Βίντα: Ο «βασιλιάς του Κιέβου» από την Κροατία που μιλάει στα δύσκολα

Βίντα: Ο «βασιλιάς του Κιέβου» από την Κροατία που μιλάει στα δύσκολα
Photo Credits: INTIME

Η πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα του Ντομαγκόι Βίντα που έρχεται να δώσει στην ΑΕΚ κάτι που δεν είχε εδώ και χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

To 2018 ήταν μια χρονιά ορόσημα για την ΑΕΚ. Το 2018 ήταν μια χρονιά ορόσημο και για τον Ντομαγκόι Βίντα. Ο κεντρικός αμυντικός που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον στόπερ… ηγέτη που θα μπει στην OPAP Arena και θα γίνει εκείνος που θα αναδιαμορφώσει την αμυντική εικόνα του Δικεφάλου μετά από μερικές καταστροφικές χρονιές.

Τον Ιούλιο του 2018, όταν ο Κροάτης άσος έπαιζε στον τελικό του Μουντιάλ με τη Γαλλία, η ΑΕΚ βρισκόταν ακόμα στο μεθύσι του πρωταθλήματος. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη για την Ένωση, ενώ ο Βίντα πήγε στην Μπεσίκτας για να κυριαρχήσει. Τώρα οι δρόμοι ΑΕΚ και Βίντα ενώνονται σε ένα deal που… τρελαίνει τον κόσμο.

Μια αναζήτηση να κάνει κάποιος μόνο στις εικόνες του Κροάτη στο διαδίκτυο θα τον δει σε στιγμιότυπα ματωμένο, να φωνάζει, να πανηγυρίζει να δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο, χωρίς «εκπτώσεις». Αυτό ακριβώς είναι και το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει ο Ματίας Αλμέιδα. Δυναμική, πάθος και… τρέλα.Βίντα: Ο «βασιλιάς του Κιέβου» από την Κροατία που μιλάει στα δύσκολα

Η ιστορία του Ντομαγκόι Βίντα

Ο Βίντα γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1989, στην οικογένεια του Γιουγκοσλάβου και μετέπειτα Κροάτη ποδοσφαιριστή Ρουντίκα Βίντα ο οποίος αγωνιζόταν ως επιθετικός και η κορυφαία του χρονιά ήταν η σεζόν 1993/1994. Πέτυχε 26 γκολ για την Μπέλιστσε, ενώ είχε αγωνιστεί στο παρελθόν και στην ομάδα της γενέτειράς του, Όσιγιεκ. Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και ο Ντομαγκόι.

Το 2003, ο παίκτης που αναμένεται άμεσα στην ΑΕΚ εντάχθηκε στην ομάδα νέων του Όσιγιεκ. Εκείνη την εποχή, ο θρυλικός σκόρερ Νταβόρ Σούκερ βρισκόταν στη δύση της καριέρας του και έπαιζε στην ομάδα της πόλης του βοηθώντας τα μέγιστα τον νεαρό Ντομαγκόι τότε.

Στα 17 του χρόνια, ο Βίντα έγινε «άνδρας». Μέσα σε τέσσερις σεζόν, έπαιξε σε 90 αγώνες και πέτυχε έξι γκολ. Εκείνη η περίοδος ήταν αρκετά επιτυχημένη για τον σύλλογο στη νεότερη ιστορία του. Το 2008, η Όσιγιεκ κατέλαβε την τρίτη θέση στην πρώτη κατηγορία και την πέμπτη το 2010.

