Μην πάθουμε καμιά λαχτάρα μόνο με τον Πλάνιτς και τρέχουμε

Μην πάθουμε καμιά λαχτάρα μόνο με τον Πλάνιτς και τρέχουμε
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επικείμενη μεταγραφή του Μπόγκνταν Πλάνιτς και επισημαίνει ότι δεν ήταν καλό αυτό που έγινε στο Ισραήλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για ακόμα ένα καλοκαίρι, η ΑΕΚ αποφάσισε να κινηθεί σε επιλογές με υψηλό ρίσκο όσον αφορά στη μεταγραφική στρατηγική της στο καυτό θέμα των κεντρικών αμυντικών. Διαφορετικό επίπεδο ρίσκου αυτή τη φορά, σε σχέση με τα προηγούμενα. Αν και υπήρχαν πολλές και καλές περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ στην αγορά, προτιμήθηκε η επιλογή παικτών οι οποίοι είναι σημαίνοντες στις ομάδες τους. Υπάρχει λογική αλλά προκύπτουν και δυσκολίες.

Ο Μπόγκνταν Πλάνιτς, για παράδειγμα, είναι μία τέτοια περίπτωση. Απόλυτα κομβικός για την ομάδα του, σε σημείο που να απαιτούνται χρήματα τα οποία είναι υπερδιπλάσια του πραγματικού value του, για την απόκτησή του. Διαβάζω επίσης σε σχόλια φίλων τα οποία όλα είναι αποδεκτά και κατανοητά, τη δυσπιστία τους για το αν όντως αποτελεί επιλογή του Αλμέιδα ή όχι. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην πιστεύει και να αμφισβητεί, άλλωστε η ίδια η ΑΕΚ του έχει δώσει κάμποσα δικαιώματα τα τελευταία χρόνια.

Θα έπρεπε όμως να συνυπολογίσει ότι στις μεταγραφές των χαφ, σε όλες μα όλες τις κινήσεις που έγιναν για την ενίσχυση στον άξονα, ο Αλμέιδα έχει τον απόλυτο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Αποκτήθηκαν μόνον παίκτες που ο ίδιος είχε εγκρίνει. Για ποιο λόγο δηλαδή να κάνει εκπτώσεις στην άμυνα του, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο ερωτηματικό; Γιατί να ρισκάρει επειδή τάχα μου κάποιος του φόρτωσε τον Πλάνιτς; Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο με τον Αργεντινό.

Πρωταγωνιστής απέναντι στον Ολυμπιακό

Μία μικρή παρένθεση ήταν αυτή και επανέρχομαι στο θέμα του Πλάνιτς, αυτό καθεαυτό. Απέναντι στον Ολυμπιακό έγινε αυτό που προσωπικά απευχόμουν. Να είναι δηλαδή ένας από τους καλύτερους της ομάδας του, σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, με το γήπεδο να τον αποθεώνει, οπαδούς της Μακάμπι να του ζητούν να παραμείνει και τον Τύπο της χώρας να εκθειάζει τη σημαντικότητα του για τη συγκεκριμένη ομάδα. Γεγονός το οποίο δίνει και στον προπονητή του συγκεκριμένου συλλόγου, το έναυσμα να πιέσει ακόμα περισσότερο για την παραμονή του Σέρβου. Σύμφωνα με όσα οι Ισραηλινοί γράφουν, αδυνατεί να σκεφτεί την ομάδα του χωρίς αυτόν.

Στο τέλος βέβαια θα μιλήσει το χρήμα αλλά ίσως η ΑΕΚ αναγκαστεί να πληρώσει ολόκληρο το buy out που σύμφωνα με εκείνη είναι στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά σύμφωνα με τη Μακάμπι στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ελπίζω λοιπόν να έχουν ήδη στην Ένωση βρει το κλειδί αυτή της μεταγραφής και να την έχουν τριπλοκλειδώσει, διότι αν σε μία εβδομάδα από σήμερα αποδειχθεί ότι για τον οποιοδήποτε λόγο, ο Πλανιτς δεν γίνεται να έρθει στην ΑΕΚ, θα μιλάμε για τεράστιο βατερλό.

Όσο για τον ποδοσφαιριστή, την ποιότητα και τον τρόπο παιχνιδιού του, εγώ δεν θα βιαστώ να πω ούτε ότι είναι σούπερ, ούτε ότι είναι μετριότητα. Είναι το πρώτο ματς που τον παρακολούθησα για 90 λεπτά και ομολογώ ότι εντόπισα πράγματα που μου άρεσαν και άλλα που με προβλημάτισαν, όπως μία σχετική αφέλεια σε κάποιες φάσεις που από μόνος του έβαλε την ομάδα του σε κίνδυνο, ασχέτως με το ότι στην εξέλιξη ο ίδιος τις διόρθωσε. Από τη στιγμή που κάνει στον προπονητή, εμένα μου περισσεύει και όλα τα άλλα θα τα δούμε στο γήπεδο. Άλλωστε και η δική του παρουσία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τον παρτενέρ του, τον οποίον ακόμα δεν ξέρουμε…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X