Καλός και ως φορ ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν σκόρερ ολκής

Καλός και ως φορ ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν σκόρερ ολκής
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου παραδέχεται το ευφυές του εγχειρήματος να παίζει ο Γκαρσία και στην κορυφή, αλλά η ανάγκη για φορ, παραμένει ακλόνητη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία από τις πιστοποιήσεις ότι η ΑΕΚ γύρισε οριστικά τη σελίδα της και άφησε πίσω της καταναγκαστικές ποδοσφαιρικές μεθόδους οι οποίες προέκυπταν μέσα από μη λογικούς συμψηφισμούς, θα αποτελέσει η επιλογή του φορ που θα αποκτηθεί. Σε πρόσφατες περιόδους, θα γινόταν στην ομάδα πιστευτό ότι η μονιμοποίηση του Λιβάι Γκαρσία σε ρόλο κυνηγού, θα καθιστούσε περιττή την περαιτέρω ενίσχυση. Όχι τώρα όμως…

Ο Ματίας Αλμέιδα μας έχει έως σήμερα πείσει ότι δεν κάνει εκπτώσεις σε όσα θέλει για το ρόστερ που θα καταστήσει την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια ξανά. Θα μπορούσε να έχει η ομάδα 2-3 επιπλέον μεταγραφές ακόμα, αν ο ίδιος είχε προσπεράσει πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες στα χαρακτηριστικά που θέλει να έχουν οι παίκτες που θα αποκτηθούν. Δεν το έκανε! Πιστεύω λοιπόν ότι δεν θα του περάσει καν από το μυαλό η ιδέα ότι «καλά είμαστε και μπροστά, έχουμε τον Αραούχο, τον Λιβάι και τον Κοσίδη αν χρειαστεί». Σκέψεις που άλλοτε γίνονταν πράξεις και δημιουργούσαν προβλήματα που η ομάδα έβρισκε συνεχώς μπροστά της.

Είναι λοιπόν εκτός συζήτησης το να υπάρχει πια έστω και ένας εντός της ΑΕΚ που να βολεύεται με τέτοιες πρακτικές, τις οποίες τα τελευταία χρόνια, η Ένωση είχε παγιώσει, επιλέγοντας να πέφτει μόνιμα σε τοίχο. Όχι, δεν θα γίνει ξανά, η ομάδα έχει ξεκάθαρη ανάγκη από έναν φορ περιοχής που θα έχει πίσω του μια καριέρα παίζοντας αυτή τη θέση και μόνο, σημαντική πορεία με γκολ και παραστάσεις από καλά πρωταθλήματα. Εκεί επικεντρώνεται η αναζήτηση και ο Αλμέιδα δεν θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο. Ούτε καν θα έμπαινε σε διαδικασία να το συζητήσει, όπως θα έκαναν πολλοί προγενέστεροι.

Ο πρώτος που το εφήρμοσε και ο «κράχτης» για τους επόμενους

Για να αποδίδουμε τα «του Σωκράτους, τω Σωκράτι», ο Οφρυδόπουλος ήταν ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, έστω μέσα από την ανάγκη που δημιουργήθηκε με τον Αραούχο απόντα και τον Ανσαριφάρντ επί της ουσίας ενεργό για 10-15 λεπτά λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε στο μάτι. Θα μπορούσε να είχε τοποθετήσει τον Άμραμπατ στην κορυφή ή να δοκιμάσει εκεί τον Τσούμπερ. Μέσα από εκείνη τη διαδικασία και τα τρία γκολ που ο Λιβάι σκόραρε κόντρα σε Άρη και Ολυμπιακό στα τελειώματα των πλέι οφς, εμπνεύστηκε και ο Αλμέιδα, ο οποίος τότε παρακολουθούσε στενά -ακόμα και δια ζώσης- την ΑΕΚ.

Πράγματι, ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πιο εύκολα πλέον θα βρίσκει χώρο στην ενδεκάδα παίζοντας κοντά στον φορ, παρά στις πτέρυγες, ειδικά αν ο προπονητής μονιμοποιήσει τη διάταξη με τρεις στόπερ. Ο Γκαρσία δεν έδειξε την ίδια προσαρμοστικότητα με τον Τσούμπερ (και τον Άμραμπατ) στο να παίζει όλη την πλευρά, καθώς ειδικά ανασταλτικά, είναι πολύ πιο ευάλωτος. Επίσης, θα ήταν κρίμα και άδικο να «σπαταληθεί» σε τέτοιο ρόλο, από τη στιγμή που σε σχέση με τους δύο προαναφερθέντες, έχει πολύ περισσότερο το γκολ και την ικανότητα στο ένας με έναν.

Όποια όμως κι αν είναι η διάταξη, όπως κι αν ο Αλμέιδα αποφασίσει να παίξει όταν θα έχει ενεργούς τον Βίντα και τον έτερο στόπερ που θα αποκτηθεί, το πόσο απαραίτητο είναι για την Ένωση να βρει έναν ικανό σκόρερ στο αντίπαλο «κουτί», δεν χωρά σε συζήτηση δεύτερων σκέψεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευπάθεια του Αραούχο και το σχεδόν «σιγουράκι» των μυικών θεμάτων που θα προκύψουν μέσα στη σεζόν, όπως σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Άλλωστε ήδη, στη μισή και πλέον προετοιμασία στο Άλκμααρ, ο Αργεντινός ήταν απών. Φορ γκολτζής λοιπόν, υψηλού επιπέδου, για λύσεις απέναντι σε όλων των ειδών τις άμυνες. End of discussion!

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X