Η ΑΕΚ έχει νέο πρωταγωνιστή και λέγεται Αλμέιδα

Η ΑΕΚ έχει νέο πρωταγωνιστή και λέγεται Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταγράφει μια νέα συνθήκη που δημιουργείται στην ΑΕΚ με την πληθωρική παρουσία του Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνήθως, η ιστορία στην ΑΕΚ ξεκινά με άκρατο ενθουσιασμό και καταλήγει σε πόνο. Τα παραδείγματα πολλά τα τελευταία χρόνια, απόλυτα ενδεικτικά των λανθασμένων εκτιμήσεων που υπήρξαν. Κάποτε στην ΑΕΚ πίστευαν πως βρήκαν εκείνον που θα έφερνε την επανάσταση στο ποδόσφαιρο στο πρόσωπο του Μιγκέλ Καρντόσο. Αποδείχθηκε εκτός πραγματικότητας και πολύ γρήγορα, τα όνειρα μετατράπηκαν σε εφιάλτες. Τώρα, με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο, φαίνεται κάποια πράγματα να είναι διαφορετικά.

Ο Αργεντινός είναι ο πρώτος προπονητής έπειτα από καιρό, που δεν ήρθε συνοδευόμενος από διθυράμβους. Προφανώς άπαντες αποδέχονται την τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα, πως είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» έπειτα από χρόνια δουλειάς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ωστόσο, έστω και εάν κέρδισε τον Μελισσανίδη και τους υπεύθυνους του σχεδιασμού σε σχέση με κάθε άλλο διεκδικητή της προπονητικής καρέκλας κατά τις επαφές που υπήρξαν, ήταν εύλογο να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα γύρω από το πώς θα προσαρμοζόταν στην ΑΕΚ.

Ερχόταν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στις ομάδες που δούλευε είχε σημαντικές επιτυχίες, αλλά και μεγάλες αποτυχίες. Και βέβαια, βαρύνεται κι αυτός – όπως και όλοι όσοι κινούνται πέριξ της «κιτρινόμαυρης» επικαιρότητας – με το βάρος των αποτυχιών την τελευταία τετραετία, που κάνουν όλο τον κόσμο να είναι ανυπόμονος. Σε όλο αυτό το βαρύ κλίμα, έρχεται ο Αλμέιδα να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αναδεικνύεται σε αυτό το διάστημα ως μεγάλος πρωταγωνιστής.

Με σχέδιο Αλμέιδα

Δεν μπορεί βέβαια να πει κάποιος με βεβαιότητα αυτήν τη στιγμή, αν ο Αλμέιδα θα πετύχει συνολικά στο έργο του. Θα πρέπει να φανεί σε βάθος χρόνου, στη διαχείριση του υλικού που θα έχει στα χέρια του, την αντιμετώπιση κρίσεων, τη δυνατότητα να κάνει την ΑΕΚ πλήρως ανταγωνιστική και διεκδικήτρια τίτλων. Αυτά θα κρίνουν το πρόσημο στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο, από τις λίγες ημέρες που βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΕΚ, φαίνεται πως ο Αλμέιδα είναι από εκείνους που προσπαθούν να φτιάξουν την τύχη τους.

Είναι θετικό πως έπειτα από πολύ καιρό, η ΑΕΚ δείχνει πως βαδίζει πάνω σε ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο που φέρει την έγκριση και καλύπτει τις επιθυμίες του Αλμέιδα. Ζητά μια ομάδα που θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο, που όσο και εάν μοιάζει απίθανο, μαύρισε το…μάτι των φίλων της ΑΕΚ περιμένοντας να το δουν. Μια ομάδα που θα είναι ψυχωμένη, παθιασμένη, με νοοτροπία νικητή, αλλά θα έχει κλάση και τρόπο να την αναδείξει, ώστε να φτάνει στις νίκες.

Μεταγραφές με την έγκρισή του

Η επιδραστικότητα του Αλμέιδα στη νέα εποχή της ΑΕΚ γίνεται απόλυτα εμφανής και από τις μεταγραφικές κινήσεις. Μέχρι τώρα, η Ενωση έχει κάνει στην αγορά 3+1 κινήσεις. Κατάφερε να αποκτήσει τρία νέα ποιοτικά χαφ, τους Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, ενώ κατάφερε να επαναφέρει στο δυναμικό της τον Αμραμπατ, που έμοιαζε χαμένη υπόθεση μέχρι και πριν από λίγες ώρες. Νέοι παίκτες, εγνωσμένης αξίας, με ενίσχυση σε σημεία που «πόναγε» η ομάδα και είχε διακρίνει ο Αργεντινός τεχνικός.

Και αν για τον Πινέδα είναι μια υπόθεση που αποτελούσε προσωπική επιθυμία του Αλμέιδα, για τους Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς είναι σημαντικό πως συνεργάστηκε αρμονικά με το τιμ μεταγραφών για να βρουν τις λύσεις. Δεν πήγε σε εμμονικές καταστάσεις όπως συνέβη με προκατόχους του, δεν «κόλλησε» σε ένα όνομα ή εθνικότητα, αλλά έψαξε αυτό που ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ που θέλουν όλοι να έχει η ΑΕΚ.

Αμραμπατ και στόπερ

Από αυτήν τη διαδικασία προφανώς δεν εξαιρείται και ο Αμραμπατ. Διότι, μπορεί ο Αλμέιδα να έχει φυσιολογικά κάποιες επιφυλάξεις έως ότου πειστεί πως άλλαξε τελείως η κατάσταση και ο Μαροκινός είναι απόλυτα αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με την ΑΕΚ, αλλά αγωνιστικά έχει στοιχεία που τον καλύπτουν. Ο Αμραμπατ είναι παίκτης κλάσης και σε ένα οργανωμένο σύνολο, εάν καταφέρει να μπει σε κάποια καλούπια, θα μπορεί δεδομένα να κάνει τη διαφορά για την Ενωση.

Δείτε περισσότερα για την ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα

Σταμάτης Βούλγαρης: Για την ΑΕΚ δεν άλλαξε τίποτα
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X