ΑΕΚ: Δουλειά στο build up από την άμυνα με εξαιρετικό Πινέδα και τριάδα στα στόπερ!

ΑΕΚ: Δουλειά στο build up από την άμυνα με εξαιρετικό Πινέδα και τριάδα στα στόπερ!
Photo Credits: INTIME

Τι δουλειά έκανε σήμερα η ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο του Αλκμάαρ

Το απόγευμα το μενού τη προπόνησης της ΑΕΚ περιείχε μπάλα.

Πολύ μπάλα. Οι επιθετικοί με ακραία μπακ έκαναν ανάπτυξη από τα άκρα και τελειώματα, ενώ οι αμυντικοί και οι χαφ δούλεψαν με τον Ματίας Αλμέιδα στο κομμάτι του build up από τον τερματοφύλακα.

Η μία ομάδα ήταν με Σιμάνσκι κεντρικό στόπερ, Μήτογλου δεξί στόπερ, Τζαβέλλα αριστερό στόπερ και Γιόνσον – Πινέδα στα χαφ. Στη συνέχεια πέρασε ο Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ υπήρξε και μια δοκιμή για λίγο με Τζαβέλλα κεντρικό στόπερ και Χατζισαφί αριστερό. Σε δεύτερο χρόνο, πρόσθεσε και τα μπακ-χαφ στην άσκηση, βάζοντας Τσούμπερ αριστερά και Ρότα δεξιά. Και εκεί δούλεψε καλύτερα πως πρέπει να φεύγει η μπάλα με πάσα από τον τερματοφύλακα στα στόπερ και από εκεί να αναπτύσσεται η ΑΕΚ.

Κεντρικό ρόλο σε αυτό είχαν οι Αθανασιάδης-Στάνκοβιτς που δούλεψαν πολύ στις πάσες στα στόπερ και πως θα την «σπάνε» στα άκρα, ενώ ο Πινέδα ήταν ο πρώτος χαφ που υποδεχόταν την μπάλα με κεντρικό ρόλο στο παιχνίδι της ΑΕΚ, έχοντας στήριγμα τον Γιόνσον για βοήθειες. Ο Μεξικάνος είχε εξαιρετικές επαφές, κοντρόλ και αλλαγές παιχνιδιού, ενώ πολύ καλός στον ίδιο ρόλο ήταν και ο Μουστακόπουλος.

«Πρεσάρουμε όταν χαθεί η μπάλα. Δεν σταματάμε. Το κάνουμε οργανωμένα. Όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας κάνουμε κίνηση. Έχουμε ταχύτητα στην κίνηση μας. Πάντοτε πρέπει να κάνουμε την κατάλληλη κίνηση και να δίνουμε επιλογή στον συμπαίκτη μας. Πρέπει να του δίνουμε στήριγμα και την επιλογή να παίξει. Μην κρυβόμαστε πίσω από τον αντίπαλο. Όταν έχει ο τερματοφύλακας τα στόπερ, ανοίγουμε, ζητάμε μπάλα» φώναζε ο Αλμέιδα συνεχώς στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X