Κάαν Μπαγιαζί στο enwsi.gr: «Ο Βίντα ξέρει να κατακτά τίτλους – Ατού του οι στημένες φάσεις»

Κάαν Μπαγιαζί στο enwsi.gr: «Ο Βίντα ξέρει να κατακτά τίτλους – Ατού του οι στημένες φάσεις»
Photo Credits: INTIME

Ο ρεπόρτερ της Μπεσίκτας σκιαγραφεί στο enwsi.gr το αγωνιστικό προφίλ του Κροάτη κεντρικού αμυντικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με κάθε επισημότητα ο παικταράς, Ντομαγκόι Βίντα είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Ο Κροάτης αμυντικός ανακοινώθηκε επίσημα και θα αποτελέσει τον ηγέτη στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα για την νέα αγωνιστική περίοδο. Το enwsi.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο της Μπεσίκτας, Κάαν Μπαγιαζίτ, προκειμένου να μας δώσει μια αναλυτική και ακριβή εικόνα για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Ο φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ με την Κροατία, αγωνίστηκε για 4,5 χρόνια στον Τουρκικό σύλλογο με απολογισμό ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ σε συνολικά 137 παιχνίδια.

Επομένως, η άποψη ενός ατόμου που ειδικεύεται με τα θέματα της Μπεσίκτας μπορεί να αποδειχθεί σημαντική για να δημιουργήσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον ποδοσφαιριστή.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Βίντα;

-Ο Βίντα είναι σταθερός αμυντικός, δυνατός στον αέρα, με ποιότητα στα τάκλιν και αξιοπρεπή ρυθμό. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά δεν ξεχωρίζει για τo build up από πίσω. Τον εκτιμώ πολύ σαν παίκτη, ωστόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί η απόδοση του όσο μεγαλώνει ηλικιακά.

Πώς θα περιέγραφες την πορεία του στην Μπεσίκτας; Είχε θετικό πρόσημο;

Η καριέρα του Βίντα με την φανέλα της Μπεσίκτας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο μετά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Ευτυχώς κατάφερε να αλλάξει την απόδοση του και έγινε σταθερός στα μετόπισθεν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με αποκορύφωμα το νταμπλ που κατέκτησε με την Μπεσίκτας το 2021, στο οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως ηγέτης της άμυνας. Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια της πορείας του στην Μπεσίκτας έχει πετύχει μερικά αξιομνημόνευτα τέρματα, όπως το γκολ της ισοφάρισης εναντίον στην Φενερμπαχτσέ όπου ήταν το έναυσμα για την μεγάλη νίκη με 3-1.

Πώς μπορεί ο Βίντα να βοηθήσει την ΑΕΚ; Η εμπειρία του είναι σημαντική για μια ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα;

– Ο Βίντα είναι αρκετά έμπειρος, έχει αγωνιστεί σε τελικό Μουντιάλ το 2018, έχει πολλές συμμετοχές στο Champions League και αρκετά εγχώρια πρωταθλήματα με την Μπεσίκτας και την Ντιναμό Κιέβου. Έχει το know how στις κατακτήσεις τίτλων και γνωρίζει τι χρειάζεται για να φτάσει η ομάδα του έως τέλος.

Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία στο παιχνίδι του;

– Ο Κροάτης είναι πάντα μια απειλή στα στημένα που κερδίζει η ομάδα του και ομοίως παρουσιάζεται σταθερός στον αέρα και στις αμυντικές στατικές φάσεις. Είναι ένας κοντρολαρισμένος αμυντικός, με ηγετικές ικανότητες . Η αδυναμία του είναι μάλλον το build up παιχνίδι του, παρ’ όλα αυτά όχι σε μεγάλο βαθμό.

Η ηλικία του Βίντα μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή του στο τερέν;

Εάν υπάρχει κάποιο αδύναμο στοιχείο που δεν ανέφερα στην προηγούμενη ερώτηση αυτό ίσως είναι η ηλικία του. Στα 33 του δεν είναι ο πιο μικρός, ωστόσο παραμένει χωρίς αμφιβολία ένας ποιοτικότατος στόπερ. Ασφαλώς δεν είναι ο ίδιος που αγωνίστηκε στον τελικό του Μουντιάλ αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό. Έχει περάσει τα κορυφαία ποδοσφαιρικά του χρόνια, αλλά σίγουρα δεν είναι στα τελειώματα. Παραμένει ένας κορυφαίου επιπέδου αμυντικός.

 

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X