονικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες με τον Βράνιες, τον Τζαβέλα και δίχως μέσους της προκοπής, η ΑΕΚ θα έπαιρνε πρωτάθλημα.

Το θέμα είναι να συνεχίσουμε έτσι, να μην παρεκκλίνουμε ούτε στιγμή από αυτή την προσπάθεια διαφοροποίησης των όσων μέχρι πέρυσι ίσχυαν και από το μονοπάτι της συνεχούς εξέλιξης της ΑΕΚ μέσα από μεθοδική δουλειά, νορμάλ προσέγγιση των δεδομένων και πρωτίστως αξιολόγηση των ίδιων των δυνατοτήτων της ομάδας σε σχέση με αυτό που ήταν πριν και όχι σε σύγκριση με αυτό που παρουσιάζουν οι άλλοι σήμερα.

Το θεωρώ δεδομένο ότι αν η στελέχωση της ΠΑΕ σε αθλητικό επίπεδο είχε μείνει η ίδια και απαράλλαχτη με την πρότερη κατάσταση, σήμερα εκείνοι που ένα καλοκαίρι νωρίτερα, πρωτοστατούντος βέβαια του του Δημήτρη Μελισσανίδη, δημιούργησαν ένα ποδοσφαιρικό έκτρωμα, θα έλεγαν ότι με τέτοιο Ολυμπιακό και αυτό τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ θα έχει στο τσεπάκι της στο πρωτάθλημα. Θα το έλεγαν κι ας μπήκε μόλις ο Αύγουστος, με όσα μπορούν όλοι στην Ελλάδα να διορθώσουν για να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο. Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι ξεφύγαμε από αυτή την ατραπό και μένουμε συγκεντρωμένοι σε όσα η ίδια η ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να κάνει για να γίνει ξανά αληθινή διεκδικήτρια του τίτλου. Στις πράξεις και όχι στα λόγια.

Ό,τι κι αν παρουσιάζουν σήμερα οι αντίπαλοι της ΑΕΚ, όποια κι αν είναι η εικόνα τους στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις που δίνουν ή έδωσαν, δεν θα πρέπει να τους παίρναμε και για ηλίθιους ώστε να αφήσουν την κατάσταση στη μεριά τους έως έχει. Αυτό θα ήταν κάτι που ενδεχομένως θα κάναμε εμείς, όπως δυστυχώς μας έχει διδάξει το πολύ άσχημο πρόσφατο παρελθόν μας. Ούτε θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης πόσο πολύ θα προσπαθήσουν -όπως κατ’ εξακολούθηση αμφότεροι κάνουν τα τελευταία χρόνια- για να κερδίσουν πράγματα στο παρασκήνιο. Είναι στο DNA τους να ψάχνουν για οφέλη με όλους τους πλάγιους τρόπους.

Τα κεφάλια μας μέσα λοιπόν και συγκέντρωση σε αυτό που εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε, αδιαφορώντας για το τι κάνουν εκείνοι. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι μία ΑΕΚ αντάξια του ονόματός της, της ιστορίας της και της μεγάλης συγκυρίας επιστροφής της στο δικό της σπίτι. Να δούμε επιτέλους μία ομάδα που θα μας εμπνέει, θα μας πορώνει και θα μας συγκινεί. Αν γίνει αυτό δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα και κανέναν, όμως πρώτα από όλα ας έχουμε καλά στο μυαλό μας ότι μόνο εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας και την ποδοσφαιρική πραμάτειά μας.

*Θα τα πούμε ξανά σε περίπου 17-18 ημέρες. Ήρθε η ώρα για διακοπές, εύχομαι σε όλους να περνάτε καλά, όπου είστε, με χρόνο για εσάς και τις οικογένειές σας. Κι όταν θα ανταμώσουμε πάλι, να μιλάμε για την ΑΕΚ όπως όλοι εδώ και χρόνια την ονειρευόμαστε. Άλλωστε θα το κάνουμε πια μέσα από το δικό μας σπίτι.

Σταμάτης Βούλγαρης: Για την ΑΕΚ δεν άλλαξε τίποτα
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X