ΑΕΚ: Το προφίλ της Γκενκ

ΑΕΚ: Το προφίλ της Γκενκ
Photo Credits: INTIME

«Πρόβα τζενεράλε» αποτελεί το σημερινό φιλικό με την ΑΕΚ για την Γκενκ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τα καλά στα βαθιά μπαίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ. Το απόγευμα η Ένωση θα δώσει το πρώτο της φιλικό ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν αντιμετωπίζοντας τη Γκενκ στο Βέλγιο.

Οι Βέλγοι είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο σε επίπεδο προετοιμασίας, αφού στις 24 Ιουλίου ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους για την Pro League με εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ. Θα περίμενε κανείς σε επίπεδο ρόστερ τα πράγματα να έχουν πάρει την τελική τους μορφή, αφού την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις, ωστόσο, τα πράγματα στη Γκενκ είναι διαφορετικά.

Τις τελευταίες ημέρες ο βελγικός σύλλογος κινητοποιήθηκε για την πρώτη του μεταγραφή. Ο Νίκολας Κάστρο από τη Νιούελς Ολντ Μπόις θα αποτελέσει το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, με τον Αργεντινό να παίρνει τη θέση του Κρίστιαν Θόρστβεντ. Ύστερα από ένα πολυήμερο θρίλερ ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός πουλήθηκε στη Σασουόλο έναντι 10 εκατ. ευρώ. Έτσι σε ακόμη μία μεταγραφική περίοδο ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου έδειξε πως η πολιτική στις πωλήσεις δεν αλλάζει.

Από το 2015 ο σύλλογος έχει εισπράξει 207.3 εκατ. ευρώ από αποχωρήσεις παικτών, ενώ έχει δαπανήσει 131.5 εκατ. ευρώ. Καθαρό κέρδος λοιπόν από τις μεταγραφές που ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ. «Το να πουλάμε ποδοσφαιριστές είναι ένα μοντέλο το οποίο μας ενδιαφέρει πολύ και θέλουμε να το ακολουθούμε. Σε καμία περίπτωση όμως οι πωλήσεις δεν αποτελούν τον πρώτο μας στόχο», δήλωσε χαρακτηριστικά Ντιμίτρι ντε Κοντέ μετά το τελευταίο deal.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Βόουτερ Βράνκεν, δείχνει να έχει δεμένα τα χέρια του όσο δεν έρχονται ενισχύσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει ιδιαίτερα στο ρόστερ και πηγαίνει με την περσινή συνταγή κατά βάση και στα τέσσερα φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Σε αγωνιστικό επίπεδο οι Βέλγοι είναι πιο… μπροστά σε σχέση με την ΑΕΚ, που τώρα ξεκίνησε την προετοιμασία της.

Είναι πολύ λογικό λοιπόν ο Αλμέιδα και να έχει την ανάγκη να «ψαχτεί» περισσότερο αλλά και οι ποδοσφαιριστές του να αναζητούν το «ξεμούδιασμα» ύστερα από τις πρώτες προπονήσεις που ήταν και αρκετά σκληρές. Για την Γκενκ μάλιστα η αναμέτρηση κόντρα στην «Ένωση» θα είναι και η μοναδική μπροστά στον κόσμο της και θα αποτελέσει την «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών της.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X