Το 2010, οι σκάουτερ ανακάλυψαν τον Βίντα με τη μεταγραφή στην Μπάγερ Λεβερκούζερ να μην καθυστερεί. Μάλιστα την πρώτη του σεζόν εκεί οι Γερμανοί βγήκαν δεύτεροι στη Bundesliga πίσω από την Ντόρτμουντ. Αν κάτι χαρακτηρίζει τον νέο παίκτη της Ένωσης είναι το πάθος να παίζει. Προτιμά να παίζει σε μια φαινομενικά κατώτερη ομάδα, παρά να είναι μέλος μιας άλλης που δεν θα παίζει.Βίντα: Ο «βασιλιάς του Κιέβου» από την Κροατία που μιλάει στα δύσκολα

Ο βασιλιάς του Κιέβου

Έτσι, σε ένα χρόνο, ο Βίντα αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μαζί με τον νέο της αμυντικό, η Ντινάμο κατέκτησε το πρωτάθλημα -2012 για έβδομη συνεχόμενη φορά- κέρδισε επίσης το Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Κροατίας για 19η φορά. Η επόμενη σεζόν ήταν ιστορική για εκείνον καθώς μετακόμισε στο Κίεβο για μια άλλη Ντιναμό.

Ο ουκρανικός σύλλογος χρειάστηκε να πληρώσει 6 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του 23χρονου τότε παίκτη. Ο Βίντα κατέκτησε τις καρδιές των οπαδών της ομάδας του Κιέβου γιατί σκόραρε πάντα σε σημαδιακά παιχνίδια. Τον Μάρτιο του 2013 έβαλε γκολ στο ματς με την Βόρσκλα Πολτάβα που έφερε το πρωτάθλημα στο Κίεβο, ενώ την επόμενη σεζόν -με προπονητή τον Σεργέι Ρεμπρόφ- σκόραρε το γκολ της νίκης στον τελικό του Κυπέλλου Ουκρανίας.

Σε πέντε χρόνια στο Κίεβο, ο Κροάτης παίκτης σημείωσε εννέα γκολ τα περισσότερα από τα οποία εκτελέστηκαν από το κεφάλι του αθλητή, ωστόσο το καλύτερο γκολ της καριέρας του μπήκε με… σουτάρα στο ντέρμπι με την Ντνίπρο. Μαζί με τον Ρεμπρόφ, ο Βίντα έγινε το σύμβολο της αναγέννησης της ομάδας του Κιέβου. H πιο χαρακτηριστική του σκηνή, ήταν σε ένα ματς με την Γιουνγκ Μπόις όταν συγκρούστηκε με έναν αντίπαλο και γέμισε αίματα, αλλά δεν… πτοήθηκε.

Όταν άνοιξε «πόλεμο» με τη Ρωσία

Οι σχέσεις του Βίντα με την Ουκρανία, λόγω της Ντινάμο, είναι εξαιρετικές.  Μετά τον αγώνα με τη Ρωσία στα προημιτελικά του Μουντιάλ το 2018 -στον οποίο σκόραρε-, ο Βίντα έστειλε στους φίλους του ένα βίντεο που προκάλεσε κατακραυγή όταν εκείνοι το ανέβασαν στο διαδίκτυο.

Ο Βίντα φαίνεται στο βίντεο να λέει «Δόξα στην Ουκρανία!», με τους Ρώσους να τον κατηγορούν ότι εμπλέκει τα πολιτικά με το ποδόσφαιρο. Τότε έφτασε κοντά σε βαρύ πρόστιμο από την FIFA, ωστόσο σε μια συνέντευξή του εξήγησε ότι δεν υπήρχε κανένα πολιτικό νόημα πίσω από αυτή τη φράση και ζήτησε συγγνώμη από τη Ρωσία. Εν τέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία απηύθυνε μόνο μια προειδοποίηση στον Βίντα.

Στο ίδιο παιχνίδι, οι Ρώσοι οπαδοί παραπονέθηκαν ότι ο Βίντα δέχθηκε… δύο κίτρινες κάρτες στον αγωνιστικό χώρο. Αργότερα, υπήρξε εξηγηση ότι είχε μόνο μία κίτρινη κάρτα και η δεύτερη ήταν για τον Γιόσιπ Πίβαριτς. Ωστόσο, η ενέργεια αυτή μεταδόθηκε καθυστερημένα, γεγονός που προκάλεσε την παρεξήγηση.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X